ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5178
    Dolar
  • Euro
    34,9097
    Euro
  • Altın
    2.432,400
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
20 Ekim 2022 Perşembe - 09:52

Konak'ta yoksullukla mücadele imzası...

Konak Belediyesi ve İzmir Kent Yoksulluk Ağı Derneği arasında yapılan işbirliği protokolüne imza atan Başkan Batur, “Ekonomik verilerin de gösterdiği gibi, yoksulluk ağı genişlemekte. Bu konuda gerçek tespitlerin yapılabilmesi, haritasının çıkarılması, vatandaşların sıkıntılarının belirlenmesi ve aşılması önemli. İzmir Kent Yoksulluk Ağı Derneği ile birlikte güzel bir çalışma yapacağımıza inanıyorum. Biz yerel yönetim olarak her zaman yanlarındayız” dedi.

Konak ta yoksullukla mücadele imzası...

Konak Belediyesi ve İzmir Kent Yoksulluk Ağı Derneği arasında, kentin yoksulluk haritasını çıkararak bu ağı daraltmaya yönelik ulusal ve uluslararası projelere imkan tanıyan bir protokol imzalandı. Belediyenin Arge Müdürlüğünde yapılan törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kent Yoksulluk Ağı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Küleş ve yönetim kurulu üyeleri, Roman dernekleri yönetici ve temsilcileri, CHP İzmir İl ve Konak İlçe yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

Protokol imza töreninde, İzmir Kent Yoksulluk Ağı Derneği Başkanı Tolga Küleş, Başkan Batur’a destekleri için teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Batur ve Küleş’in karşılıklı imzalarıyla başlayan işbirliği sözleşmesi kapsamında öncelikle Konak’ın yoksulluk ağı haritası çıkarılacak. Ulusal ve uluslararası ortak projelerin yanı sıra bu projelere yönelik toplantı, sempozyum, çalıştay, atölye çalışmaları, eğitim ve seminerler gerçekleştirilecek.

Batur: Yoksulluk ağı genişliyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, törende yaptığı konuşmada imzalanan protokolün kent için önemli bir çalışma olduğunu dile getirdi. Yoksulluk ağının giderek genişlediğine dikkat çeken Başkan Batur, şöyle konuştu:

“Yakın zamanda kurulan ve bu kısa sürede kendisini ispat eden, kendisini toplumuna adayan bir dernekle beraberiz. Yeni bir proje ve çalışma prensibiyle ortaya koyacağımız bir protokolü birlikte imzalıyoruz. Dernek Başkanı Tolga arkadaşımıza, birlikte çalıştığı pırıl pırıl genç arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber çalışmak bizlere heyecan veriyor. Kentteki yoksulluk ağının ortaya çıkarılması çok önemli ve sizler de kendinizi bu işe adamış şekilde çalışıyorsunuz. Ekonomik verilerin de gösterdiği gibi, yoksulluk ağı genişlemekte. Bu konuda gerçek tespitlerin yapılabilmesi, haritasının çıkarılması, vatandaşların sıkıntılarının belirlenmesi ve aşılması önemli. Birlikte güzel bir çalışma yapacağımıza inanıyorum. Hepsi fedakarca çalışan, kendisini toplumuna adamış çok değerli arkadaşlarımız. Bu protokolün, derneğimizin bundan sonraki çalışmalarına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.”

Roman çalıştayı yapılacak

Başkan Batur, Roman dernekleriyle birlikte kapsamlı bir çalıştay gerçekleştireceklerini de müjdelediği sözlerini şöyle tamamladı:

“Önümüzdeki süreçte Roman dernekleriyle birlikte bir de çalıştay planlıyoruz ve o çalıştayda konuşmayan kalmasın istiyoruz. Herkes derdini anlatacak ve çözüm önerileri getirilecek. Roman derneklerimizin belediyemizle, Arge Müdürlüğümüzle büyük bir kaynaşma içerisinde bu tür çalışmalar yapması bizi onurlandırıyor. Onların, toplumlarının sıkıntılarını aşmaktaki çabaları her türlü takdirin üzerinde. Biz de yerel yönetim olarak her zaman yanlarındayız. Biz sizlerle beraberiz ve sizleri çok seviyoruz. Roman toplumunun ileri gitmesi, daha iyi noktaya gelmesi, yaşamlarının iyileşmesi için gayret içerisindeyiz.” 

Küleş: Projelerimiz ülke genelinde emsal olacak

İzmir Kent Yoksulluk Ağı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Küleş de derneğin kurulduğu zamandan bugüne geçen kısa sürede başarılı çalışmalar yaptıklarını ve Konak Belediyesi işbirliğiyle örnek projelere imza atacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Yakın zamanda kuruluşunu ilan ettiğimiz derneğimizin bu gurur gününde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin uzun yıllardır içinde hapsolduğu yoksulluk, yaşadığımız süreç içerisinde katlanarak devam ediyor ve altından kalkamadığımız bir çığ haline dönüşüyor. Bu buhran hali içerisinde bir ışık olmak için binbir emekle, sizlerin de destekleriyle kurduğumuz İzmir Kent Yoksulluk Ağı Derneğimiz, çok kısa bir sürede başarı gösterdi ve tanındı. Konak’tan başlayarak oluşturduğumuz bu yapılanmanın, yeni projelerimizle birleşerek ülke genelinde emsal teşkil edeceğinden şüphemiz yok. Kurulduğumuz günden bu yana bizlerden desteğini esirgemeyen değerli Abdül Batur Başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 

 
Bornova’da Muhtarlar Günü kutlandı
 
CHP'li Kılıç: Buca rant değil, nefes almak istiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da Muhtarlar Günü kutlandı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ...
Çocuklar, Yıldız Kenter’de yazarlarla buluşuyor
Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği “Çocuklar Yazarlarla Buluşuyor” ...
Soyer'den finans mesaisi... Viyana'ya gidiyor!
İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer 20-21 Ekim tarihleri arasında yapılacak ...
 
Kemalpaşa'ya 410 milyonluk bütçe!
Kemalpaşa Belediyesi Ekim Ayı 2. Birleşimi Kemalpaşa Belediye Başkanı ...
Menemen'de Muhtarlar Günü kutlaması...
19 Ekim Muhtarlar Günü, Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle ...
Buca'da ihtiyaç sahiplerine kışlık destek
Buca Belediyesi, ihtiyaç sahibi aileler için kış günleri öncesi yardım ...
 
Soyer, Zafer Yürüyüşü'ne katılanlara sertifika verdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin kurtuluşunun 100’üncü ...
Çiğli'nin ilk sanat akademisi Kaklıç'ta açıldı
Çiğli Belediyesi Kaklıç Sanat Akademisi, Kaklıç Mahallesi’nde düzenlenen ...
Başkan Engin muhtarları ağırladı
19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarıyla bir araya gelen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri