ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,2261
    Dolar
  • Euro
    46,9926
    Euro
  • Altın
    4.330,800
    Altın
  • Bist-100
    10.225,00
    Bist-100
  • ADANA
    25/33°
    ADANA
  • ANKARA
    23/33°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    20/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/31°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    27/38°
    IZMIR
  • KONYA
    22/34°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'den Manavgat kararı... 3 isme kesin ihraç!
CHP'den Manavgat kararı... 3 isme kesin ihraç!
Kartalkaya faciasında skandal görüntüler... Otelin genel müdürü kimseyi uyarmadan kaçmış!
Kartalkaya faciasında skandal görüntüler... Otelin genel müdürü kimseyi uyarmadan kaçmış!
İki otomobil ile TIR çarpıştı: Çok sayıda ölü var!
İki otomobil ile TIR çarpıştı: Çok sayıda ölü var!
Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı
Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı
9 Temmuz 2025 Çarşamba - 15:59

Küba'dan ilaç getireceğim' diyerek dolandırdığı ileri sürülen doktora beraat

İzmir'de tedavisi sürerken hayatını kaybeden hastası Olgun Demirtaş (32) için Küba'dan ilaç getirileceğini söyleyerek ailesinden para aldığı ancak ilacı getirmediği gibi herhangi bir fiş veya makbuz da vermediği ileri sürülen Dr. E.Y. (60) 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti. Demirtaş'ın babası Rasim Demirtaş, karara itiraz edeceklerini söyledi

Küba dan ilaç getireceğim  diyerek dolandırdığı ileri sürülen doktora beraat

Karşıyaka'da yaşayan ve ağabeyi Cantekin Demirtaş ile oto ve emlak alım- satım işiyle uğraşan Olgun Demirtaş, 2021 yılı şubat ayında özel bir hastanede belindeki beze nedeniyle operasyon geçirdi. Ancak ağrıları geçmeyip sağ bacağını da etkileyince Olgun Demirtaş, 25 Eylül 2022 tarihinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Burada tedavisine başlanan Demirtaş, aynı yıl 2 Kasım'da yaşamını yitirdi. Olgun Demirtaş'ın ağabeyi Cantekin Demirtaş hem kardeşinin ölümünde ihmal bulunduğu hem de Küba'dan ilaç getirileceğini belirtip kendilerinden 480 bin TL alan ve bunun karşılığında herhangi bir fiş veya makbuz vermediğini öne sürdüğü Dr. E.Y. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DOKTOR HAKKINDA DAVA AÇILDI

Soruşturma kapsamında Dr. E.Y.'nin ifadesine başvuruldu. Dr. E.Y., savcılıktaki ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddetti. Soruşturmanın ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Olgun Demirtaş'ın tedavisi için Küba'dan ilaç getirileceği söylemiyle para aldığı öne sürülen Dr. E.Y. (60) hakkında 'Kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık' suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası talebiyle dava açıldı.

Tutuksuz sanık Dr. E.Y.'nin yargılanmasına İzmir 4 Ağır Ceza Mahkemesi'nde, önceki gün görülen 2'nci duruşmayla devam edildi. Duruşmaya Dr. E.Y. katılmazken, taraf avukatları ile ölen Olgun Demirtaş'ın babası Rasim Demirtaş (72) ile ağabeyi Cantekin Demirtaş (49) salondaki yerini aldı. Duruşmada Demirtaş'ın kız arkadaşı Pelin Dağ (23) tanık olarak dinlendi. Pelin Dağ, "Olgun benim sözlümdür. Hastanede başında refakatçıydım. E.Y. ise doktoruydu. Olgun'un ağabeyi ve babası, doktorun Küba'dan ilaç getirmek için para istediğini söyledi. Yanlarında getirdikleri 500 bin liranın 20 bin lirasını hastaneye tekerlekli sandalye için yatırdılar. Geri kalan 480 bini siyah poşet içerisindeydi. Ben, Rasim Demirtaş ve ağabeyi Cantekin Demirtaş doktorun odasına girdik. Siyah poşet içerisindeki para kendisine verildi. Olgun'un yakınları makbuz istedi. O sıralarda telefonum çaldı dışarı çıktım" dedi.

Yine duruşmada sanık Dr. E.Y.’nin geçen duruşmada da olduğu gibi suçlamaları kabul etmediğini belirten dilekçesi okundu. Olgun Demirtaş'ın yakınları ise sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Sanık hakkında kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle dolandırıcılık suçundan cezalandırılması talebi ile kamu davası açılmış olsa da her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraat talep etti.

BERAATİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme başkanı ardından kararını açıkladı. Sanığın üzerine atılı kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verdi.

Duruşmadan sonra açıklamada bulunan Olgun Demirtaş'ın babası Rasim Demirtaş, "Sanık doktorun 6 aydan 10 yıla kadar hapsi isteniyordu. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Kabullenmiyoruz. En üst mahkemeye kadar gideceğiz. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar başvuracağız. Adalet arıyoruz. Sanık görevden uzaklaştırılsın, hala görevinin başında" dedi. (DHA)

 
CHP'de iki istifa birden!
 
Gizem'in öldüğü kazada şoföre 2,5 yıl hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzundere Kentsel Dönüşüm konutları hak sahipleri projeyi kendileri tamamlamak istiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesince 2011 yılında başlatılan Uzundere Kentsel ...
Grok'a erişim engeli getirildi, CHP'den tepki yükseldi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformu X'in yapay zekâ ...
Hamile kediyi kameralara gösterip yere vurdu
Konya’da bir apartman sakini A.Ş., komşularının beslediği hamile kediyi ...
 
İBB soruşturmasında yeni operasyon: 10 kişi daha gözaltına alındı
İBB'ye "yolsuzluk" soruşturması kapsamında 10 kişi daha gözaltına alındı
Çalık'ın avukatlarından sağlık raporu uyarısı: Cezaevinde kalması hayati risk taşıyor
Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında hazırlanan ...
Grok, sosyal medyayı birbirine kattı: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı iddia edildi
Elon Musk’ın sahibi olduğu yapay zekâ aracı Grok, son güncellemelerin ...
 
İzmir'de bin 500 keklik doğaya bırakıldı
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in ...
Şehit üsteğmeni son yolculuğuna ailesi, asker selamıyla uğurladı
Pençe- Kilit Harekat bölgesindeki bir mağarada yapılan arama- tarama faaliyeti ...
Ayayorgi Koyu'nun imara açılma tehlikesine STK'lardan tepki... ''Çeşme'nin geleceğine ihanet!''
Çeşme Ayayorgi Koyu'nun imara açılması tehdidine karşı Çeşme Yarımada ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri