ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5350
    Dolar
  • Euro
    34,8608
    Euro
  • Altın
    2.440,970
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
28 Şubat 2024 Çarşamba - 18:22

Komşu cinayetinde haksız tahrik indirimi!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde Meryem-Yahya Köşek çifti ile kızları Funda Güçlü'nün öldürülmesinde sanık Ali İhsan Kılıç'ın Yahya Köşek'i öldürmek suçundan aldığı müebbet hapis cezası, istinafta haksız tahrik indirimi uygulanarak 16 yıla düşürüldü. Ali İhsan Kılıç'a, Meryem Köşek ile kızı Funda Güçlü'yü öldürdüğü için verilen iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ise istinafta hukuka uygun bulundu.

Komşu cinayetinde haksız tahrik indirimi!

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi, ilk derece mahkemesinin kararına taraf avukatlarının itirazı üzerine duruşma açtı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali İhsan Kılıç ile ağabeyi Mehmet Kılıç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla (SEGBİS) katıldı. Müşteki sanık Funda Topaloğlu ile taraf avukatları, salonda hazır bulundu.

Sanıklardan Ali İhsan Kılıç, savunmasında, maktulün Yahya Köşek'in yolunu kestiğini, kavga ettiklerini, kendisine bıçak çektiğini ileri sürdü. Kılıç, yargılanan ağabeyi Mehmet Kılıç'ın ise olayla ilgisinin bulunmadığını iddia etti.

Mahkeme başkanı, poliste ve ilk derece mahkemesindeki ifadelerinde farklılıklar bulunduğunu belirtmesi üzerine sanık Kılıç, "Şimdiki ifadem doğru." yanıtını verdi.

Sanıklardan Mehmet Kılıç ise kardeşi Ali İhsan Kılıç ile maktul Yahya Köşek arasında yaşananları bilmediğini ve olayla ilgisinin olmadığını iddia etti.

Haksız tahrik indirimi uygulandı

Cumhuriyet savcısı, Ali İhsan Kılıç ile maktul Yahya Köşek'in daha önce kavga ettiklerini, Kılıç'a, bu suçtan verilen müebbet hapis cezasında "haksız tahrik indirimi" uygulanması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Savcı, diğer suçlara ilişkin sanıklara verilen cezalar ile Filiz Topaloğlu hakkında verilen beraat kararını hukuka uygun olduğunu savundu.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Ali İhsan Kılıç'a, Yahya Köşek'i öldürmesi suçuna karşılık verilen müebbet hapis cezasını, haksız tahrik indirimi uygulayarak 16 yıla düşürdü.

Sanıklardan Ali İhsan Kılıç ile Mehmet Kılıç'a verilen diğer hapis cezaları ile Köşek çiftinin kızları Filiz Topaloğlu'na verilen beraat kararı ise hukuka uygun bulundu.

- Olay

İzmir'in Bayraklı ilçesinde 10 Haziran 2022'de Ali İhsan Kılıç (66), komşusu Yahya Köşek (61) ile Meryem Köşek'i (57) tabancayla vurmuştu.

Kılıç, daha sonra olay yerinde anne babasına pansuman yapmak isteyen Köşek çiftinin kızları Funda Güçlü'yü (37) de silahla yaralamıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılar kurtarılamamıştı.

Kaçan Ali İhsan Kılıç, polis ekiplerince yakalanmıştı.

Tabanca üzerinde yapılan incelemede, parmak izi bulunan Mehmet Kılıç (68) da 13 Temmuz'da tutuklanmıştı.

- Yargılama süreci

Sanıklar Ali İhsan Kılıç ile ağabeyi Mehmet Kılıç hakkında hazırlanan iddianamede, komşular arasında arsa meselesinden kaynaklı 20 yıllık husumet bulunduğu belirtilmişti.

Köşek çiftinin diğer kızları Filiz Topaloğlu hakkında da sanıklara yönelik darbederek yaralama suçundan iddianame hazırlanmış, dava dosyası, Kılıç kardeşler hakkında açılan davayla birleştirilmişti.

Sanıklar arasında 5 gün önce başıboş köpek meselesi nedeniyle tartışma çıktığı da duruşmalarda sanık ve müştekiler tarafından ifade edilmişti.

Yerel mahkemenin kararı

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Ali İhsan Kılıç'ı, Mehmet Köşek'i öldürdüğü için müebbet, Meryem Köşek ile kızı Funda Güçlü'yü öldürdüğü için de iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Ali İhsan Kılıç'a ayrıca Filiz Topaloğlu'na yönelik, "silahla tehdit" suçundan 4 yıl hapis cezası verilmişti. Mahkeme heyeti, Kılıç'ı ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etmişti.

Mehmet Kılıç ise "kasten öldürmeye yardım" ve "kasten yaralama" suçlarından toplam 31 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mehmet Kılıç'ı yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan müşteki sanık Filiz Topaloğlu'nun eylemi ise "nefsi müdafaa" olarak nitelendirilmiş ve beraatine hükmedilmişti.

 
İzmir'de ''Kafes 49'' operasyonu...
 
Karısını öldürdü, serbest kaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ''Kafes 49'' operasyonu...
"Kafes 49" operasyonu kapsamında İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen eş zamanlı ...
İzmir'de kavgada bıçaklanan genç öldü
İzmir'de üniversite öğrencisi Nebi Özdemir (22), tartıştığı O.G. (19) ...
İzmir'de 206 kaçak göçmen yakalandı... 89'u çocuk!
İzmir açıklarında 71'i çocuk 154 düzensiz göçmen yakalandı, Yunanistan ...
 
İzmir'de 35 firari hükümlü yakalandı
İzmir'de asayiş uygulamasında yakalanan 35 firari hükümlü, cezaevine gönderildi.
İzmir'de sahte içki denetimi
İzmir'de, şubat ayının başından itibaren yapılan denetimlerde 69 bin 360 ...
İzmir'deki cinayetin şüphelisi bazadan çıktı!
İzmir'de 'müşteri kapma' tartışmasında, amcası Sertif Şaşı'yı (64) tabancayla ...
 
Sokak ortasında cinayette yeni gelişme..
İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kişinin sokakta tabancayla öldürülmesine ...
İzmir'de hurdacının bulduğu kemikler Ezgi'nin katilinin...
İzmir'in Konak ilçesinde, yaklaşık 1 ay önce Tarihi Asansör yakınında ...
Çeşme'yi bezdiren hırsız tutuklandı!
İzmir'in Çeşme ilçesinde gerçekleşen 4 hırsızlık olayının şüphelisi cezaevine gönderildi.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri