ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5261
    Dolar
  • Euro
    34,8838
    Euro
  • Altın
    2.431,490
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    15/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
10 Eylül 2021 Cuma - 19:12

Konak'ın gurur günü!

İzmir Konak Belediyesi'nin Başkan Abdül Batur yönetiminde 2 buçuk yılda hayata geçirdiği 13 projenin toplu açılış töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapıldı. İki yılda 13 projeyi 82 milyon TL maliyetle hayata geçirdiklerini belirten Başkan Batur, "Konak’ın en büyük sorunu eskiyen yapı stoğu. Konak yaşlı bir kent. Önceliğimiz kentsel dönüşüm oldu. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ve yerinde dönüşüm ile bu işleri başaracağız” dedi.

Konak ın gurur günü!

Konak Belediyesi'nin Yenişehir semtindeki Engelsiz Yaşam Köyü'nde yapılan açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ahmet Akın ve Ali Öztunç, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile yurttaşlar katıldı.


13 PROJENİN AÇILIŞI YAPILDI
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Abdül Batur başkanlığında tamamlanan Konak Engelsiz Yaşam Köyü, Toros Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri, Yenişehir Roman Kültür Merkezi, Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Konak Gençlik Destek Merkezi, Mübadele Parkı ve Mübadele Heykeli, Konak Sosyal Destek Merkezi, Kahramanlar Kapalı Pazaryeri, Yemişçizade Köşkü, Konak Belediyesi İzmir Milli Kütüphane Karataş Şubesi, Gültepe Spor Kompleksi, İkizevler Semt Merkezi ve Minikler Konağı’nın açılışını yaptı.


KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNEMLİ ADIMLAR
2019 yerel seçimlerinde yüzde 64'lük rekor oy oranıyla göreve geldiklerini anımsatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur şunları söyledi:

"CHP'nin, Millet İttifakı'nın sahada vatandaşa dokunan çalışmalarıyla bunu başardık. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Konak ilçe örgütüne, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'ya, gençlik kollarına, kadın kollarına teşekkür ediyorum. Seçim kampanyasında eksik bölgelerine öncelik vereceğimizi söylemiştik. Göreve başladığımız günden itibaren özellikle kadınlar, gençler, çocuklar ve engelli bireyler için pozitif ayrımcılık yapmaya devam ediyoruz. 'Birlikte Konak' sloganıyla tüm ilçemizi kucaklıyoruz. İzmir'in kalbi olarak nitelendirdiğimiz Konak'ın en büyük sorunu yapı stoğunun eski olması. Yaşlı bir kent Konak. İlk önceliğimiz seçim kampanyamızda da gecekondu bölgesinde önümüze çıkan vatandaşlarımızın istedikleri kentsel dönüşüm oldu. 2 sene içinde 14 mahalleyi kapsayan Gültepe bölgesinin kentsel dönüşüm planlarını hazırladık. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e de teşekkür ediyorum. Yine Yeşildere Caddesi ve Atatürk Maskı'nın tam karşısındaki Eşrefpaşa Caddesi, Cicipark ve Kadifekale ile sınırlı 200 hektarlık alanın kentsel dönüşüm planlarını da hazırladık. Meclislerimizden oy birliği ile geçirdik. Gürçeşme, Ferahlı bölgesi için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu mahallelerin makus talihini ortadan kaldıracak çalışmaları yürütüyoruz."


"İKİ YILDA 82 MİLYONLUK YATIRIM"
Kentsel dönüşümü yüzde yüz uzlaşı ile hayata geçirmelerinin önemini vurgulayan Batur şöyle devam etti:
"Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ve yerinde dönüşüm ile bu işleri başaracağız. Başarmaya mecburuz. Birlikte başaracağız. 'Birlikte Konak' anlayışını sürdüreceğiz. Kentsel dönüşümde değer artışını orada yaşayan vatandaşlarla paylaşacağız. 13 projeyi 59 milyon TL bütçe ile tamamladık. Temeli attığımız ve devam eden projelerin maliyeti de 24 milyon civarında. İki yılda 82 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. Covid 19 felaketi ile karşı karşıya geldik. Bu süreci vatandaşın, esnafın yanında geçirdik. Sıkıntıda olan vatandaşların sosyal yardımlarını zamanında yaptık. Uzaktan eğitim alan çocuklarımıza tablet dağıttık. Esnafımızdan 2020'den bu yana işgaliye almıyoruz. Esnafımızı ayağa kaldıracağız. Vatandaşa verdiğimiz tahahütün yüzde 70'ini bitirdik. Kalan dönemde de yüzde 30'u tamamlayacağız. Basmane, Kemeraltı ve Agora için Büyükşehir ile projeler üretiyoruz. Tarih turizminin ayağa kaldırılması bizim için çok önemli. İlk seçimde bugünkü iktidar gidecek. Türkiye'de yüzler gülecek. Aydınlık güzel Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, program sonunda Engelsiz Yaşam Köyü'ndeki öğrencilerle bir araya geldi. Öğretmenlerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Kılıçdaroğlu’na öğrenciler kendi yaptıkları bir tespih hediye etti.

 
İzmir'den Erdoğan'a sert yanıt!
 
100 kişiye FETÖ'den tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer, uluslararası temsilcilerle görüştü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 65 ülkeden kültür üreticilerini ...
Balık tezgahlarında denetim!
Kuşadası Belediyesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından pazar ...
Başkan Tekin, muhtarlarla bir araya geldi!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda ...
 
Helikopterler öğrenciler için havalandı!
İzmir'in kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir Valiliği ...
Altın Güvercin coşkusu, Zeynep Bastık konseriyle sürecek!
6 Eylül’de başlayan 24. Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, sevilen ...
Bayraklı Belediyesi, Zeyrek ve Fırat'ı ağırladı!
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) son günlerine girilirken Bayraklı ...
 
Soyer'den Kültür Zirvesi temasları!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya Belediyeler Birliği ...
O plajlar için flaş karar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, halk plajlarının ilçe belediyeleri ile birlikte ...
Büyükşehir’de kritik atamalar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kritik görevlere, Başkan Tunç Soyer tarafından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri