ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4774
    Dolar
  • Euro
    35,0075
    Euro
  • Altın
    2.328,740
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
29 Haziran 2022 Çarşamba - 09:26

Konak'taki Engelsiz Yaşam Köyü'nde yol sonu etkinliği!

Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde eğitim yılının bitimi etkinliklerle kutlandı. Özel çocukların konser ve gösterileriyle renklenen program, ailelere ve öğretmenlere büyük gurur yaşattı. Öğrencileri yalnız bırakmayarak yılsonu heyecanına ortak olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Yerel yönetimler yol, su, kanal yapar. Bunları yerine getirmek zaten asli görevidir. Ama bu sosyal projeleri hayata geçirmek, asli görevin de önünde” dedi.

Konak taki Engelsiz Yaşam Köyü nde yol sonu etkinliği!

Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü, 2021-2022 eğitim yılına, düzenlenen yılsonu gösterisi programıyla veda etti. Köyün özel öğrencilerinin birbirinden güzel gösteriler sergilediği ve mini konser de verdiği etkinliğe Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfı (EBKOV) Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, vakıf yöneticileri ve üyeleri, Konak Engelsiz Yaşam Köyü öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri katıldı.


Konak Engelsiz Yaşam Köyü kampüsünde düzenlenen programda konuşan Başkan Batur, yerel yönetimlerin, sivil toplumla birlikte hareket ederek sosyal projeleri hayata geçirmesinin önemine dikkat çekti. Batur,  Konak Belediyesi ve EBKOV işbirliğiyle hayata geçen Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nün aynı güzellikte ve her geçen gün gelişerek yoluna devam edeceğini söyledi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “2021-2022 yılı eğitim ve öğretim yılının artık semeresini aldığımız gün. Hep birlikteyiz, bu coşkuyu sizlerle paylaşmaktan son derece mutluyum.  Yerel yönetim ve vakıf işbirliği ile burada, özellikle engelli bireylerimize, çocuklarımıza hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. En önemli çalışma bence bu. Yerel yönetimler yol, su, kanal yapar. Bunları yerine getirmek zaten asli görevidir. Ama bu sosyal projeleri hayata geçirmek, asli görevin de önünde” dedi.


Büyük bir güven içinde çocuklarını emanet eden öğrenci velileri başta olmak üzere Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nün kurulmasında emeği geçenlere de tek tek teşekkür eden Başkan Batur, şunları söyledi:
 

“Bu projenin hayata geçmesinde bizlere yol gösteren Çok değerli vakıf başkanım ve Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Burhan Özfatura başta olmak üzere bu tesisin yapılmasında emeği geçen Avni Ersoy Ağabeyimize ve ailesine, vakıftaki ve belediyedeki tüm arkadaşlarımıza, eğitimcilerimize ve okul yöneticilerine katkıları için teşekkür ederim. Konak İlçe Halk Eğitim Müdürlüğümüzün de burada çok büyük emeği var. En büyük teşekkür de velilerimize. Onlar bize güveniyorlar. Biz de çocuklarımızın burada emin ellerde eğitimlerini sürdürmesinde, geleceğe hazırlanmasında elimizden geleni yapıyoruz. Buradaki çocuklar çok özel çocuklar. Bizim için de çok özeller. 2022-2023 döneminde aynı güzellikte ve daha da gelişerek devam etmesini diliyorum.”

ÖZFATURA: EN BÜYÜK HİZMET, EĞİTİM VE SAĞLIK
EBKOV Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura da eğitim ve sağlık alanlarındaki hizmetlerin önemine değindi. Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nün Başkan Batur’un yaptığı en önemli hizmet olduğunu belirten Özfatura, “Değerli kardeşim Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a, bütün yönetim kurulu üyelerine, bize yardımcı olan herkes ve kurumlara ama en çok buraya gelip bize hizmet etme imkanı verdiği için evlatlarımızın anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Allah hepinize sağlık, huzur, mutluluk versin. İnşallah evlatlarımızı burada, değerli hocalarımızın da gayretiyle, kendi hayatlarını sürdürebilir hale getiririz. Benim inancıma göre en büyük hizmet, en büyük sevap, eğitim ve sağlık. Bu yaşa gelene kadar hayatımda en zevk duyduğum, gurur duyduğum görev de on yıl üniversitede hocalık yaptığım dönem ve bir de bu vakıfla ilgili olarak hizmet verdiğimiz dönem. Burada nezaketen söylemiyorum, bütün hayırseverlerin ama özellikle Abdül Batur kardeşimin desteği olmasa bu hallere gelemezdik. Buranın, bu binaların yapımı, hizmetlerin karşılanması hep Konak Belediyesi tarafından üstlenildi. Bana göre yaptığın en iyi hizmet ve sevap bu” dedi.


Ardından, Konak Engelsiz Yaşam Köyü öğrencilerinin atölyelerde kendi elleriyle ürettikleri takılardan oluşan  defilesi ilgiyle izlendi. Öğretmen ve öğrencilerin birlikte hazırladığı “Neler Oluyor Hayatta” isimli ront gösterisi ve Damat Halayı Oyunu da sergilendi. Ayrıca müzik atölyesi öğrencileri ise mini konser verdi. Öğrenciler gösterileri alkış aldı. Programın sonunda öğrencilere başarı ve teşekkür belgeleri sunuldu, pasta kesildi.

 
Bornova tarihine sahip çıkıyor!
 
Brüksel’de İzmir Evi açıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova tarihine sahip çıkıyor!
Bornova Belediyesi,  Bornova Büyük Çarşısı’nda binalar arasına sıkışmış ...
Başkan Soyer, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu üyeleriyle buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Brüksel’de CHP Genel Başkan ...
Lokantacılardan Narlıdere'ye çıkarma!
Narlıdere Belediyesi, ilçenin en eski yerleşim yeri olan Yukarıköy’deki ...
 
Bayraklı Belediyesi'nden istihdam atağı!
İzmir’de istihdama yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Bayraklı Belediyesi, ...
Pembe Misafirler Berlin'de boy gösterecek!
Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan Türkiye'deki ilk flamingo belgeseli ...
Torbalı Belediyesi’nden Bartın’a destek!
Torbalı Belediyesi, sel felaketinin yaşandığı Bartın'a videnjör desteği verdi. 
 
Dördüncü gençlik kampı Alaçatı’da!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri doğa ve eğlenceyle buluşturduğu ...
Bornova’nın Can Dostları Yerleşkesi açılıyor!
Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Can Dostları Yerleşkesi ...
Seferihisar'da Yaz Spor Okulu kapılarını açtı!
Seferihisar'da yaz sezonu boyunca devam edecek olan Yaz Spor Okulu düzenlenen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri