ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2092
    Dolar
  • Euro
    35,0719
    Euro
  • Altın
    2.504,000
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/30°
    IZMIR
  • KONYA
    12/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
izmir büyükşehir. 19 mayıs,
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
Vahşet... Lastik içinde yakıp 6 metre derine gömmüşler!
Yunanistan'dan Ege Denizi kararı... Sınıra yakın yerlere yerleştirecekler!
Yunanistan'dan Ege Denizi kararı... Sınıra yakın yerlere yerleştirecekler!
Böceğin ısırdığı 5 yaşındaki Gökçe hayatını kaybetti
Böceğin ısırdığı 5 yaşındaki Gökçe hayatını kaybetti
Başörtülü hakimler için 'Reddi hakim' talebi!
Başörtülü hakimler için 'Reddi hakim' talebi!
23 Nisan 2020 Perşembe - 14:28

Korona sürecinde 3 kritik hamleyle fark yarattılar!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, üç kritik hamlesiyle koronavirüs salgını sürecinde fark yarattı. Satın alınan çöp araçları sayesinde, 7 saat yerine 24 saat atık toplama imkanı yakalandı. Tek vardiyayı 3'e çıkaran belediye, cadde ve sokakları pırıl pırıl yapıp hijyen konusunda önemli bir mesafe kat etti. Dijital belediyecilikte yüzde 70 oranının yakalanması ile yurttaşların evden işlerini halledebilmesi sağlandı. Ödüllü dijital sınıf projesiyle de 30 bini aşkın öğrenciye ulaşıldı.

Korona sürecinde 3 kritik hamleyle fark yarattılar!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Göreve gelir gelmez attığı radikal adımlarla ve sağladığı 500 milyon TL'lik tasarrufla dikkati çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, koronavirüs salgını sürecinde de farkını ortaya koydu. İduğ'un başlattığı dijital hamle, online eğitim ve çöp araçlarının satın alınması, belediyenin önünü açtı. Bornovalılar'a ise rahat bir nefes aldırdı. Satın alınan çöp araçları sayesinde atık toplama mesaisi 7 saatten 24 saate çıkarıldı. Tek vardiya yerine 3 vardiya ile çalışan belediyenin temizlik işleri ekipleri, Bornova'nın cadde ve sokaklarını pırıl pırıl yaptı. Virüs salgını sürecinde hijyen anlamında önemli bir adım atılmış oldu. Bornova'da dijital belediyecilikte ise yüzde 70 oranına çıkıldı. Yurttaşların evden çıkmadan belediyedeki işlerini halletmesi sağlandı. Bornova Belediyesi'nin ödüllü prestij projesi 'Dijital Sınıf' sayesinde ise okulların kapanmasının ardından evlere hapsolan 30 bini aşkın öğrenci eğitim almaya başladı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR DE SAHİPLENMELİ
Tevazuyu elden bırakmayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, yaptıklarının sadece derslerine iyi çalışmak ve atacakları hamleleri ince eleyip sık dokumak olduğunu söyledi. Başkan İduğ, "Dijital sınıfta öğrenci sayımız 33 bine çıktı. Bu çok ciddi bir rakam. 30 bin kişilik daha kapasitemiz var. Okulların kapalı olması nedeniyle bunun daha da artacağını hesaplıyoruz. Ona göre hazırlıklarımızı yaptık. Öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız da buna hazırlıklı. Ancak, asıl bu projenin İzmir Büyükşehir tarafından da sahiplenilmesi, önce tüm İzmir, ardından Türkiye'de uygulamaya konulması bizim için çok önemli. Eğitim olmazsa olmazımız, tüm çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliğine sahip olmasını istiyoruz" dedi.

ÇOK DOĞRU BİR HAMLE YAPTIĞIMIZI GÖRDÜK
Dijital hamlenin sadece eğitimle sınırlı olmadığını hatırlatan Başkan İduğ, "Belediye hizmetlerinin yaklaşık 70'ini de online hale getirdik. Halkımız belediyeye gelmeden, bulunduğu yerden birçok işini halledebiliyor. Bu kısa sürede gerçekleşen çok büyük bir değişim. Hem bürokratımın iş yükü azaldı, hem vatandaş rahatladı. Göreve gelir gelmez bunun altyapısı için yatırımları yapmıştık. Önce e-imar ile başladık, ardından diğer birimlerle devam ettik. Herkesi eve hapseden koronavirüs salgını gösterdi ki çok doğru bir hamle yapmışız" diye konuştu.

ARAÇLAR BİZİM, KİMSEDEN İZİN ALMIYORUZ
Başkan İduğ, şöyle devam etti: "Çöp araçları konusunda da aynı şey sözkonusu. Eskiden, kiralık araçları sadece 7 saat çalıştırabiliyorduk. Ancak şimdi, bu koronavirüs salgını nedeniyle çöp araçlarımız 24 saat çalışıyor. Araçlar bizim olduğu için kimseden izin almıyoruz. İstediğimiz gibi planlama yapıyoruz, vardiyaları ayarlıyoruz. Eğer eskisi gibi kiralık araçlar olsa büyük sıkıntı yaşardık. Cebimizden de ekstradan milyonlarca TL fazla para çıkardı. Çünkü, salgından önce topladığımız günlük 500 ton olan evsel atık miktarı şimdilerde 1500 tona çıktı. Bornova'daki 8 bin konteyneri eskiden günde 1 kez alıyorduk, şimdi 3 kez almak zorundayız. Personelimiz de inanılmaz bir efor sarf ediyor. Diğer birimlerdeki çalışanlarımızı da buradaki idari yerlere kaydırdık. Vardiya sistemi içinde müthiş bir dayanışmayla çalışıyorlar."

EN KÖTÜ SENARYODA BİLE, 2020'NİN SONUNA KADAR MAAŞ SIKINTIMIZ YOK
Salgın nedeniyle tüm belediyelerin önünde ciddi bir mali kriz olduğunu ve her belediyenin hesabını kitabını iyi yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Mustafa İduğ, "Özellikle 9 aylık dönemde nakit akışında ciddi sapmalar görülecek. Ancak biz hazırlığımızı yaptık. 3 farklı senaryo oluşturduk. En kötü senaryoda bile 2020 yılı sonuna kadar maaşları ödememizde herhangi bir sıkıntı olmayacak. Çalışanlarımızın maaşlarını tıkır tıkır ödeyecek bir planlamayı yaptık. Projelerimizi ise bu yılın haziran ayı sonrasına erteledik" diye konuştu.

 
Buca'da büyük coşku
 
Çiğli'de kutlama hazırlığı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da büyük coşku
Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl alanlarda kutlanamayan 23 Nisan Ulusal ...
Bayram coşkularını paylaştılar
Karabağlar'da yüzlerce çocuk, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
Kemalpaşa’da 100’üncü yıl coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılını kutlamak ...
 
Gaziemir'de bandolu kutlama
Gaziemir’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılı ...
Çeşme tek yürek oldu!
Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar için yüzlerce araçla ...
Buca'da sağlık fırsatçılarına baskın...
Buca Belediyesi Zabıtası, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında kaçak ...
 
Bayraklı'da coşku balkonlardan taştı
Bayraklı Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gezici ...
Karabağlar'da 4 günlük önlem
Karabağlar Belediyesi, geçen hafta sonu olduğu gibi yarından itibaren ...
CHP'li Meclis üyelerinden dayanışmaya destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li belediye meclis üyeleri de Biz ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri