ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5185
    Dolar
  • Euro
    34,7960
    Euro
  • Altın
    2.421,520
    Altın
  • Bist-100
    9.720,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/35°
    ADANA
  • ANKARA
    17/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/26°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
Güneşlenirken öldü!
Güneşlenirken öldü!
9 Mayıs 2023 Salı - 10:32

Konak'ta ''Anneler Günü'' etkinliği yapıldı

Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde açtığı kurslara katılan kadınlarla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, seçiminin yapılacağı 14 Mayıs’ın aynı zamanda Anneler Günü olduğunu anımsatarak, “Her şey çok güzel olacak, Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak. Ama aslında kadınlar, gençler, çocuklar kazanacak. Vatanını seven, ülkesini aydınlık yarınlara çıkarmak isteyenler kazanacak. Barış ve kardeşlik içinde yaşamak isteyenler kazanacak. Hepimiz kazanacağız” dedi.

Konak ta  Anneler Günü  etkinliği yapıldı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Anneler Günü” etkinliğinde Konaklı kadınlarla buluştu. Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde açtığı kurslarda eğitim alan kadınlar için, İnciraltı Rekreasyon alanında düzenlenen etkinliğe, ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra CHP İzmir Milletvekili adayları Sevda Erdan Kılıç, Güldem Atabay, Birgül Değirmenci, Yüksel Taşkın, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, CHP İzmir İl yöneticileri, Konak Belediye Meclisi üyeleri, kadın muhtarlar ve Konaklı kadınlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin yapılacağı 14 Mayıs’ın aynı zamanda Anneler Günü olduğunu anımsattı. “14 Mayıs’ta hem Anneler Günü’nü hem de bizim bayramımızı kutlayacağız” diyen Batur, Konak Belediyesi’nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalarla örnek bir belediye olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

 “Seçimi kadınlar ve gençler belirleyecek”

“‘Birlikte Konak’ anlayışıyla çok daha güzel işler yapacağız ama sizlere daha iyi hizmet edebilmek için artık iktidarın belediyeleri, belediye başkanları olmak istiyoruz. Bu da sizin elinizde. Önümüzdeki seçim çok önemli. Bu seçimde kadınlar ve gençler belirleyici olacak. Çocuklarının, torunlarının geleceğine sahip çıkmak isteyen kadınlar, 14 Mayıs’ta bu kötü gidişe bir ‘Dur’ diyecek. Her şey çok güzel olacak, Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak. Ama aslında kadınlar kazanacak, gençler kazanacak, çocuklar kazanacak, vatanını seven, ülkesini aydınlık yarınlara çıkarmak isteyenler kazanacak, bu ülkede huzur içinde, barış ve kardeşlik içinde yaşamak isteyenler kazanacak. Hepimiz kazanacağız. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönetiminde yepyeni bir anlayışla, kadınların yaşam biçimlerine karışılmayan, kadının hakkının yenmediği, kadına şiddetin son bulduğu bir sistemi de hep birlikte kuracağız. Atatürkçü kadınlarla, Atatürk’e inanan insanlarla 14 Mayıs’ı büyük bir zaferle kutlayacağımıza yürekten inanıyorum.”

Kılıç: Ülkeye baharı kadınlar getirecek

CHP İzmir Milletvekili Adayı Sevda Erdan Kılıç ise “Bu ülkeye baharı kadınlar getirecek, anneler getirecek, annesini çok sevenler getirecek. Dünyada kadın olmak zor ama Türkiye’de kadın olmak daha da zor. Tüm yük üzerimizde. Bunun üstüne kadınlar bir de şiddet görüyor, tacize uğruyor ama arkalarında devlet yok, devlet kurumları yok. İstanbul Sözleşmesi’nden bir tek adamın lafıyla çıkıldı. Sizlere Genel Başkanımızın sözünü vereceğim; iktidarımızın ilk 24 saatinde İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girecek” dedi.

Taşkın: Bu seçim kadınların seçimi

Etkinlikte kadınlara seslenen CHP İzmir Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın da, seçim sürecinde CHP’nin tüm örgütleriyle çalıştığını vurgulayarak, “Ama kadınlar çok daha fazla çalışıyor. Millet İttifakı içindeki kadınlar, Türkiye’yi kurtaracak; hem kendilerini hem Türkiye’yi kurtaracaklar. Bu seçim kadınların seçimi olacak. Onlar 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu’nu, CHP’yi ve Millet İttifak’ını seçecek. 21 yıllık yorgun iktidara son vereceğiz. Başkalarının nasıl yaşaması gerektiğini söylemeyi kendilerinde hak gören kibirli siyaset son bulacak” diye konuştu.

Belediyenin açtığı kurslarda tüm yıl eğitim alarak üreten Konaklı kadınlar, belediyenin Anneler Günü etkinliğinde bu yıl da gönüllerince eğlendi. 

 
19 yıl sonra yakalanan Hizbullahçı, 6 ay tutukluğun ardından serbest bırakılmış!
 
Soyer'den Çamkule saldırısı tepkisi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'ten depremzede üreticilere destek...
Menderes Belediyesi tarafından Hataylı süt üreticisine destek olmak amacıyla ...
Bornovalı kursiyerlerden muhteşem konser!
Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme kursiyerlerinin sahne aldığı ...
Efes Selçuk'a Meslek Fabrikası!
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Efes ...
 
Konak’ta imzalar güçlü kadınlar için atıldı!
Konak Belediyesi ile İzmir Soroptimist Kulübü arasında “Kız Kardeşler ...
Hataylı süt üreticilerine İzmir’den tank desteği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından büyük kayıplar ...
Kuşadası'na evcil hayvan rehabilitasyon merkezi...
Kuşadası Belediyesi tarafından, yıl boyunca 2 bine yakın kedi ve köpeğe ...
 
Orhan Kemal İlköğretim Okulu inşaatı yükseliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, temeli 15 Ocak'ta atılan ...
Sürdürülebilirlik merkezi için mimari proje yarışması...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ilk sürdürülebilirlik merkezini ...
Bayındır Çiçek Festivali'nde son gün yoğunluğu...
Bayındır Belediyesi tarafından bu yıl 4-7 Mayıs tarihleri arasında 24’üncüsü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri