ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,9562
    Dolar
  • Euro
    50,5750
    Euro
  • Altın
    5.966,210
    Altın
  • Bist-100
    11.262,00
    Bist-100
  • ADANA
    5/10°
    ADANA
  • ANKARA
    -6/-3°
    ANKARA
  • ANTALYA
    6/10°
    ANTALYA
  • BURSA
    -2/2°
    BURSA
  • ISTANBUL
    1/3°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    -1/4°
    IZMIR
  • KONYA
    -10/-2°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Emlak vergisinde önemli değişiklikler: Bu ayrıntılara dikkat edin!
Emlak vergisinde önemli değişiklikler: Bu ayrıntılara dikkat edin!
2026 pasaport ücretleri ne kadar oldu? 1, 3, 5 ve 10 yıllık pasaport harç bedelleri
2026 pasaport ücretleri ne kadar oldu? 1, 3, 5 ve 10 yıllık pasaport harç bedelleri
2026 yılı resmi ve dini tatil takvimi netleşti!
2026 yılı resmi ve dini tatil takvimi netleşti!
Para transferinde yeni dönem başladı
Para transferinde yeni dönem başladı
yunusemre, semih balaban, cumhuriyet,
11 Kasım 2025 Salı - 11:00

Kültürpark Platformu'ndan Basmane Çukuru açıklaması... ''Yüzde 100'ü halkındır''

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Basmane Çukuru'na kültür merkezi yapılacağı yönündeki açıklamaları sonrası yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Bu alanın %100'ü halkındır! %70'ini sermayeye, gökdelenlere, AVM'lere teslim edip, kalan %30'a "kültür" diye sarılmak, kentin kalbine vurulmuş bir hançerin üzerine yara bandı yapıştırmaktan farksızdır" denildi.

Kültürpark Platformu ndan Basmane Çukuru açıklaması...  Yüzde 100 ü halkındır

Kamuya ait olan Basmane Çukurunda işlenen kent suçu yeni bir boyuta mı taşınıyor?
Kültürpark Platformu “İzmir’in kalbine hançer saplanmasına evet demiyoruz, kamunun malı, kamuda kalmalı”

İzmir kent gündeminde yıllardır “Basmane Çukuru” olarak bilinen ve bugün doldurularak kapatılmış olan kamusal alanda sahiplik davası sürerken, İzmir Büyükşehir yönetimi bir yılı aşkın süredir gerçekleri göz ardı ederek başka başka kararlar alıyor. Devam eden tapu davasına rağmen, İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlileri görmezden gelen anlaşmalara neden taraf oluyor?

Başkan diyor ki “Bu alandaki hakkımıza karşılık Konak’ta belediye binasının yapılmasını istemiştim ama yaptığımız hukuki değerlendirmeler, bunun sebep olacağı olası tartışmalar, hukuki anlaşmazlıklar, önümüzü tıkamasın diye bundan vazgeçtik.” Evet, Geçen sene "Takas" adı altında TMSF'ye sunulan bu arazi, şimdi de "kültür merkezi" maskesiyle "200 gizemli iş insanının borcunun" ödenmesi için pazarlanıyor! Başkan, "Herkes evet dedi" diyor. HAYIR! Biz, İzmir'in kalbine hançer saplanmasına evet demiyoruz!

Başkan diyor ki: "TMSF ile uzlaştık. %30'luk hakkımızla oraya halk için bir kültür merkezi yapacağız." Burada büyük bir yanılgı ve korkunç bir hesap hatası var! Bu alanın %100'ü halkındır! %70'ini sermayeye, gökdelenlere, AVM'lere teslim edip, kalan %30'a "kültür" diye sarılmak, kentin kalbine vurulmuş bir hançerin üzerine yara bandı yapıştırmaktan farksızdır. Gökdelenlerin gölgesinde kalmış bir kültür merkezi kime hizmet edecek? Halka mı, yoksa o gökdelenlerin sakinlerine mi?

Başkan diyor ki "İmzalar atıldıktan sonra araziyi TMSF'ye teslim edeceğiz". Devam eden davaya rağmen alınan bu kararın hukuki süreci zedeleme riski, dava sonuçlanmadan atılacak adımların, telafisi güç sonuçlar doğurabileceği gerçeği neden göz ardı ediliyor? Bilirkişi raporu tapunun tamamının Belediyenin yani kamuya ait olduğunu kayda geçirmişken, yapılması gereken kamuyu temsil ederek, Basmane arazisinin davasını sonuna kadar sahiplenmek değil midir?

Sayın Başkan, BİZ kamu yararını hiçe sayan karar ve uygulamaları kabul etmiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin TMSF ile herhangi bir alacak – borç ya da ticari ilişkisi olmadığını biliyoruz. Belediyenin TMSF’ye ya da onun her kimlerse 200 civarındaki iş insanı ile olan ilişkisine de taraf olmaması gerektiğini söylüyoruz… Size düşen kamuyu temsil etmek, Basmane arazisini kamunun olanı, kamuya geri almak için süren davaya güçlü bir şekilde taraf olmaktır.

Kültürpark Platformu olarak, ilk günden bu yana talebimiz olan; Kültürpark’ın korunarak yaşatılması ve “Basmane Çukuru” arazisinin, en üst düzeyde kamu yararı gözetilerek, Kültürpark’ın bir parçası olarak kamuya kazandırılmasıdır. Size bu kentin geleceği için soruyoruz:

Tarihin katledilmek istendiğinin farkında mısınız? M.Ö. 4. yüzyıldan kalma Agora'nın manzarasının bloke edilmesine, 2500 yıllık tarihi bir hançer darbesiyle yok sayıyorsunuz! · Kentin dokusunu yok ettiğinizin farkında mısınız? Basmane ve Kadifekale'nin karakteri bozulacak, soylulaştırılacak ve tarihi Kemeraltı çarşısı ölmeyecek mi? · Altyapı Felaketini Görmezden mi geliyorsunuz? Kanalizasyon ve çöp sistemleri çökmeyecek mi, zaten sorunlu olan trafiğe eklenecek binlerce araç, bölgeyi çıkmaza sokmayacak mı?

Bu proje gerçekleşirse, Kültürpark hepimizin değil, orada yaşayanların "özel bahçesi" haline gelmeyecek mi?
Bu bir kültür merkezi projesi değil, Bir KENT SUÇUDUR. Bu anlaşma, hukuku, imarı, kamu yararını ve en temel şehircilik ilkelerini hiçe sayarak, telafisi imkânsız bir yaraya neden olacaktır. Biz vazgeçmeyeceğiz! Kültürpark Platformu olarak, ilk günden beri olduğu gibi, bu kent suçuna seyirci kalmayacağız. · Bu hukuksuz sürecin her aşamasında, mücadelenin tarafı olacağız.

Buradan doğacak kamu zararlarını, tazminat davalarının bedellerini, buna neden olanların ödemesi için sessiz kalmayacağız, kentimiz, parkımız, tarihimiz için her yerde sesimizi, eylemimizi yükselteceğiz. · Unutulmamalı ki, bu sadece bir arsa meselesi değil. İzmir'in ruhu, hafızası ve geleceği için verilen bir mücadeledir.
 

 

 

 
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 18 gözaltı
 
Başkan Saygılı'dan 'yeşil' mesaj
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 18 gözaltı
İZMİR merkezli 6 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda 18 şüpheli, gözaltına alındı
Meclis'ten 420 sayfalık taslak rapor: Yenidoğan Çetesi'nin ortaya çıkış sebebi 'denetim eksikliği'
BMM, Yenidoğan Çetesi’ni Araştırma Komisyonu taslak raporunu tamamladı. ...
Balıkesir’de peş peşe depremler: Gece boyunca sallandı!
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, saat 04.54'te 4,1 büyüklüğünde, saat ...
 
Balıkesir'de bir deprem daha... İzmir'de de hissedildi
Son üç ayda 6,1'lik iki büyük deprem yaşayan Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde ...
Bostanlı Pazar Yeri kararı... O tarihlerde kapalı!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal, Bostanlı Pazar Yeri'nin ...
İzmir Körfezi'nde kötü koku sürüyor
İzmir Körfezi'nde kirliliğe bağlı yayılan kötü koku Alsancak, Bayraklı, ...
 
İzmir'de 350 metrelik Atatürk posterli kortej...
Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 87. yılında İzmir'de çeşitli etkinliklerle ...
BeIN Sports'un ofisi oyuncak silahla basıldı!
BeIN Sports'un Ayazağa'da bulunan televizyon binası silahlı bir kişi tarafından ...
Harmandalı Çöp Tesisi için flaş gelişme... SÜRE UZATILDI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile Harmandalı Çöp Tesisi'nin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri