ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Adıyaman'da şehitlere hüzünlü tören!
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Güreştirilen boğa trübüne çıktı!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
30 Ağustos 2023 Çarşamba - 14:54

Konak'ta Zafer Bayramı kutlaması!

Konak’ta Zafer Bayramı kutlaması!Konak Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Gültepe Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum töreni gerçekleştirildi. 

Konak ta Zafer Bayramı kutlaması!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yönettiği ve zaferle taçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 101’inci yılının kutlandığı törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Konak İlçe Başkanı Ahmet Yeniçırak, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Konak ilçe kadın ve gençlik kolları, sivil toplum kuruluşları ile demokratik kitle örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayram coşkusunun dorukta yaşandığı törende Konak Belediye Başkanlığı çelengi Atatürk Anıtının önündeki yerine gururla yerleştirildi.

Batur: Kahramanlık destanımızı unutturmayacağız
Törende konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye için çok önemli bir zaferin tarihi olan 30 Ağustos’u her yıl coşku içinde kutlamaya devam edeceklerini ve unutturmayacaklarını dile getirdi. Başkan Batur, sözlerine şöyle devam etti:

“Ulusumuzun tarihinde pek çok zafer vardır ve hepsi de çok önemlidir.  Ama bir zafer vardır ki, ölüm kalım mücadelesi veren bir milletin vatan toprağında özgürce yaşayabileceklerini tescilleyen, yurdunu işgal edenleri kovduğu bir zafer… O zafer, 30 Ağustos’ta başlayan 9 Eylül’de İzmir’de son bulan Büyük Taarruzdur. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyaya ‘ben varım’ dediği gün bugün. Şanlı Türk ordularının zafere ulaştığı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başarısını tüm dünyaya ilan ettiği gündür bugün. Varoluşumuzun anlamı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, modern Türkiye’nin kurulmasının önünün açıldığı gündür bugün. Mustafa kemal Atatürk’ün nasıl bir askeri deha olduğunu tüm dünyanın öğrendiği gündür bugün. Asla unutulmaz bu kahramanlık destanı. Unutulmayacak da. Çünkü unutturmayacağız. Her yıl tüm dünyanın emperyalist işgalci güçleri karşısında kazanılan bu zaferi hatırlatacağız.”

“Vatan sevgimiz, cumhuriyet aşkımız, bayrak sevdamız bitmeyecek”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Türk ordularını zafere taşıyan değerlerin cesaret, kararlılık, vatan sevgisi, hür yaşama isteği, mücadele arzusu ve azim olduğuna dikkat çeken Başkan Batur “Bugün bizler de öyle olmak zorundayız… Ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı parçalatmamak, yıktırmamak için daha fazla kararlı olmalıyız. Vatan sevgimiz, cumhuriyet aşkımız, bayrak sevdamız hiç bitmemeli. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı gönülden kutluyorum. Böyle bir zaferi Türk ulusunun şanlı tarihine yazdıran tüm kahramanlarımızı, başta Atatürk’ümüz olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve vatan toprağını kanıyla sulayan tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor önlerinde eğiliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgazi: Bölünmez bütünlüğümüzü korumaya devam edeceğiz
Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi de törende yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’ni korumaya ve yüceltmeye devam edeceklerini vurguladı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Ağustos Zaferi sonrasında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi ordularının yiğitliği, şiddeti ve hızının zalim düşman ordusunun ana kuvvetleri akıllara dehşet verecek bir kesinlikle yok edildi” sözleriyle aktardığı bildirisini okuyan İlgazi, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, savaş meydanlarından zaferle çıkan, küllerinden yeniden doğan şanlı ulusumuzun emperyalizme karşı mücadelesini dünyaya işte böyle duyurdu. Onun özgürlük ve bağımsızlığa olan tutkusu bugün de bizlerin içinde, tam 101 yıl önce 30 Ağustos 1922’de olduğu gibi canlıdır. Bizler onur ve kıvançla yıldönümünü kutladığımız bu zaferde de görüldüğü gibi, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartları ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen bir milletiz. Türkiye Cumhuriyetimizin bölünmez bütünlüğünü her zaman korumaya, ulusumuzu yüceltmeye devam edeceğiz” dedi. 

 
Seferihisar’da 30 Ağustos!
 
CHP İzmir'den 30 Ağustos töreni..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar’da 30 Ağustos!
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl kutlamaları Seferihisar’da, Atatürk ...
Seferihisar Halk Market'te ucuz et imkanı!
Seferihisar Belediyesi Halk Market ile vatandaşlara ucuz et imkanı sunuyor. ...
Kuşadası'nda Zafer Bayramı coşkusu!
Kuşadası’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü büyük bir coşku içerisinde kutlandı.
 
Bornova’da coşkulu kutlama!
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılı Bornova’da coşkuyla kutlandı. Bornovalılar ...
30 Ağustos Zafer Bayramı Karşıyaka’da coşkuyla kutlanıyor!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 30 Ağustos Zafer Bayramı Bayramı ...
Bayraklı’da 30 Ağustos kutlandı!
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü Bayraklı’da da ilk günkü ...
 
Özdere 100. Yıl Gençlik ve Spor Yerleşkesi açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılında gençlere Özdere'de ...
Anne Baba Çocuk Merkezi'nde Zafer Bayramı coşkusu
Kuşadası Belediyesi tarafından Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi bünyesinde ...
Foça'da 30 Ağustos coşkusu..
Foça’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü tören, fener ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri