ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3445
    Dolar
  • Euro
    34,9538
    Euro
  • Altın
    2.389,090
    Altın
  • Bist-100
    10.203,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/25°
    ADANA
  • ANKARA
    11/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
27 Kasım 2021 Cumartesi - 17:40

Kredi borcunu ödeyemeyen çiftçi hapse girdi!

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden aldıkları borç nedeniyle haciz kıskacından kurtulamayan çiftçiler bu kez ‘tazyik cezası’ nedeniyle cezaevine girmeye başladı. Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatarlı Köyünde çiftçilik yapan İbrahim Kaya borçlarını ödeyemediği için tutuklandı. Eşi Hatice Kaya'nın da borçlar nedeniyle tutuklanma ihtimali olduğu belirtildi.

Kredi borcunu ödeyemeyen çiftçi hapse girdi!

Sözcü'nün haberine göre; Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatarlı Köyünde kredi borcunu ödeyemeyen çiftçi İbrahim Kaya (38) yapılandırma amacıyla milletvekilleri ile görüşmek için Ankara'ya gitti. Burada otele giriş yaptıktan sonra taahhüdü ihlal suçlaması ile gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkemece ‘tazyik cezası'  nedeniyle tutuklandı.

MAZOT VE GÜBRE BORCUNU ÖDEYEMEDİ KREDİ ÇEKTİ
Tarım Kredi Kooperatifi’nden mazot ve gübre alan Kaya'nın bu borcu ödeyemediği bu nedenle banka kredisi kullandığı belirtildi. İcralık olan üretici son olarak milletvekillerinden yardım istemek için Ankara'ya gitti. Bu sırada hakkında tutuklama kararı çıkarılan Kaya otele yerleştiği sırada polis tarafından gözaltına alındı.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ DUYURDU
Kaya'nın başına gelenleri İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna duyurdu. Yokuş yaptığı paylaşımda Kaya'nın adliyede çekilmiş görselini paylaşarak; “Aşağıda resmi olan İbrahim Kaya. Bir çiftçi 50 bin liranın biraz üzerinde olan banka borcunu ödemediği için Ankara'da gözaltına alındı. Şu anda tutsaklığı sürüyor. Çiftçilerimiz bu hale düşürenler utansın. Tuzu kuru iktidar sahipleri eserinizle ne kadar övünseniz azdır” ifadelerini kullandı.

EŞİ DE TUTUKLANABİLİR
Üretici Kaya'nın borçlarına kefil olan eşi üç çocuk annesi Hatice Kaya (34) kendisinin de tutuklanabileceğini belirterek şunları söyledi;

''Son zamanlarda giderler çok arttı. Para kazanamaz olduk. Borçlarımızı ödeyemedik. Avukata düştük, icralık olduk. Tarım aletlerimizi sattık. Evimiz, traktörümüz gitmesin diye ne kadar çabaladıysak olmadı. Zamlardan sonra mazot ve gübre alamaz olduk. Biz çalışmazsak, ekemezsek biçemezsek bu borçları nasıl ödeyeceğiz? Biz borçlarımızı ödemeyelim demiyoruz. Faizlerin inmesini istiyoruz. Ben çocuklarımı bırakmak istemiyorum. Ben hapse girersem evlatlarım ne olacak? Geceleri uyuyamıyorum. Ne zaman kapı çalınacak ne zaman icra gelecek diye her gün diken üstünde yaşıyoruz. Yetkililer bu konuya çözüm bulsun istiyoruz.''

YALIM: BU DURUMDA BİNLERCE ÇİFTÇİ VAR
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise yaşananlara tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı;

''İbrahim Kaya 70 bin lira civarında kooperatiften kredi çekiyor. Eşi Hatice Kaya da 58 bin civarında çekiyor. Bu çektikleri kredi ile mazot gübre tohum ve traktörlerine pulluk almışlar. Ancak hem kuraklık sebebiyle hem de çiftçinin son zamanlarda ürettiğinin para etmemesi nedeniyle para kazanamadıklarından kredi borçlarını ödeyemiyorlar. Daha sonra krediden avukatları bunları çağırıp taahhüt alıyor. Taahhüt de yerine gelmediğinden dolayı İbrahim Kaya çaresiz kaldığından Ankara'ya geliyor. Ancak otel girişinde beyandan dolayı tutuklanıyor. Perşembe akşamı gözaltına alınıyor. Cuma günü de mahkemeye çıkarılıp tutuklanıyor. Bunun yanında Hatice hanım 30 bin lira bir bankadan kredi çekmiş. Tarım Krediye borcunu ödemek amacıyla çekmiş. Aynı durumda olan binlerce çiftçi var. Bir an önce Tarım Kredi’den çekilen kredilerin haciz işlemlerinin ve de faizlerinin durdurulması gerekir. Mücbir sebep var. Bir pandemi vardı, iki hasat dönemi çok kurak geçtiği için beklediği ürünü ya hiç alamadı ya da üçte birini aldı. Çiftçi ürün kaldıramadığı için para kazanamadı. Borçlarını da ödeyemedi. Bu çiftçiyi eğer tutuklatıp cezaevine üç aylığına gönderirsek, kasımın son ayındayız. Yani hububat ekim ayı. Yani çiftçinin ekim yaptığı ay. Eğer bu dönemde çiftçi hapse düşerse doğal olarak ekmesi gereken tarlayı ekemeyecek. İş iyice çıkmaza girecek.''

 
Kuşadası'nda faciayı itfaiye ekipleri önledi!
 
Sakin şehir Foça!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda faciayı itfaiye ekipleri önledi!
Kuşadası’nda 48 iş yerinin bulunduğu prefabrik çarşıda yangın çıktı. Aydın ...
9 aylık hamile kadından acı haber!
Gümüşhane'de koronavirüs tedavisi gören 9 aylık hamile Vahide Bozer Yaman ...
İzmir'deki o polisler hakkında karar!
İzmir'in Buca ilçesinde polislerin bir vatandaşa şiddet uyguladığı görüntüler ...
 
İzmir'de EYT'lilerden hükümete tepki!
İzmir'de CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi il başkanlıkları ile EYT Sosyal ...
Kılıçdaroğlu'ndan miting resti!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğu, Mersin'de planlanan miting ile ilglili valiliğin ...
CHP'li Erdoğdu'dan Orhan Gencebay'a gönderme!
Sanatçı Orhan Gencebay, telefonla katıldığı canlı yayında yaptığı dolar ...
 
Evi uyuşturucu serasına çevirmişler!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Buca ve Torbalı ilçelerinde ...
Hükümet gerçek enflasyonu bakın nasıl 'yumurtladı'
Kur artışlarıyla sersemleyen ve alım gücü yüzde 60’a yakın düşen Türkiye ...
İHH ekibi kaza yaptı: 4 ölü!
Bursa’da TIR’a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü Muratcan Kaya (21) ile ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri