ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,8477
    Dolar
  • Euro
    50,6658
    Euro
  • Altın
    6.187,340
    Altın
  • Bist-100
    11.290,00
    Bist-100
  • ADANA
    10/17°
    ADANA
  • ANKARA
    4/10°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/15°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    3/17°
    IZMIR
  • KONYA
    4/11°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Ankara'dan kalkan jetle irtibat kesildi... Libya Genelkurmay Başkanı da uçaktaydı!
Ankara'dan kalkan jetle irtibat kesildi... Libya Genelkurmay Başkanı da uçaktaydı!
Kupa derbisinde Beşiktaş güldü
Kupa derbisinde Beşiktaş güldü
Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı
Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı
Özel: 'Peki lanet olası baronu koruyan kim?'
Özel: 'Peki lanet olası baronu koruyan kim?'
23 Aralık 2025 Salı - 11:46

Kubilay ve devrim şehitleri anıldı...

Devrim Şehidi Fehmi Mustafa Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki vefatlarının 95. yıl dönümünde anıldı. Yoğun katılımla yapılan Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü sonrası düzenlenen törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, "Cumhuriyetin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde İzmir’in ayrı bir yeri vardır. Bu şehir, cumhuriyet değerlerinin simgesidir. Cumhuriyet bir miras değil, emanettir. Emanet ancak onu cesaretle taşıyanların omuzlarında yükselir" dedi

Kubilay ve devrim şehitleri anıldı...

Türkü ERBİL/SONKALEİZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, cumhuriyet karşıtı gruplar tarafından katledilen devrim şehidi Fehmi Mustafa Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki'yi, vefatlarının 95. yılında Menemen'deki şehitlikte andı. Anma törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın,  CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ruhsar Selis Çelik, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Hüsnü Bozkurt yer aldı. 

"HEDEF HUKUK VE LAİKLİK"

Anma töreninde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, “Cumhuriyetin onurlu evlatları; bugün cumhuriyetin en ağır saldırılarıyla karşı karşıyayız. Neye sahip çıktığımızı ve neye karşı durduğumuzu ilan etmek için bir aradayız. 23 Aralık, laikliğin hedef alındığı ve cumhuriyete gözdağı verildiği gündür. Kubilay yalnızca bir asker değil, cumhuriyetin karakteridir. Menemen’de hedef alınan Kubilay değil; hukuk ve laikliktir.

"TARİHİ BİR DERSTİR"

Cumhuriyet yalnızca bir yönetim biçimi değildir. Hukukun üstünlüğüne dayanan çağdaş bir toplum düzenidir. Cumhuriyet, her koşulda yeniden savunulması gereken bir iradedir. 23 Aralık’ta bize cumhuriyetin ancak cesaretle savunulursa yaşayacağını hatırlattılar. Atatürk, bu ülkenin geleceğini kişilere değil; akla, bilime ve özgür düşünceye emanet etmiştir. Kubilay bir anma değil, tarihi bir derstir.

"KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Cumhuriyetin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde İzmir’in ayrı bir yeri vardır. Bu şehir, cumhuriyet değerlerinin simgesidir. CHP olarak bizler cumhuriyeti bir sorumluluk olarak görüyoruz. Cumhuriyet bir miras değil, emanettir. Emanet ancak onu cesaretle taşıyanların omuzlarında yükselir. Bu toprakları karanlığa teslim etmeyeceğiz. Bir adım geri atmayacağız. Cumhuriyet yaşayacak; çünkü biz buradayız" ifadelerini kullandı. 

"BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ" 

CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın konuşmasında, “Tam 95 yıl önce karanlıktan çıkan kurşunlarla şehit edilenler, cumhuriyetimizin simgesi olarak tarihte yerini aldı. Onlar bir geleceğin adıdır. Topraklarımız bağımsızlık mücadelesine tanıklık etti. Çıkarı uğruna esareti ve kaçanları da gördü. Tarihimiz, biz gençlere cumhuriyet yolunu açanların karanlığa teslim olmayanlar olduğunu öğretti. Henüz 24 yaşında bu ülkeye göğsünü siper eden Kubilay, bu fedakârlığın temsilidir. Bizler Atatürk gençleri olarak asteğmen Kubilay’dan aldığımız onuru bugün de yaşıyoruz. Biz gençleri hedef alıyorlar, bizden korkuyorlar. Gençlerin sesini kısmaya çalışıyorlar. Ekrem İmamoğlu’nu ve belediye başkanlarımızı aylardır tutsan ediyorlar. Halkımızın umudunu tutsak edemezler. Biz her zaman cesaretle hukuku savunacağız. Bir milim bile geri adım atmak yok. Cesaretle yolumuza devam edeceğiz. Cumhuriyeti yaşatacak olan güç bizdedir. Bizler buradayız. Durmayacağız ve bizleri susturamayacaklar. Cumhuriyeti geleceğe taşımak için mücadeleye devam edeceğiz. Baskılara boyun eğmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 
Narlıdere'de yeni yıl etkinlikleri
 
Başkan Tugay'dan Kubilay mesajı... "Laiklikten asla ödün vermeyeceğiz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Leyla Mizrahi son yolculuğuna uğurlandı
Uykusunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden sosyetenin sevilen ...
Teos Yat Limanı Projesi'ne tepki... "İnsan hayatını tehdit ediyor"
Teos Yat Limanı’nın kapasite artışına yönelik proje, bölge halkı ve bilim ...
Şişli Belediyesi'ne operasyon: 22 kişi gözaltında
Şile Belediyesi'ne yönelik yürütülen ‘rüşvet’ soruşturmasında ikinci dalga ...
 
İddialara yanıt vermedi, Mısır'dan çıktı!
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un şirketlerinde çalışan İrfan Bural ...
İzmir Körfezi'ni yine kirlettiler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temizliği için milyonlarca liralık yatırımla ...
Sadettin Saran suç duyurusunda bulunacak
Uyuşturucu soruşturması kapsamında adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılan ...
 
Boşanma aşamasındaki eşini perukla evine girip darbettiği iddia edilen sanığa dava
İzmir'de boşanma aşamasındaki eşini, peruk ve kontak lens takarak girdiği ...
Kasım Garipoğlu'nun şoförü "etkin pişmanlık"tan yararlandı!
İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturmasında, Münevver Karabulut'un ...
Ekol TV yayın hayatına son veriyor
2 yıl önce kurulan Ekol TV, yayın hayatını sonlandırma kararı aldı. Kanaldan ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri