ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3700
    Dolar
  • Euro
    35,0122
    Euro
  • Altın
    2.325,000
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
29 Ekim 2022 Cumartesi - 10:33

Konak'ta türkü ve zeybekli kutlama!

Konak Belediyesi’nin kentin dört bir yanında gerçekleştirdiği Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, en coşkulu kutlamalardan biri Gültepe’de yaşandı. Cumhuriyet Bayramı korteji, Atatürk Anıtına çelenk sunumu, konser, şiir dinletisi ve zeybek gösterileriyle renklenen etkinlikte konuşan Başkan Batur, “Cumhuriyetin aydınlık yüzü Gültepelileri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Her zaman bir arada olmaktan, omuz omuza, dayanışma içinde olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Konak ta türkü ve zeybekli kutlama!

Konak Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği, Milli bayramlarda Gültepe’de Atatürk Anıtı’na çelek sunum töreni, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıldönümünün kutlandığı Cumhuriyet Bayramı’nda şenliğe dönüştü. Cumhuriyet Bayramı kortejinin Gültepe Meydanı’na yürüyüşüyle başlayan kutlama etkinlikleri, çelenk töreniyle devam etti. Cumhuriyet Bayramı’na özel konser, şiir dinletisi ve zeybek gösterisinin de yapıldığı kutlama etkinliğine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, CHP Konak kadın ve gençlik kolları, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve Gültepeliler katıldı.

Cumhuriyet Bayramı korteji fark yarattı

Bando Rumeli eşliğinde yürüyen kortej Gültepe’yi Türk bayrağının kırmızı beyazına bürüdü. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un başı çektiği kortejin Gültepe Meydanı’na gelmesiyle büyük coşku yaşandı. Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünün ardından Konak Belediye Başkanlığı ve CHP Konak İlçe Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı önüne yerleştirildi.

Batur: Cumhuriyet özgürlükler rejimidir

Çelenk sunum töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepelilere “Cumhuriyetin aydınlık yüzü Gültepelileri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Her zaman bir arada olmaktan, omuz omuza, dayanışma içinde olmaktan gurur duyuyoruz” diyerek seslendi.  Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Batur, Cumhuriyetin bir özgürlükler rejimi olduğunu ve Cumhuriyetin kurumlarının ülkeyi ileri götürdüğünü vurgulayarak şöyle konuştu:

“Cumhuriyet özgürlük, demokrasi, kültür, sanat, adalet demek. Cumhuriyeti bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, 99 yıl önce, bu ülkenin refahı ve mutluluğu için, halkın ileriye gitmesi için çok büyük hamleler yaptılar. Hemen ilk on yıl içinde kurulan Cumhuriyet kurumları, fabrikalar bize ülkemizin ileri hamlelerini gösteriyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetini bir türlü içlerine sindiremiyorlar ama Cumhuriyet yüzde 5 olan okuma oranını yüzde 90’lara çıkardı. Kitap okuyan, yorum yapabilen vatandaş istemiyorlar. Cumhuriyet bizi cahilleştirmedi, aksine, her zaman ileriye götürdü. Cumhuriyet özgürlükler rejimidir. İnsanların yaşam tarzlarına müdahale etmeyen, herkesi kucaklayan bir rejimdir.” 

Küçükoğullarından: Yaşasın Demokrasi, Yaşasın Cumhuriyet

Cumhuriyet Bayramı’nı “Yaşasın Demokrasi, Yaşasın Cumhuriyet” diyerek kutlayan CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından da yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:

“Cumhuriyet dünya üzerindeki ülkelerde uygulanabilen en insancıl en demokratik yönetim şekillerinden birisidir. Hatta en iyisidir denilebilir. Çünkü cumhuriyette bir seçme özgürlüğü vardır. 29 Ekim 1923 tarihine kadar Türklerin kurmuş olduğu hiçbir devlette cumhuriyet idaresi yer almazdı. Ancak o gün bir diktatör veya bir kral hatta padişah olma şansı olmasına rağmen Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti ilan ederek ülkemizin müreffeh ve medeni yaşamı yaşamasına giden yoldaki en büyük kapıyı aralamıştır.”

 

Gültepe’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu meydanlara sığmadı

Çelenk sunumu ve tören konuşmalarının ardından, Gültepe Meydanı, Konak Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle tam bir şenlik havasına büründü. TRT sanatçısı ve Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Bahar Almaç ve TRT İzmir Radyosu saz sanatçıları, Atatürk’ün de çok sevdiği Kırmızı Gülün Adı Var ve Vardar Ovası türküleri başta olmak üzere birbirinden güzel eserleri seslendirdi. İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ’un sunumu ve okuduğu şiirlerle devam eden etkinlikte İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği efeleri de Sarı Zeybek ve Harmandalı oyunlarıyla bayram coşkusunu doruğa taşıdı. Gültepe’deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının sonunda coşkulu kalabalık hep birlikte söylenen İzmir Marşıyla Gültepe’yi çınlattı. 

 
Buca'da görkemli kutlama!
 
AK Partili Sürekli'den 29 Ekim mesajı: "Cumhuriyet kazanımları parlayacak"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da görkemli kutlama!
Buca Cumhuriyetin 99'uncu kuruluş yıl dönümünde görkemli kutlamalara sahne ...
Büyükşehir'den dikkat çeken video: 'Cumhuriyete iyi bak'
İzmir Büyükşehir Belediyesi, cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ...
Karabağlar'da 99. yıl gururu!
Karabağlar Belediyesi’nin Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıldönümü nedeniyle ...
 
Cumhuriyetin 99. Yılı Çiğli’de coşkuyla kutlandı!
Çiğli Belediyesi, Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümünü düzenlediği konser, ...
Bornova’da 99. Yıl coşkusu!
Cumhuriyetin ilanının 99’uncu yılı Bornova’da düzenlenen etkinliklerle ...
Tunç Soyer: "İzmir demokrasinin ve cumhuriyetin şehridir"
İzmir Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim kutlamalarını Cumhuriyet Bayramı’nın ...
 
Karabağlar'da "100. Yıla Doğru Cumhuriyet ve Laiklik" söyleşisi...
İzmir'de Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen "100. Yıla Doğru ...
Pehlivan: 'Cumhuriyetimiz istiklal mücadelesinin tacıdır'
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Cumhuriyetimiz; emperyalizme ...
Tohumlar atadan, bohça Karşıyaka'dan!
Karşıyaka Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Bostanlı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri