ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
2 Ocak 2024 Salı - 19:10

Konak'ta o taşınmaz Milli Eğitim'e tahsis edildi!

Konak Belediye Meclisi yılın ilk toplantısına Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen on iki kahraman asker ile 78 yaşında hayatını kaybeden Konak Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Cinkılıç için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 2024 yılı Denetim Komisyonu'nun da seçildiği mecliste mülkiyeti Konak Belediyesi’ne ait Güney Mahallesi 3652 adada yer alan taşınmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'na 25 yıllığına tahsis edildi.

Konak ta o taşınmaz Milli Eğitim e tahsis edildi!

Konak Belediye Meclisi’nde yılın ilk oturumu, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yürütülen operasyonda şehit düşen on iki kahraman asker ile yoğun bakımda verdiği yaşam savaşını 78 yaşında kaybeden Konak Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Cinkılıç için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıyı yöneten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yeni yıl mesajının ardından meclis üyelerini şu sözlerle saygı duruşuna davet etti:

“Yeni yılın sağlık, esenlik, mutluluk getirmesini ve felaketsiz bir yıl olmasını diliyorum. Yeni yıla maalesef acılı bir törenle girdik. Meclis üyesi arkadaşımız, ağabeyimiz Sayın Mustafa Cinkılıç’ı kaybettik. Konak Belediyesi ve İzmir’deki bürokratların çok yakından tanıdığı, İzmir’e büyük hizmetler yapmış değerli bir ağabeyimizdi. Ayrıca, biliyorsunuz bundan on beş gün önce maalesef Pençe-Kilit operasyonunda kaybettiğimiz 12 şehidimiz var. Kahraman evlatlarımızı kaybettik, yüreğimiz dağlandı. Kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Sizleri hem kahraman şehitlerimiz hem aramızdan ayrılan meclis üyemiz için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.”

Meclis üyelerine destek teşekkürü

Başkan Batur, Konak Belediye Meclisi’nin 2023 yılında gerçekleştirdiği 25 oturumda aldığı 232 kararın 226’sini oybirliğiyle aldıklarını dile getirerek meclis üyelerine desteklerin teşekkür etti. Başkan Batur, “2023 yılında 232 karar almışız. 25 oturum sayımız var. Oybirliğiyle alınan meclis karar sayısı 226, oy çokluğuyla alınan meclis karar sayısı 6. Meclisimizin böyle güzel bir tablosu var. Meclis üyesi arkadaşlarıma hem 2023’te hem de 2019’dan bu yana verdikleri destek için teşekkür ederim” dedi.

Çalışmalar hız kesmiyor

Merkezinin açılışını yaptık. Bu süreçte süratle çalışan Fen İşleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüklerimize teşekkür ederim. Çok güzel bir çalışma oldu. Orası bir sanat sokağı olacak, kente çok önemli bir merkez kazandırdık.”

Beştepeler’de kız öğrenciler fark attı

Beştepeler Pazaryeri ve Sosyal Tesisinde açılan LGS’ye hazırlık kursları hakkında da bilgi veren Başkan Batur, kız öğrencilerin çoğunlukta olduğu müjdesini vererek, “Beştepeler bölgesindeki sosyal tesis alanımızın açılışını yapmıştık. Burada yine Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün gayretiyle LGS’ye yönelik kurslar düzenliyoruz. En güzeli ise bu kurslarda kız öğrencilerimizin fazla olması. 200’e yakın öğrencimiz var. Toros’ta da bu kurslarımıza devam ediyoruz” dedi.

Milli Eğitime 25 yıllığına tahsis edildi

Komisyonlardan gelen raporlara göre, mülkiyeti Konak Belediyesi’ne ait olan Güney Mahallesi 3652 adada yer alan taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğüne 25 yıl süre ile tahsis edilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Denetim Komisyonu Seçildi

Konak Belediye Meclisinin ocak ayı ilk toplantısında Denetim Komisyonu üyesi seçimleri de kapalı oylama ile yapıldı. Oylama sonucunda Nesrin İlkutlav 33, Ahmet Yıldız 33, Hamit Mumcu 33, Burhan Yılmaz 34 ve İsmail Özen 33 oy alarak Denetim Komisyonuna seçildi.  Öte yandan yılın ilk meclis oturumunu CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP Konak İlçe Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz Tankut, CHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı Ece İşteermiş, CHP Konak İlçe Saymanı Mehmet Batu, MHP Konak İlçe Başkanı Ali Eren, MHP Konak İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Ölmez, MHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı Selvihan Selvi, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Deniz, Konak Gençlik Meclisi Başkanı Öykü Özen ve muhtarlar da takip etti.

 
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Moses'i ağırladı
 
Narlıdere'ye üniversite geliyor...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda gençlere etüt merkezi müjdesi...
Kuşadası Belediye Meclisi, 2024 yılının ilk toplantısını yaptı. Pera Düğün ...
Konak'ta Mustafa Cinkılıç’a veda!
Bir süredir yoğun bakımda verdiği yaşam savaşını kaybeden Konak Belediyesi ...
Bayraklı’da ücretsiz diş polikliniği sayısı 7’ye çıktı!
Bayraklı Belediyesinin ücretsiz sağlık hizmeti kapsamında yıllık ortalama ...
 
Menemen'e estetik dokunuş!
Menemen Belediyesi, Koyundere 100. Yıl Otoyol Kavşağı’nda gerçekleştirdiği ...
Büyükşehir'in dijital uygulamaları hayatı kolaylaştırıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği yazılımlar ve uygulamalarla ...
Çocuk Senfoni ve Cengiz Özkan'dan yeni yıla merhaba konseri!
Narlıdere Belediyesi’nin çocuklara ve gençlere sanatı sevdirmek için hayata ...
 
Bornova Belediyesi’nden arıcılara lavanta desteği!
Bornova Belediyesi arıcılığı geliştirmek için kurduğu Kayadibi Köyü’ndeki ...
Cordelion MSM’den lezzet dolu atölyeler!
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. bünyesindeki Cordelion Mutfak ...
Afetlere dirençli İzmir ve temiz bir Körfez için dev adımlar!
İZSU Genel Müdürlüğü, Başkan Tunç Soyer döneminde başlattığı altyapı atağı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri