ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
CHP'li Kılıç: 'Kaçak sarayın kaçak danışmanları var'
CHP'li Kılıç: "Kaçak sarayın kaçak danışmanları var"
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
12 Ağustos 2023 Cumartesi - 17:56

Konak Belediyesi'nden rant iddialarına yanıt: "Sadece hukukun gereği yapılmıştır"

Konak Belediyesi, Mersinli bölgesinde bir inşaat firmasına rant sağlandığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Konak Belediyesi ve Belediye Başkanı Abdül Batur söz konusu iş ve işlemlerin tarafı olmadığı gibi sadece yasalar çerçevesinde sorumlu olduğu ve yapılması zorunda olan işlemleri gerçekleştirmiştir. Çakma bir gazetecinin iddia ettiği gibi ortada bir kıyak yoktur. Sadece ve sadece hukukun gereği yapılmıştır" denildi. 

Konak Belediyesi nden rant iddialarına yanıt:  Sadece hukukun gereği yapılmıştır

SONKALEİZMİR-Konak Belediyesi'nden söz konusu iddialara ilişkin yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Bazı internet sitelerinde, Mersinli’ de yer alan bir inşaata ilişkin Belediyemizce yapılan işlemler çarpıtılarak farklı yöne çekilerek ve rant sağlanmış gibi asılsız iddialarda bulunularak yazı konusu haline getirilmiştir.
Bundan dolayı Belediyemize ve Başkanımız Abdül BATUR’a yönelik oluşturulmak istenen olumsuz algı ve yapılmaya çalışılan karalama kampanyası nedeni ile açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.
Öncelikle Konak Belediyesi ve Belediye Başkanı Abdül BATUR’un tek motivasyonu, Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin yasalarıdır.

Söz konusu yazı da oluşturulmak istenen olumsuz algı sadece ve sadece çamur at izi kalsın mantığının eseridir. Tamamen iki müteahhit şirket ve mal sahibi Vakıf Gayrimenkul arasındaki anlaşmazlığın ve yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak Belediyemizin gösterilmesi de abesle iştigaldir.
Konak Belediyesi ve Belediye Başkanı Abdül BATUR söz konusu iş ve işlemlerin tarafı olmadığı gibi sadece yasalar çerçevesinde sorumlu olduğu ve yapılması zorunda olan işlemleri gerçekleştirmiştir.
Çakma bir gazetecinin iddia ettiği gibi ortada bir kıyak yoktur. Afaki rakamlarla abartılan bir rant sağlama hiç yoktur. Sadece ve sadece hukukun gereği yapılmıştır.

Yapı sahibi Vakıf Gayrimenkul Ortaklığı Anonim Şirketi ile yapı müteahhidi İlk İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına 16/04/2020 tarihli ve 9 sayılı yeni inşaat ruhsatı düzenlenmiştir.
Yapı sahibi olan Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından İlk İnşaat Firması ile imzalanmış olan arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı sözleşmesini fesih ettiğini 16/03/2023 tarihli yazısı ve Üsküdar 17. noterliğinden gönderilen 24/03/2023 tarihli 14520 yevmiye numaralı ihtarname ve 24/03/2023 tarih 14518 yevmiye numaralı Üsküdar 17. noterliğinden şantiye şefi sözleşmesinin fesih edildiği bildirilmiştir.
Yapı sahibi olan Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketinin 16/03/2023 tarihinde müdürlüğümüze gönderdiği 2023/220 sayılı yazısında Rec Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile ana yüklenici sözleşmesini imzaladığını bildirmiştir. söz konusu taşınmaz için 11/05/2023 tarihinde Müteahhit ve şantiye şefi değişikliğine yönelik yapı sahibi olan Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi müdürlüğümüze Müteahhit isim değişikliği ruhsatı başvurusunda bulunmuştur. söz konusu başvuruda ruhsat için gerekli evraklar ekinde Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Rec Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi arasında Üsküdar 17. noterliğince düzenlenmiş olan 09/03/2023 tarihli ve 11827 yevmiye nolu “arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı sözleşmesini müdürlüğümüze ibraz etmiştir.
Söz konusu isim değişikliği başvurusuna istinaden hukuk işleri müdürlüğümüzün 22/11/2016 tarihli ve 18484 sayılı yazısı eki mütalaası ile 12/05/2023 tarihli web tapu kaydındaki inceleme doğrultusunda taşınmazın şerh beyan irtifak bilgileri hanesinde herhangi bir tedbir, kısıtlayıcı şerh, beyan veya mahkeme kararına rastlanılmadığı görüldüğünden ayrıca ruhsat düzenlenme tarihi itibariyle de müdürlüğümüze ibraz edilmiş ruhsat düzenlenmesine engel bir yargı kararı bulunmadığından 12/05/2023 tarihli müteahhit isim değişikliği ruhsatı tanzim edilmiştir.

16/06/2023 tarih ve 483 sayılı Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi’nin yazısı ile belirtildiği üzere tahsisi yapılan alanın kullanımına son verilmesi ve yeni yüklenici olan Rec Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim irketi’ne tahsis edilmesi talebi bulunmaktadır. 

03/08/2023 tarih ve 261177 sayılı yazımız ile söz konusu yeşil alanın kullanımının sonlandırılması ve tahliye edilmesi gerektiği İlk İnşaat Taah. San. Ti. A.Ş.’ye ve aynı konu 04/08/2023 tarih ve 262159 sayılı yazımız ile zabıta müdürlüğüne ve 07/08/2023 tarih ve 262222 sayılı yazımızda Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi’ne bildirilmiştir. 

Mersinli Mahallesindeki inşaata ilişkin Belediyemiz İmar Müdürlüğü tarafından yürütülen işlemlerin süreci bu şekildedir.
Bu inşaatla ilgili ne bir proje değişikliği yapılmıştır, ne inşaat artışına gidilmiştir ne de imar değişikliği söz konusudur. Yapılan işlem sadece daha önce verilen ruhsat üzerinde yüklenici firmanın ve fenni mesulün isim değişikliğidir. Ayrıca söz konusu alanda bir internet sitesinde iddia edildiği gibi Konak Belediyesi’nin ihale yapması söz konusu değildir. İnşaat alanında Konak Belediyesi’nin 1m2 bile mülkiyeti yoktur. Konak Belediyesi’nin alanda herhangi bir tasarrufu söz konusu dahi değildir. Hal böyle olunca Konak Belediyesi’nin ihale yaptığını söylemek yasa ve yönetmeliklerde bihaber olmak demektir.

Bu durumu hukuksuzluk rant sağlama gibi göstermek ve birilerine hizmet etmek tek kelime ile pespayeliktir. İmar Müdürlüğü tarafından Müteahhit firma ve fenni mesul değişiklik tarihini seçim öncesi yapılmasını da farklı yöne çekmek tamamen yasalardan anlamamaktır. Söz konusu iftira dolu yazının sahibi ve bu yazıyı altın bulmuş gibi yayınlayan diğerleri hakkında yüce Türk adaleti önünde hesaplaşacağımız bilinmelidir.
Kendilerine gazeteci diyen ama anket yapamadığı ve Belediyemizden gelir sağlayamadığı için asılsız yazılarla tamamen algı operasyonu yürüterek Konak Belediyesine ve Belediye Başkanı Abdül BATUR’u hedef alanlar bilmelidir ki; verilemeyecek hesabı olanlar siner pusar ve özür diler. Konak Belediyesi ve Belediye Başkanı Abdül BATUR’un verilemeyecek hiçbir hesabı yoktur. İzmir’in Konak’ı ve onun Belediye Başkanı Abdül BATUR’u karalayarak hedefledikleri amaca ulaşmak isteyenler bunda kesinlikle başarılı olamayacaklardır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

 
CHP Güzelbahçe'de değişim rüzgarı
 
Lozan Barış Antlaşması Kent Belleği'nde konuşulacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Tiyatro Festivali'nde perde 'Matruşka' ile kapandı...
Efes Selçuk Belediyesi tarafından Ege Tiyatrolar Birliği ve Efes Sanat ...
Kınık'ta domates ve karpuz hasadı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kınık’ta düzenlenen salçalık ...
Karşıyaka’da tatil keyfi ‘Macera Parkı’nda yaşanıyor
Karşıyaka Belediyesi, kentin en keyifli tesislerinden Macera Parkı’nda ...
 
Ender Balkır Aşık Veysel için söyledi
Aşık Veysel ve Anadolu ozanları, Karabağlar’da Ender Balkır’ın söylediği ...
Datça’dan Mordoğan’a sevgi köprüsü...
Datça KİGDER, Eski Datça Mahallesi’nde 15 dönüm alanda kurulacak ve 1 ...
İzmir esporda dev finale ev sahipliği yapıyor!
İzmir, esporda Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden birine ev sahipliği ...
 
Seferihisar’da arama kurtarma seferberliği!
Türkiye’de Afet İşleri Müdürlüğü’nü ilk kuran belediyelerden biri olan ...
Atık yağlar toplandı, milyarlarca litre su kirlenmekten kurtarıldı!
Seferihisar Belediyesi tarafından son 2.5 yılda toplanan 3 bin 445 litre ...
Karabağlar’da asfaltlama çalışmaları tam gaz!
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri muhtarların da görüşleri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri