ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,6152
    Dolar
  • Euro
    53,0474
    Euro
  • Altın
    6.610,150
    Altın
  • Bist-100
    13.634,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Kılıçdaroğlu'na AK Parti desteği!
Kılıçdaroğlu'na AK Parti desteği!
Dışişleri Bakanlığı'ndan vurulan Türk gemisiyle ilgili açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan vurulan Türk gemisiyle ilgili açıklama
Özgür Özel ve İmamoğlu'ndan ortak çağrı
Özgür Özel ve İmamoğlu'ndan ortak çağrı
Türk çetesine Yunan polisinden ağır darbe
Türk çetesine Yunan polisinden ağır darbe
25 Kasım 2019 Pazartesi - 09:23

Konak'ta 'Türkiye'de öğretmen olmak' paneli

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin Konak Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği “Türkiye’de Öğretmen Olmak” konulu panel, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Konak ta  Türkiye de öğretmen olmak  paneli

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un söz aldığı paneli, Eğitimci-Yönetici Mustafa Özdemir'in yönettiği panelin konuşmacıları ise CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İvriz Köy Enstitüsü’nden İsmihan Şirin, Eğit-Der İzmir Şube’den Kadınşah Bursa, Eğitim İş 2 No’lu Şube’den Dr. Yasin Kayış ile atanamayan öğretmen Ümit Kul oldu.


 
“Her şeyin temeli önemlidir”

Köy enstitüleri mezunu öğretmenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Konak Belediyesi meclis üyelerinin de katıldığı panelin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı. Panelden bir saat kadar önce, 92 yaşındaki ilkokul öğretmeni Neriman Oğuzer’i ziyaret ettiğini belirten Batur, “Her 24 Kasım’da onu ziyaret etmekten, elini öpmekten gurur duyuyorum. Kendisi de köy enstitüsü mezunudur. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak, laik anlayışla üretken bir insan, toplum nasıl yetiştirilir bunu göstermiş çok güzel bir örnektir. Her şeyin temeli önemlidir. Bizim de temelimizi sağlam attı; ona minnettarım. Bizleri Atatürk ilke ve inkılapları ışığında yetiştiren tüm öğretmenlerimize borcumuz büyük ve ödememiz de mümkün değil. Bizi yetiştiren, bizi bugün olduğumuz insanlar haline getiren öğretmenlerimize bir hayat borçluyuz” diye konuştu.

“Öğretmenlerimiz, aydınlık yarınlara umudumuz”

Bir ülkenin topyekûn kalkınması için anahtarın sadece eğitim olduğuna dikkat çeken Batur, her alanda eğitime önem veren ülkelerin hızla geliştiğine dikkat çekti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime büyük önem verdiğini vurgulayan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önderimiz Atatürk, eğitimin memleketin en uzak köşelerine kadar yaygınlaşmasını istiyordu. Eğitimin bilime dayalı olması gerektiğini vurguluyor, öğretmenlere büyük değer veriyordu. Onlara seslenerek, ‘Sizin başarınız, Cumhuriyet´in başarısı olacaktır’ diyordu. ‘Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ diyordu. Evet bugün de öğretmenlerimizin başarısı Cumhuriyet’in başarısı olacak. Bugün aydınlık yarınlara dair umudumuzu hâlâ koruyabiliyorsak, daha güzel günlerin geleceğine inanıyorsak bu her şeyden önce, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiren öğretmenlerimizin var olduğunu bildiğimiz içindir.”

Batur, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın partinin eğitim ve spor politikalarının gelişmesine büyük katkı sunduğunu belirterek, panele katılımının çok önemli olduğunu da vurguladı.

Yolumuz demokrasi ve Cumhuriyet’in yoludur

Yıldırım Kaya da Atatürk’ün sözlerinden örnekler verdiği panel konuşmasında, “Atatürk henüz Cumhuriyet ilan edilmeden, Büyük Taarruz henüz olmamışken, İzmir henüz düşmandan kurtulmamışken yaptığı konuşmalarda, ‘muallimler ve muallimeler’ diyor, kadının adının olmadığı bir coğrafyada onların öğretmen olabileceğini, altını çizerek söylüyordu” dedi. Öğretmeni, öğretirken öğrenen, heyecanını asla kaybetmeyen olarak tanımlayan Kaya, “Yolumuz demokrasi devrimlerinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in yoludur” diye konuştu.

Etkinlik panelin ardından gerçekleştirilen, “Bu İşte Bir Umut Var” isimli belgesel filmin gösterimi ile Yönetmen Jale İncekol ve köy enstitüsü mezunu olan oyuncu Yücel Güngör söyleşisiyle son buldu.
 

 
Milletvekillerinin anne babalarına da ücretsiz!
 
Karabağlar'da örnek turnuva... Başöğretmen için buluştular!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'dan vefa ziyareti...
Her yıl 24 Kasım’da ilkokul öğretmeni Neriman Oğuzer'i görmeye giden Konak ...
Narlıdere'de özel kutlama...
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Nar ...
Başkan Sandal, Manavkuyu'da iki listeye de oy verdi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Cumhuriyet Halk Partisi Manavkuyu ...
 
Mandalina coşkusu
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Gümüldür Özdere Mandalina ...
Bornova'da 1 hafta sürecek kadın etkinliği
Bornova Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
Başkan Tugay’dan 3 bin 200 öğretmene mektup
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 24 Kasım Öğretmenler Günü ...
 
Çeşme’de caz rüzgarı
“Çeşme’de kışın da hayat var” sloganı ile kültür sanat etkinliklerine ...
Başkan Oğuz, meslektaşlarıyla buluştu
İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) ve üst birliği ...
Bayraklı'da renkli final
Bayraklı Belediyesi tarafından 'Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla ...
 
urit,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri