Konak’ta Balkan rüzgarı esecek

Konak Belediyesi’nin Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma Derneği’yle birlikte, her sene geleneksel olarak düzenlediği Gültepe Rumeli Şenliği, bu yıl da coşkuyla kutlanacak. İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin (İFD) de destek verdiği şenlik, bu yıl 14. kez gerçekleştirilecek.

  • | Son Kale İzmir

Şenlik, 13 Haziran’da, Gültepe Otobüs Son Durağı’nda, saat 20.00’de düzenlenecek kortejle başlayacak, Turgut Reis İlköğretim Okulu bahçesinde, saat 20.30’da düzenlenecek renkli etkinliklerle devam edecek.

Rumeli sanatçıları sahnede

Düzenlendiği her yıl, İzmir’in farklı semlerinde yaşayan Balkan ve Rumeli göçmenleri ile Gültepe semti sakinlerini ağırlayan şenlikte, ünlü Rumeli sanatçıları sahne alacak, halk oyunları gösterileri düzenlenecek. Okul bahçesinde Üsküp halk oyunlarıyla başlayacak şenlik, Rumelili Ekrem ve Erşan’ın hareketli, coşku dolu türküleriyle devam edecek. Şenlikte, Balkan müzik grubu Sakoband ile solist Şule Çaycı ve Burhan Güneş de sahneye çıkacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz