ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3933
    Dolar
  • Euro
    34,7897
    Euro
  • Altın
    2.439,650
    Altın
  • Bist-100
    10.006,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
10 Ocak 2022 Pazartesi - 09:20

Köy Koop Başkanı Soyer: ''Çoban ateşini yaktık''

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Köy Koop Birliği çatısı altında bulunan kooperatiflerle ve bu kooperatif ortağı olan 258 çobanla süt alım sözleşmesi imzalamasıyla ilgili konuşan İzmir Köy Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer, “Bergama’da Başkan Tunç Soyer ile çoban ateşini yaktık. Şimdi İzmir’in birçok yerinden ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden çobanlar İzmir Köy Koop Birliğimizi arayarak projeye dâhil olmak istediğini söylüyor" dedi.

Köy Koop Başkanı Soyer:  Çoban ateşini yaktık

Kooperatifçiliği geliştirmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Köy Koop Birliği, Türkiye’de tarımını yeniden ayağa kaldırmak için üreticileri bilinçlendirmeye devam ediyor. Yeşil Mutabakat çerçevesinde iklim krizi ve su tüketimi konusunda üreticileri bilgilendiren İzmir Köy Koop Birliği, atalık tohumlara yönlendirme, kapalı sistem büyükbaş hayvancılıkta kullanılan silajlık mısırın yol açtığı susuzluğa karşı küçükbaş hayvancılığı da destekleme, kimyasal ilaçtan uzak bitki koruma yöntemleri konusunda önemli çalışmalar yapmayı sürdürüyor.

"BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN"

Bunları yaparken üretici ve kooperatiflerin verim-gelir dengesini de koruduklarını söyleyen İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, “Bunu kooperatifçilik, dayanışma ve birlik inancı olan kamu kurum ve yöneticileri ile birlikte yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in ‘Başka Bir Tarım Mümkün’  vizyonuyla bu inancımız gün geçtikçe büyüyor. Başkan Soyer ile İzmir Köy Koop Birliği’nin yolları 2009’da Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde ilk Halkın Bakkalı’nı Seferihisar’da açmasıyla kesişti.  Bayındır’da temeli atılan Süt İşleme Tesisi Tunç Başkanın kamuda tarım adına yaptığı en önemli yatırımlarından biridir. Bu tesiste süt krizinin önünü kesecek  süt tozu kulesi yapılacak olması süt üreticileri için çok önemlidir. Bu yatırım ile süt üreticisi olan bizleri koruma altına almış oldu, minnettarız” dedi.

YEŞİL MUTABAKAT NEDİR?

Birleşmiş Milletler 2019’da Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde yoksulluğun sona erdirilmesi, çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınması, refahın adil paylaşımı ve barışı hedefleyerek bir yol haritası oluşturdu. İklim krizi büyürken, bu soruna karşı mücadele için eylem planı da hazırlandı. 2019 tarihli Yeşil Mutabakat ile iklim kriziyle mücadele konusunda atılması gereken adımların hayata geçirilmesi planlanıyor. Yeşil Mutabakat ile kaynakların verimli kullanılması, kirliliğin azaltılması ve biyolojik çeşitliliğin eski haline getirilmesi hedefleniyor.

S.S.İZMİR KÖY KOOP BİRLİĞİ...

Ticaret Bakanlığı'nın 25.05.1970 gün ve 1120 sayılı onayı ile 1163 sayılı kooperatifler kanunu hükümlerine göre 01.07.1971 tarihinde  sicil tescili yapılmış  S.S. İZMİR KÖY KALKINMA VE DİĞER TARIMSAL AMAÇLI KOOPERATİFLER BİRLİĞİ (KÖY-KOOP İZMİR BİRLİĞİ)  unvanıyla kurulmuştur. İzmir’de 114 adet ortak kooperatif, 38 bin kooperatif ortağı ve üretici bulunmaktadır.

Üst örgütlenmesini tamamlamış, birim kooperatiflerin yönetim ve denetim kurullarıyla  şeffaf  ve uyumlu  bir çalışma  yürütülürken, köylerde kooperatifçilik eğitimleri vererek kadınların  ve gençlerin  üretime teşvik edilmesi, dünyaya örnek kooperatif modelleri geliştirilmesi amaçlanıyor.

Sektörü kapsayan tüm yenilik ve gelişmeleri yakından takip ederek, daha iyiye daha ileriye ilkesi ile çalışmalarına devam ederek en başarılı kooperatifler arasında yer alma vizyonu ile hareket eden Köy Koop'un, çvre dostu hizmet bilinci ile gelişim ve değişimin teşvik edildiği, uygar ve huzurlu bir çalışma ortamı yaratma hedefinde olduğu belirtildi.

 

 
İzmir'de bir maganda vakası daha!
 
Suriye'de gelişmeler ve Türkiye'nin çıkarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzel İzmir Parkı, baştan sona yenilendi!
Karabağlar Belediyesi, vatandaşların dinlenip soluk alabildikleri parkları ...
Kuşadası'nda Okullararası Kros Şampiyonası!
Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Okul Sporları Federasyonu ...
Soyer: Umudumuz var çünkü siz varsınız...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Buca'ya ikinci müjde!
İzmir’in trafik yükünü en fazla üstlenen ilçelerden biri olan Buca’ya ...
Örnekköy’de dördüncü etap başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON, Örnekköy Kentsel Dönüşüm ...
Aydın'da altyapı yatırımları sürüyor!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentin altyapısını yenileyerek güçlendiren ...
 
Değer artışı vatandaşa yarayacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1/25000'lik planlarını onayladığı Osman ...
Ürettiler, sattılar, kazandılar...
Balçova Belediyesi Semtevleri’nde kurs gören ev kadınları, yıl boyunca ...
İlmek, ilmek hayata bağlandı!
Buca’da yaşayan 52 yaşındaki ev hanımı Mehtap Özer’in 3 yıl önce teşhisi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri