ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3721
    Dolar
  • Euro
    34,9916
    Euro
  • Altın
    2.326,010
    Altın
  • Bist-100
    9,10
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
21 Kasım 2021 Pazar - 19:51

Küçük Kulüp'te konsoloslar buluşması...

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilciliği ve Küçük Kulüp Derneği tarafından organize edilen “İzmir Europe Corp Consulaire Tennis Tournament” büyük ilgi çekti. İzmir’de görev yapan kariyer konsolosları, fahri konsoloslar ve onların ailelerinin katılımıyla yapılan günü birlik tenis turnuvasına katılan Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı da korta çıktı. 

Küçük Kulüp te konsoloslar buluşması...

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya ve Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik’in ev sahipliği ile hayata geçen organizasyona, İzmir’de görev yapan Yunanistan Başkonsolosu Despoina Balkiza, Almanya Konsolosu Detlev Wolter, Romanya Konsolosu Laura Riteş, İtalya Konsolosu Valerio Giorgio’nun yanısıra, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Fildişi Fahrikonsolosu Etem Altan Ünsal, Şili Fahri Konsolosu Martine Sanford, Türkiye Tenis Federasyonu Başkan Vekili Bülent Necimoğlu, Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve aileler katıldı.

NECİMOĞLU TEK ERKEKLERDE ZİRVEDE

Tenisin birleştirici gücüne vurgu yapılan turnuvada tek bayanlar birincisi Küçük Kulüp üyesi Deniz Lapi Tanaydın, ikincisi Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Neciye Gökçen Kaya oldu. Tek erkekler kategorisinde Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Bülent Necimoğlu birinci, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ise ikinci oldu.

ROMANYA KONSOLOSU'NA YAŞ GÜNÜ SÜRPRİZİ

Düzenlenen ödül töreninde organizasyona katılan Almanya, Yunanistan, İtalya, Romanya Başkonsolos ve konsoloslarına Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik, Yönetim Kurulu üyeleri Ayşegül Kurtel, Ümran Bağcı, İlker Genç, Ahmet Aslaner ve Selçuk Özer tarafından hatıra plaketi takdim edildi. Romanya Konsolosu Laura Riteş'in yaş gününün de kutlandığı organizasyon keyifli anlara sahne oldu. 

ÖNYARGILAR AŞILMALI

Turnuva bitiminde düzenlenen ödül töreni ve hatıra plaketi takdimi sonrası gazetecilere açıklama yapan Kaymakcı, Türkiye'nin AB üyeliğinin hem Türkiye hem AB için Avrupa ve dünya tarihinde iz bırakacak önemli bir dönüm noktası olacağını söyledi.

AB'ye üyelik sürecinde Türkiye'nin nüfus ve yüz ölçümü anlamında büyüklüğü, ekonomisinin diğer Avrupa ülkeleriyle farklılıkları olduğu gibi bazı önyargılar bulunduğunu ve bunların aşılması gerektiğini aktaran Kaymakcı, Kopenhag siyasi kriterlerinin karşılanmasının da son derece önemli olduğunu belirtti.

AB ÜYELİĞİ SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

İkili iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesinin gerekliliğine dikkati çeken Kaymakcı, şöyle devam etti:

"Türkiye bu temel 5 parametrede ilerlediği zaman Türkiye'nin üyeliğini hiç kimse durduramaz. Türkiye siyasetiyle, coğrafyasıyla, ekonomisiyle, tarihiyle, sporuyla bir Avrupa ülkesi. Türkiye'nin Avrupa'da ve ötesinde çıkar ve egemenliğini en üst noktada koruyabilmesi, savunabilmesi ve ilerletebilmesi için AB'ye üye olması gerekiyor. Bu bizim için bir seçenek değil, adeta bir gereklilik. Avrupa Birliği, Avrupa kıtasının karar alma mekanizmasına dönüşüyor. Türkiye'nin de AB'nin karar alma mekanizmasında olması gerekiyor. Uzun ve zor bir süreç. Hiçbir üyelik Türkiye'nin üyeliği kadar zor, karmaşık ve sorgulanan bir üyelik değil. 5 temel neden söyledim. Gerçekleştiği zaman da Türkiye'nin AB'ye üyeliği, birçok ülkenin AB'ye üyeliğinden çok daha değerli olacak. Hem Türkiye hem AB ve hem de ötesi için önemli bir gelişme olacak. Şu anda ilişkiler istediğimiz düzeyde değil. Maalesef bazı üye ülkeler veto haklarını ve AB dayanışmasını aday ülke Türkiye'ye karşı kullanıyorlar. Her şeye rağmen, inişlerine, çıkışlarına ve zorluklarına rağmen AB üyelik süreci devam ediyor. Üyelik süreci de en az üyelik kadar bizim için değerli. Türkiye bu konuda kararlı bir şekilde ilerliyor."

Kaymakcı, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla İzmir'de böyle bir organizasyon gerçekleştirmeye karar verdiklerini bildirdi. Bu noktada sporun önemine işaret eden Kaymakcı, "Yurt dışında görev yaptığım tüm ülkelerde tenis ve hentbol ile samimi dostluklar kurdum. Her şeyden önce sağlıklı kalmak için çok önemli. Bir insanın en sadık dostlarından biri de bir spor branşında iyi bir düzeye sahip olması. Spor en iyi dostlardan biri, kalıcı bir dostluk. Tenis bir halk sporudur." diye konuştu.

SARIGEDİK: GURURLUYUZ

Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik yaptığı konuşmada “Küçük Kulüp tenisin yanı sıra güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. Böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gururluyuz.” dedi.

 
Pınar Karşıyaka rahat kazandı
 
Karşıyaka nihayet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Karşıyaka rahat kazandı
ING Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde geçen hafta evinde Beşiktaş Icyrpex’e ...
Altay ağır yaralı
Süper Lig'de Altay, konuk ettiği Adana Demirspor'a 3-1 mağlup olarak galibiyet ...
Menemenspor nefes aldı
SPOR Toto 1'inci Lig'de evinde sonuncu Balıkesirspor'u 2-1 yenen Nasadoge ...
 
Göztepe Kayserispor deplasmanında
Süper Lig'in 13. haftasında Göztepe, yarın Yukatel Kayserispor deplasmanında puan arayacak.
İzmir Büyükşehir Avrupa'da tur atladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı, ...
Denizli'den taraftara net mesaj!
Spor Toto Süper Lig'de yarın evinde Adana Demirspor'u konuk edecek Altay'ın ...
 
Altay evinde çıkış peşinde!
Spor Toto Süper Lig'de son 5 maçında 4 mağlubiyet, 1 beraberlik alarak ...
Altınordu'nun gözü derbide
Spor Toto 1'inci Lig'de düşme hattında yer alan Manisa FK ile Altınordu'nun ...
Göztepe'de forma savaşı kızıştı
Spor Toto Süper Lig'de pazartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor'la ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri