ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,8977
    Dolar
  • Euro
    47,8602
    Euro
  • Altın
    4.388,700
    Altın
  • Bist-100
    10.844,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/37°
    ADANA
  • ANKARA
    20/33°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/37°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/33°
    IZMIR
  • KONYA
    21/34°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zam pazarlığında ikinci görüşme! Milyonlarca memurun beklediği haber
Zam pazarlığında ikinci görüşme! Milyonlarca memurun beklediği haber
Tarih belli oldu: Komisyonun 4. toplantısında şehit anneleri dinlenecek!
Tarih belli oldu: Komisyonun 4. toplantısında şehit anneleri dinlenecek!
Yasak kalktı: 1+0 daireler 8 yıl sonra geri dönüyor
Yasak kalktı: 1+0 daireler 8 yıl sonra geri dönüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne operasyonda yeni gelişme!
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne operasyonda yeni gelişme!
28 Haziran 2025 Cumartesi - 12:39

Kriptoya 72 saat kuralı ve çekim limiti geldi!

MASAK'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, kripto işlemlerde günlük 3 bin dolar aylık 50 bin dolarlık limit uygulanacak.

Kriptoya 72 saat kuralı ve çekim limiti geldi!

Değeri başka bir değere veya resmi para birimine sabitlenen ve "stabil kripto para" olarak da bilinen varlıkların çekim işlemlerinde günlük 3 bin, aylık 50 bin dolar limit uygulanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları (KVHS), müşteri hakkında ek bilgi almak ve müşteri ile gerçek faydalanıcının kimlik bilgilerini daha sık güncellemek, iş ilişkisinin mahiyeti hakkında ilave bilgi sağlama ve işleme konu malvarlığının ve müşteriye ait fonların kaynağı hakkında mümkün olduğu ölçüde bilgi edinme gibi tedbirleri uygulayacak.

Ayrıca hizmet sağlayıcıları, risk yönetim politikasında tutar ve işlem sayısı sınırı belirlemeye yönelik uygun tedbirler alacak. Platformlar, aracılık ettikleri kripto varlık çekim işlemlerini transfer edilecek kripto varlığın alım, takas veya yatırma işleminden en az 48 saat sonra gerçekleştirecek. Bu süre, ilk kripto varlık çekim işlemleri bakımından en az 72 saat olacak.

GÜNLÜK LİMİT 3 BİN, AYLIK 50 BİN DOLAR

Değeri başka bir değere veya resmi para birimine sabitlenen ve "stabil kripto para" olarak da bilinen varlıkların çekim işlemlerine de limit getirildi.

Buna göre söz konusu transferler için günlük 3 bin, aylık 50 bin dolar limit uygulanacak. Ancak "seyahat kuralı" olarak da bilinen ve müşteriden belirli bilgilerin alınmasını içeren kural kapsamında bu limitler iki kat olarak tatbik edilebilecek.

Platformlar, tüm kripto varlık transfer işlemlerinde müşteriden işlemin mahiyetine ilişkin en az 20 karakter uzunluğunda bir işlem açıklaması isteyecek.

Likidite sağlayıcılığı, piyasa yapıcılığı veya piyasalar arası arbitraj işlemi amacıyla yapıldığından emin olunan kripto varlık transferlerinde, her bir müşteri için ayrı ayrı alınacak yönetim kurulu onayıyla günlük/aylık limit ve saat kuralları uygulanmayabilecek.

Saklama kuruluşlarının platform müşterileri nam veya hesabına gerçekleştirecekleri transferler ilgili tebliğ maddesindeki kısıtlamalara tabi olurken, platformlarla saklama kuruluşları arasında gerçekleştirilecek sermaye piyasası mevzuatından kaynaklanan transferler için tedbir uygulanmayacak.

Yükümlülerin söz konusu tedbirlere uymamaları durumunda Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun'da öngörülen cezalar uygulanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de söz konusu düzenlemelere ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, suç gelirlerinin hızlı bir biçimde yurt dışına transfer edilmesinin önlenmeye çalışıldığını bildirmişti.

Tüm platformların yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmesinin, hem kullanıcı güvenliği hem de finansal sistemin bütünlüğü açısından kritik önemde olduğunu vurgulayan Şimşek, "Yeni düzenlemelere uyum sağlamayan platformlar hakkında idari yaptırımların yanı sıra, lisans verilmemesi ya da iptali dahil olmak üzere çeşitli hukuki ve mali yaptırımlar da uygulanabilecek." ifadesini kullanmıştı.

Etiketler:
 
Menderes Belediyesi spor okulları açıldı
 
Rekortmen baba miras olarak oğluna "kan bağışı duyarlılığı" bıraktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asgari ücretliye kötü haber!
Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalar ...
Ticaret Bakanlığı'ndan ev sahiplerine uyarı: Kiralardaki fiyat artışlarını takip ediyoruz
Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, ev sahiplerini fiyat artışı konusunda ...
Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi
Temmuz ayında en düşük emekli maaşında değişiklik yapılması için Meclis'te ...
 
İkinci el araç alacaklar dikkat!
Ticaret Bakanlığı, İkinci el oto satışında 6 ay - 6 bin kilometre ve ilan ...
Dev satışa Vodafone Türkiye talip oldu
Türkiye'nin dördüncü operatörü olmaya hazırlanan Türksat, kablo ve yayın ...
'İzmir-Selanik arası feribot seferleri yeniden canlandırılmalı'
İZTO haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan İZTO Yönetim Kurulu ...
 
Akaryakıta gelecek çifte indirim kesinleşti
Jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük ...
Akaryakıtta 5 TL indirim... Tarih belli oldu!
Jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük ...
Bedelli askerlik ücreti 1 Temmuz'da güncellenecek
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli ...
 
urla, bağ bozumu,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Tümosan Konyaspor 1 1 0 0 4 1 3 3
2 Galatasaray 1 1 0 0 3 0 3 3
3 Göztepe 1 1 0 0 3 0 3 3
4 Hesap.com Antalyaspor 1 1 0 0 2 1 1 3
5 Samsunspor 1 1 0 0 2 1 1 3
6 Trabzonspor 1 1 0 0 1 0 1 3
7 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Gençlerbirliği 1 0 0 1 1 2 -1 0
14 Kasımpaşa 1 0 0 1 1 2 -1 0
15 Kocaelispor 1 0 0 1 0 1 -1 0
16 ikas Eyüpspor 1 0 0 1 1 4 -3 0
17 Çaykur Rizespor 1 0 0 1 0 3 -3 0
18 Gaziantep FK 1 0 0 1 0 3 -3 0
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri