ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2308
    Dolar
  • Euro
    35,1263
    Euro
  • Altın
    2.465,870
    Altın
  • Bist-100
    10.320,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    9/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Kobani Davası'nda karar çıktı... Demirtaş'ın cezası belli oldu!
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Özel'den nepotizm ikazı: Üst düzey dikkat bekliyoruz
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Havalimanında 42 kişi zehirlendi!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu!
23 Nisan 2019 Salı - 17:48

Küçük başkanı kucakladı

CHP İzmir İl Teşkilatı, bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için alternatif program düzenledi. Program kapsamında ilk önce İl Başkanı Deniz Yücel, koltuğunu Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğrencisi Çınar Taş'a bıraktı. Deniz Yücel, yüksek olan koltuğa ulaşmakta zorlanan 7 yaşındaki Çınar'ı kucaklayarak, yerine oturttu.

Küçük başkanı kucakladı

CHP İzmir İl Teşkilatı, bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için alternatif kutlama gerçekleştirdi. Program kapsamında önce CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, koltuğunu Ali Fuat Cebesoy İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Çınar Taş'a bıraktı. Deniz Yücel, yüksek olan koltuğa ulaşmakta zorlanan Çınar'ı kucaklayarak, yerine oturttu. Küçük başkan Çınar Taş, Türkiye'nin kurtarıcısı ve Cumhuriyetin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk'ü çok sevdiğini belirterek, "23 Nisan'ı çocuklara armağan ettiği için Ata'ya teşekkür ediyorum" dedi. Tüm çocukların mutlu ve özgür olmasını isteyen Çınar, çocuk işçi sorununa da değinerek, "Çocuk işçiler olmasın, çocuklar aç kalmasın, anne babalar işsiz kalmasın istiyorum. Aileler mutlu olursa Türkiye mutlu olur" diye konuştu. CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Çınar Taş'a Ulu Önder'in 'Nutuk' adlı eserini ve oyuncak araba ile 'Atatürk' yazısı hediye etti. Daha sonra pasta kesildi.

'DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM'

İl Başkanlığındaki programın ardından CHP İzmir yönetimi ve partililer, Cumhuriyet Meydanı'na geçti. Burada bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 23 Nisan 1920'nin, Türk milletinin iradesini temsil eden 1'inci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği gün olduğunu belirtti. Yücel, "Kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1921'de milli bayram olarak kutlanmasına karar verilen 23 Nisan'ı, 1929'da çocuklarımıza armağan ederek, dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayramı da ilan etmiştir" dedi. Büyük Önder Atatürk'ün düşüncesinde çocukların, milletin geleceği olduğunu aktaran Deniz Yücel, 23 Nisan'ın, Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, saltanatın sona erdirildiği ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gün olduğunu kaydetti.

'EGEMENLİK SADECE SANDIK KOYMAK DEĞİLDİR'

İl Başkanı Yücel, "Bugün demokrasiyi ve millet iradesini sadece seçim yapmak ve sandık koymaktan ibaret zannedenler, sandıklardan çıkan sonuca tahammül edememekteler. Ulusal egemenlik demek sadece halkın önüne sandık koymak demek değildir. Ulusal egemenlik çoğunluğun azınlığa tahakkümü demek değildir. Ulusal egemenlik demek sandıklardan çıkan sonuçların verdiği güçle, tüm yetkileri tek elde toplamak değildir. Ulusal egemenlik demek sandık sonuçlarını beğenmeyip toplumu germek, kutuplaştırmak, ayrıştırmak ve birilerini hedef göstermek hiç değildir" dedi.

'ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN KENETLENMELİYİZ'

Türkiye'nin aydınlık geleceği, barışı ve huzuru için Cumhuriyetin ışığıyla aydınlatılmış, çağdaş bir eğitim almış, bağnazlıktan, dogmalardan, batıl inançlardan uzak tutulmuş nesillere ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Deniz Yücel, "Cumhuriyetin yükselişi, Atatürk'ün koyduğu hedeflerin ötesine geçilmesi ancak ve ancak yine cumhuriyet değerlerine bağlı kalınmasıyla mümkündür" diye konuştu. Ülkenin bağımsızlığını, Cumhuriyeti ve çocukların geleceğini korumak için, milletin kenetlenmesinin, azimli ve kararlı olmasının önemine değinen Yücel, "Ata'mızın huzurunda söz veriyoruz. Çocuklarımızı Cumhuriyete yakışan, demokrasi ve adaleti yaşatacak, kin ve nefret dilinden uzak, sevgiyle ve çağdaş bir eğitimle yetiştireceğiz. Onlar, sevgi, kardeşlik ve özgürlük tohumları ekeceklerdir" dedi.

 
Ağaca vurup takla attı
 
Küçükçekmece'de halk ayaklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hain saldırı İzmir'de polemik yarattı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal ...
AK Parti ve MHP'den saldırı açıklaması
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile MHP İzmir İl Başkanı Veysel ...
Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran AK Parti üyesi
AK Partili Çelik: Saldırgan partiden ihraç talebiyle disipline sevk edildi
 
İstanbul'da seçimin tekrarı beka meselesidir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İstanbul’da seçim tekrarı beka meselesidir. ...
MHP'den Hasan Tahsin çıkışı
İzmirli Tarih Araştırmacısı Yazar Yaşar Aksoy’un tarihi belgelerle Şehit ...
Batur teşekkür turlarında
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yerel seçimler sonrasında Konak'ın ...
 
AK Parti İzmir'de Sürekli dönemi
Aydın Şengül’ün istifasının ardından boşalan AK Parti İzmir İl Başkanlığı ...
CHP'li Öztrak'tan flaş açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak açıklamalarda bulundu.
AK Parti'den İstanbul'da seçim yenilensin başvurusu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri