ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/35°
    IZMIR
  • KONYA
    16/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mansur Yavaş’ın ağabeyi kazada yaralandı!
Mansur Yavaş’ın ağabeyi kazada yaralandı!
Öğretmenlerden laik, çağdaş eğitim buluşması
Öğretmenlerden laik, çağdaş eğitim buluşması
Bahçeli: Ben olsam geri içeri alırdım!
Bahçeli: Ben olsam geri içeri alırdım!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
31 Ocak 2021 Pazar - 13:21

Kültüpark Platformu Soyer’e yüklendi! NEREDE KALDI O SÖZLER…

Kültürpark Platformu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasındaki polemik sürüyor. Soyer'in “TMMOB ve ona bağlı meslek odalarını çok önemsiyoruz" sözlerini hatırlatan Kültürpark Platformu, "Meslek Odalarımız bizler için de çok ama çok değerli. Ama hiç birisinin onaylamadığı, teknokratlarınızın hazırladığı, sözde Kültürpark Anayasa taslağında yapayalnızsınız. Yanınızda çok değer verdiğiniz Meslek Odaları da yok, Kültürpark Platformu da.." ifadelerini kullandı.

Kültüpark Platformu Soyer’e yüklendi! NEREDE KALDI O SÖZLER…

SONKALEİZMİR- Kültürpark Platformu'nun açıklaması şöyle:

Sn. Tunç Soyer;  “Bizim herkesle uzlaşmamız mümkün olmayabilir. Biz TMMOB ve ona bağlı meslek odalarını çok önemsiyoruz. Çünkü her biri, kendi meslek disiplini ile ilgili çok yetkin, çok uzman barındırıyor ve gençliğimden beri TMMOB’un bu ülkenin deniz feneri olduğunu düşünüyorum. Sadece TMMOB değil Tabip Odası, Baro da buna dâhil” diyor. Meslek Odaları bize yol gösteren, ufuk açan kurumlardır” diyor.

Aynen katılıyoruz. Meslek Odalarımız bizler için de çok ama çok değerli. Ama hiç birisinin onaylamadığı, teknokratlarınızın hazırladığı, sözde Kültürpark Anayasa taslağında yapayalnızsınız.  Yanınızda çok değer verdiğiniz Meslek Odaları da yok, Kültürpark Platformu da. Kamudan yana duran, halkın temsilcisi, doğrudan çıkarı olmayan hiçbir kurum, hiçbir kişi yok. Sadece teknokratlarınız ve sermaye temsilci odalar, dernekler, yapılar var.

Nerede o övgüler yağdırdığınız ORTAK AKIL? 
Nerede o olmazsa olmaz KAPSAYICILIK? 
Nerede o KATILIMCILIK? 
Nerede o ŞEFFAFLIK,
Nerede o HESAP VERİLEBİLİRLİK?
Nerede o YERELİN ROLÜ? 

Sayın BAŞKAN, 
BİZİLERİ VE İZMİRLİLERİ MEMNUN ETMENİN YOLU AŞAĞIDAKİ SORULARIMIZIN YANITLANMASINDAN GEÇİYOR.
 
Hani sorunların üstesinden HEP BİRLİKTE, ORTAK AKIL ile gelmeyi benimseyeceğini vaat eden Başkan?        
Hani nerede? 
“Evet, biz Kültürpark’ta 12 bin m2’lik inşaat yapılması konusunu uygun bulduk. Çünkü İzmir halkının ve Kültürpark’ın böylesi bir ihtiyacını bilimsel olarak tespit ettik” diyen TMMOB’a bağlı bir Oda? Hani Nerede? 
Ya da “Evet her ne kadar 1950’lerin mimari yapı temsiliyetinin önemli bir parçası, mimari bir miras olan değerlendirilen Celal Atik Spor Salonu’nun, niteliksiz eklerinden arındırılarak korunması, kamu kullanım devamlılığının sağlanması yerine bunu yıkmanızı ve yenisini yapmanızı söyleyen” Oda temsilcileri? Hani neredeler? 
Çok değer verdiğiniz Odalar mı size “1930’larda Halk Okulu, Medeniyet Merkezi” olarak kurgulanmış Kültürpark’ı bir ya da birkaç müze tanımının içinde tarif etmenizi önerdi? 
Daha da ötesinde “TMMOB’a bağlı odalar mı sizi alanın planlanması, tasarımı ve yönetiminde; felsefe, sanat, sosyal bellek, siyasal ve toplumsal süreç, kişisel ve toplumsal tercihler, ekonomi, ekoloji gibi pek çok girdiyi içerecek disiplinler arası bir çalışma yapılmasından alıkoydu? 

KÜLTÜRPARK PLATFORMU
Fb;Kültürpark Platformu - twitter;kulturparkplat - eposta;[email protected]

TMMOB’a bağlı Odalar ile yukarıda sorduğumuz soruların hangilerinin yanıtında mutabakata vardığını açıklamanız gerekiyor. Çünkü ortalıkta böylesi bir mutabakat, uzlaşı görünmüyor. 
Kültürpark için yapıldığı söylenen Koruma Plan Taslağı’nın içinde “İzmir”in, “İzmirli”nin, “kentli”nin olmadığını size 3 açık mektupla açıkladık. Bize hazırlanan Plan taslağından kamudan yana, bilimden yana akıldan yana, ekolojiden yana olup da memnun olan bir özne gösterebilir misiniz?
Parka gelenler temiz içme suyu, oturacak bank, bakımlı ağaç, WC, yürünebilecek doğal bir zemin, çocukların oynayacağı bir park, içilecek bir çay, anılarındaki gibi bir semaver derken; siz “hayır” diyorsunuz “size 12 bin m2 zeminli koskoca bir bina vereceğim, ne yapacaksınız çayı, çocuk parkını. O binanın ne amaçla inşa edileceğini de sonra söylerim, şimdilik sır, güvenin bana” diyorsunuz. Başkan size güvenmeyi biz de isteriz ama bunun hak edilmesi lazım. 
Sn Başkan bizi ve İzmir’liyi memnun etmenin yolu; Öncelikle Plan Taslağını Meclis’ten geçmeden oraya yapmayı planladığınız;
12 dönümlük inşaatın gerekçesini ve 
Celal Atik Spor Salonunu neden restore etmek yerine yıkacağınızı size oy vermiş İzmirlilere anlatmanız, onları ikna etmeniz lazım. 
Şeffaflık, hesap verilebilirlikler buralardan geçiyor. Size bu sözleriniz nedeniyle oylar emanet edildi. 
Kültürpark için hazırlanan Koruma İmar Planı Taslağı ile neyi hedeflediğinizi siz söylemiyorsunuz, ama biz niyetinizi anlıyoruz. Yapılmaya çalışılan eski Başkanın yapmak istediğini cilalayarak İzmir’e tekrar sunmaya çalışmaktır. Değil ise lütfen şeffaf bir şekilde açıklayın. 
Odalar, sivil toplum kuruluşları ve bizler kullanılarak o plan taslağı aklanamaz.  KÜLTÜRPARK PLATFORMU olarak bizleri yalnızlaştırarak, sessiz kılamazsınız. KÜLTÜRPARK üzerinde oynanan oyunu anlatmaya ve gerçekleri söylemeye devam edeceğiz.
 “Herkesi memnun etmek mümkün değil” derken sadece sermayeyi ve sermayedarları memnun etmeyi yeterli bulduğunuz anlaşılıyor. Sorumluluklarınızı ve seçim öncesi ilkelerinizi size anımsatmak bizleri üzüyor. 

Bizi memnun etmenin yolu Plan taslağının hemen geri çekilmesi, gerçek ortak aklın, şeffaflığın zeminini oluşturulmasından geçiyor. 

Kentimizin vahası olan KÜLTÜRPARK’a ilişkin yapılanları ve yapılmayanları açıklamaya devam edeceğimizi ve bu konuda sonuna kadar takipçi olacağımızı bir kere daha yineliyoruz. 

Sn. Başkan anımsatmak isteriz, bu meselede KÜLTÜRPARK PLATFORMU taraftır, muhataptır." 
 

 
Enginar hasadı başladı!
 
Soyer: Siz kooperatif kurun biz ürünü alalım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enginar hasadı başladı!
Türkiye'nin enginar ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı İzmir'de hasat başladı.
Geçim sıkıntısı çeken müzisyen yaşamına son verdi
İzmir'in Buca İlçesi'nde oturan 30 yaşındaki, evli ve 2 çocuk babası müzisyen ...
Nasrettin Hoca son aşamaya geldi...
Nasrettin Hoca Çocuk Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Projesi, tamamlanma ...
 
Erdoğan'a suikast için mühimmat verene tutuklama
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe teşebbüsünde Cumhurbaşkanı ...
Karşıyaka Belediyesi’nin anaokulları kapılarını açıyor
Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki anaokulları, pandemi nedeniyle verilen ...
Pandemi sonrası Alzheimer artacak!
İzmir Ekonomi Üniversitesi Medikal Park Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof.Dr. ...
 
İzmir'da 48 kaçak göçmen kurtarıldı
İzmir'in Çeşme ve Dikili ilçelerinde, Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
Otomobil takla attı: 1'i ağır 2 yaralı
İzmir'in Bornova ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ...
7 bin yıllık tarihi Kemeraltı çarşısı, her yağmurda su altında
İzmir'in kültür ve ekenomik hayatında önemli bir yer tutan 7 bin yıllık ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri