ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5514
    Dolar
  • Euro
    43,7254
    Euro
  • Altın
    4.038,040
    Altın
  • Bist-100
    9.126,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/22°
    ADANA
  • ANKARA
    8/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/22°
    IZMIR
  • KONYA
    8/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Elektrikler kesildi Ankara-İstanbul seferi durduruldu!
Elektrikler kesildi Ankara-İstanbul seferi durduruldu!
RSF endeksi: Türkiye basın özgürlüğünde ‘çok vahim’ kategoride
RSF endeksi: Türkiye basın özgürlüğünde ‘çok vahim’ kategoride
Ekrem imamoğlu’ndan iftiralara karşı 200’ün üzerinde suç duyurusu
Ekrem imamoğlu’ndan iftiralara karşı 200’ün üzerinde suç duyurusu
ÖSYM, ALES sonuçlarının açıklandığını duyurdu
ÖSYM, ALES sonuçlarının açıklandığını duyurdu
9 Aralık 2022 Cuma - 11:09

Konak Genç İklim Meclisi yola çıktı!

Konak Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği işbirliğinde yürütülen Yerel İklim Gençlik Elçileri projesi tamamlandı ve proje kapsamında Konak Genç İklim Meclisi kuruldu.

Konak Genç İklim Meclisi yola çıktı!

Konak Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği işbirliğinde yürütülen Yerel İklim Gençlik Elçileri projesi töreni belediyenin Arge Müdürlüğünde gerçekleşti. Gençlerin ellerinde zeytin fidanlarıyla katıldığı törende Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Gülsen Özkan, İzmir İş Kadınları Derneği (İzikad) Çevre ve İklim Yeşil Mutabakat Komisyonu Başkanı Belkıs Üner, Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz ve dernek üyeleri, Konak Genç İklim Meclisi üyeleri, Konak Belediyesi bürokratları ve belediye meclis üyeleri yer aldı.

Batur: Yeni neslin yolunu açmak mecburiyetindeyiz
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, törende yaptığı konuşmada gençlerin bilinçli, doğayı seven bir nesil olarak yetiştiğine dikkat çekti. Gençlerin Konak’ın iklim gençlik elçileri olarak kenti temsil ettiklerini ve belediye olarak onların önünü açmak için çalıştıklarını belirten Başkan Batur şöyle konuştu:

“2021’de temellerini attığımız ve heyecanla başladığımız bir projenin neticesini görüyoruz. Sosyal İklim Derneğinin değerli başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum. Pırıl pırıl gençlerin Konak’ın iklim gençlik elçileri olarak kentimizi temsil etmeleri çok önemli. Bizim nesille beraber bizden önceki nesiller maalesef dünyayı yaşanabilir bir dünya olmaktan uzaklaştırdık. Ama yeni nesil yaptığınız bu çalışmalarla, bu dünyayı yeniden eski haline getirecek. Bilinçli bir gençlik var. Doğayı seven, yeşile aşık önemli bir nesil geliyor. Biz de bu neslin önünü açmak, gelecekle ilgili kaygıları, dünyanın geleceğiyle ilgili kaygıları ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz. Bu çalışma gerçekten çok önemliydi. İlk defa böyle bir iklim gençlik elçileri projesi hayata geçti.”

“Biz her zaman hazırız”

Başkan Batur, her zaman gençlerin yanında olduklarını ve destekleyeceklerini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Konak’ın bundan sonraki çalışmalarında, özellikle iklim, sürdürülebilir yeşil programlar ve daha yaşanabilir bir kent oluşturulmasında siz gençlerden büyük bir sinerji alıyoruz. Bu sinerji bizim çalışma ve projelerimizi de yönlendirecek. Gençlik meclisimizin projelerini hayata geçirme konusunda biz her zaman hazırız. Daha iyi bir Konak, daha iyi bir İzmir, daha iyi bir dünya için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Tuğrulöz: Bu meclisin çok önemli bir özelliği var, dünyada bir ilk

Törende konuşan Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz, Konak Genç İklim Meclisinin bir ilk olarak yola çıktığını vurguladı ve “Bugün burada 35 genç arkadaşımızla birlikte Konak Genç İklim Meclisimizi oluşturuyoruz. Konak’ta iklim kriziyle nasıl mücadele edileceğini konuşacağız ve projeler geliştireceğiz. Bu meclisin çok önemli bir özelliği var. Dünyada ilk defa, yerel düzeyde, gençlerin katıldığı ilkim alanında karar alma mekanizması kuruluyor. Bu, biz gençler için çok değerli” dedi.

“Gençler bugün de var”

Gençlerin aradığı desteği her zaman bulamadığını ama Konak’ın farklı olduğunu çünkü Başkan Batur’un gençleri her zaman desteklediğini ifade eden Tuğrulöz konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de, gençler yarınımızdır, şeklinde bir bakış açısı var ama gençler bugün de varlar, bugünde söz söyleme hakkına sahipler. Biz sosyal İklim Derneği olarak gençlerin yarın değil bugün söz söylemeleri için çalışıyoruz. Bu konuda aradığımız desteği her zaman bulamıyoruz. Ama burada farklı bir durum var. Konak Belediyemizin desteğiyle gençlerin bugün de çalışmalar yapabileceğini tüm dünyaya göstermiş olduk. Başta Konak Belediye Başkanı Abdül Batur olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Batur’a iklim elçisi rozeti

Törende aynı zamanda projenin kapsamında 35 gencin bir araya gelerek gençlere iklim krizini anlatmak, ekolojik farkındalık oluşturmak, gençlerin iklim alanındaki yerel düzeydeki kararlara katılabilmesi için oluşturduğu Konak Genç İklim Meclisinin de kuruluşu ilan edildi. Öte yandan gençlere ve iklim çalışmalarına desteği nedeniyle Başkan Batur’a, genç iklim elçileri tarafından iklim elçisi rozeti takıldı.

 
Kanser ilaçlarının sahtesini yapmışlar
 
Dünyanın en güçlü pasaportlarında Türkiye kaçıncı sırada?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’nın kursiyerlerinden yıl sonu sergisi!
Bayraklı Belediyesi resim kursiyerleri yıl boyunca çizdikleri resimleri ...
Seferihisar Belediyesi, turizm fuarındaki yerini aldı!
Sonsuz Keşifler temasıyla bu yıl 16.sı gerçekleşen TTI İzmir Uluslararası ...
Torbalı Belediyesi turizm fuarında!
Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev ...
 
Pi Grubu'nun karma sergisi YKSM'de!
Pi Grubu’nun “İnadına hayat inadına sanat” adlı karma sergisi, Karabağlar ...
Karşıyaka'nın unutulmaz kalecisi Ekrem Güçsav'ın adı parka verildi
Karşıyaka’ya değer katan isimleri yaşarken onurlandıran Karşıyaka Belediyesi, ...
Uganda Ankara Büyükelçisi Başkan Soyer'i ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uganda’nın Ankara Büyükelçisi ...
 
Narlıdere Belediyesi turizm fuarında!
Narlıdere Belediyesi, 8-10 Aralık tarihlerinde Fuar İzmir’de yapılan TTI ...
Çeşme'de ''12 ay turizm'' hamlesi...
Çeşme Belediyesi, 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı'nda ...
Turizm fuarında Bayraklı standına büyük ilgi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 16’ncısı düzenlenen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri