ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
2 Temmuz 2022 Cumartesi - 09:24

Konak Belediye binası temmuz sonunda ihaleye... Başkan Batur, Büyükşehir de Basmane'ye gelirse şahane olur!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yeni belediye hizmet binasının ihalesine temmuz ayı sonunda çıkacaklarını açıkladı. İzmir Büyükşehir binasının Basmane'ye gelmesini de çok istediklerini aktaran Batur, "Çukurun 17 dönüm olduğunu tahmin ediyorum. 3 dönümüne binayı oturtursun, önünde çok güzel, fuarla bütünleşen muhteşem bir meydan. Yan yana olursak şahane bir şey olur" dedi. Batur, "Aramızda sadece 100 metre.. Meclis toplantılarına da hiç geç kalmayız. Hemen yürüyerek gideriz" diye espri yaptı.

Konak Belediye binası temmuz sonunda ihaleye... Başkan Batur, Büyükşehir de Basmane ye gelirse şahane olur!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Konak Belediyesi'nin Basmane 9 Eylül Meydanı'ndaki eski yerinde inşa edeceği hizmet binasıyla ilgili süreç hızlandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yeni hizmet binasıyla ilgili müjdeli haberi verdi.

Tüm projelerin tamamlandığını ve keşif bedellerinin hazırlandığını aktaran Başkan Batur, "Bayramdan sonra Kamu İhale Kurumu'ndan gün alacağız. Temmuz sonunda yeni belediye hizmet binamızın ihalesini çıkmış olacağız" dedi.

Batur, kente ve Konak'a yakışır bir hizmet binası inşa edeceklerini belirtirken, "9 kat olacağını duyurmuştuk. Bodrumda 2 katı otoparkımız bulunacak. Fazla yüksek olmasın, örnek olalım istedik. Şu an mevcut belediye hizmetini 6 ayrı binada veriyoruz. Binamız tamamlanınca tek merkeze geçeceğiz. Yurttaşlarımız rahat edecek" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR, BASMANE ÇUKURU'NA GELİRSE ŞAHANE OLUR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de yeni hizmet binası konusunda bir arayış içinde olduğunu anımsatan Abdül Batur dikkat çeken bir çıkış yaptı. Batur, "Meşhur Basmane Çukuru'na da İzmir Büyükşehir binamız gelirse harika olur. Tunç başkan samimiyetle uğraşıyor. Alan bulmaya çalışıyor, teklifler yapıyor. Yanyana olursak çok güzel olur. Çukurun 17 dönüm olduğunu tahmin ediyorum. 3 dönümüne binayı oturtursun, önünde çok güzel fuarla bütünleşen muhteşem bir meydan. Şahane bir şey olur" dedi.

"MECLİS TOPLANTILARINA HİÇ GEÇ KALMAYIZ"

Bir de espri yapan Başkan Batur, "Aramızda sadece 100 metre... Meclis toplantılarına da hiç geç kalmayız. Hemen yürüyerek gideriz" diye konuştu.

"BİR SÜRÜ FİRMA KAZIYOR, 'KONAK BELEDİYESİ YAPTI' OLUYOR"

Batur, Konak'ın çeşitli semtlerinde süren kazılar konusundaki şikayetlerle ilgili ise şunları söyledi:

"Bir sürü firma kazıyor, 'Konak Belediyesi yaptı' oluyor. Halk bizi arayıp şikayet ediyor. Ama aslında kazıların mağduru Konak Belediyesi. Çünkü Konak Belediyesi'nin kazı yapabilecek bir görev alanı yok. Biz bir yerde yol ve kaldırım çalışması yürüttüğümüzde lokal yapmayız zaten, komple yaparız. O da planlıdır. Ama birçok kamu kurumu var bizim dışımızda hizmet üreten. Elektrik, su, doğalgaz, internet gibi... Yine de bu kurumların açtığı çukurları kapatmak için bir seferberlik başlattık. Artık kimsenin açtığı çukuru kapatmasını beklemiyoruz, hızla kapatıyoruz. Sonra da 'biz kapattık deyip' o firmalara faturalarını kesiyoruz. 15 gün önce UKOME'den alınan karar bize bu hakkı veriyor. Çukurları kapatmada sağolsun İzmir Büyükşehir de bize yardım ediyor. Kendi asfalt plent tesisimiz de var. Bu yamalara ilişkin hem Konak hem de İzmir Büyükşehir belediyelerinin bir seferberliği var. Tunç başkan da açıkladı. Eylüle kadar bu çukurların hepsini kapatacağız."

Konak Belediyesi'nin çocuklar ve gençlere dönük projelerini de anlatan Başkan Abdül Batur, yaz spor okullarına 900'e yakın müracaat olduğunu, yaz sonuna kadar bu sayının 2 bin 500'ü bulacağını söyledi. Batur, Dario Moreno Sokağı'nın köşesinde 7/24 açık kütüphane yaptıklarını, Türkan Saylan Kültür Merkezi'ni baştan sona yenileyip karikatür merkezini oraya taşıdıklarını, bir katına da gençlere yönelik inovasyon ve bilim merkezi kurma çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Batur, "Gençlik meclisi de kurduk. Çok güzel projeler geliyor. Çıkan bazı projeleri kendi Konak Belediyesi Meclisi'ne getireceğiz"  dedi.

"ODTÜ'YÜ BİTİRMİŞ, HER İŞİ YAPARIM DİYE BELEDİYEYE BAŞVURUYOR"

Batur, "gelecek gençlerde" anlayışıyla hareket ettiklerini ancak toplumda, özellikle genç kesimde bir umutsuzluk hakim olduğunu belirtirken, şunları söyledi:

"Gençlere umut verecek yine bizleriz. Yerel ve genel yönetimdekiler... Büyük bir karamsarlık ortamı var ülkede. Gençlerimiz okuyor, mezun oluyor ama iş bulamıyor. Adam ODTÜ'yü bitirmiş, 'her işi yaparım' diye belediyeye başvuruyor. Çok üzülüyoruz. Yazık bu çocuklara. Mevcut iktidar bu çocuklara umut veremiyor. Doktorlara 'istediğiniz yere gidin' diyorlar. O doktor nasıl yetişiyor, ne çilelerle oraya geliyor hiç düşünmüyorlar. Ama bu düzen değişecek. İlk seçimde, sandık ortaya geldiğinde halk bunu gösterecek. Vatandaşın geçim, özgürlük, demokrasi, hukuk sıkıntısı var. Bunların hepsinin düzeleceği bir ortamı yakalacağız. Ben çok umutluyum."

GÖZTEPE MESAJI: TARAFTAR KÜSMEYECEK!

Bu yıl süper ligden düşen Göztepe'ye ilişkin de dikkat çeken mesajlar veren Başkan Abdül Batur, "Göztepe yine toparlanacak. Çünkü güzel bir hamle yapıldı. Göztepe de seyircisi ve taraftarıyla tam bütünleşmiş, stadıyla, semtiyle Süper Lig'e yakışan bir takım. İyi transferler de yaparsak takım yine layık olduğu yere çıkar. Ben inanıyorum, çıkacaktır. Taraftar küsmeyecek! Bizim öyle bir şeyimiz yok. Biz küsüyor muyuz? Üzülüyoruz ama yeni bir heyecan ve hevesle kulübümüzün yanında olmaya devam ediyoruz. Bence taraftarımız sakin bir şekilde kulübümüzü ve futbolcularımızı desteklemeye devam etsin. Başarılı bir şekilde Süper Lig'e döneceğimize inanıyorum" dedi.

 
Başkan Batur'dan şehir plancılarına Gültepe çağrısı... 15 Temmuz'a kadar önerilerinizi ve itirazlarınızı bekliyoruz!
 
Emekli aylıklarını artıran teklif, komisyonda kabul edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'dan şehir plancılarına Gültepe çağrısı... 15 Temmuz'a kadar önerilerinizi ve itirazlarınızı bekliyoruz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 60 günlük itiraz hakkının dolmasına ...
İzmir'de nefes kesen tahliye operasyonu!
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında balıkçı teknesinde fenalık geçiren ...
Bacağının kesilmesine neden olmuştu... O kocanın cezası belli oldu!
İzmir'de pompalı tüfekle yaraladığı karısının sol bacağının kesilmesine ...
 
Aranan FETÖ'cüler İzmir'de yakalandı!
İzmir'in Menderes ilçesi açıklarındaki bir tekneye düzenlenen operasyonda ...
İzmir'den İş Sağlığı Güvenliği Yasası tepkisi...
İzmir Tabip Odası, sendikalar, odalar ve sivil toplum örgütleri 2013 yılında ...
Parkta oturan çifte sarıklı ve cübbeli kişiler saldırdı!
İstanbul'da nişan arifesinde olduğu G.B ile piknik yapan A.B, sarık ve ...
 
Sağlık Zirvesi'nde konuştu... Soyer: Biz iade-i itibar peşindeyiz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hürriyet Gazetesi ve sağlık ...
İzmirliler dikkat... Hafta sonu o seferler iptal!
İZDENİZ'den yapılan açıklamada hafta sonu beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle ...
CHP'li Bayır hastanelerdeki randevu sorununu meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, hastanelerde yaşanan randevu sorununu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri