folkart, orion,

Kur Korumalı Mevduat'ta Ekim ayı maliyeti belli oldu

Merkezi bütçeden Kur Korumalı Mevduat sahiplerine ödenen tutar ekimde 6,6 milyar TL oldu. 8 ayda bütçeden KKM sahiplerine toplam 91,5 milyar TL ödendi.

  • | Son Kale İzmir

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe verilerini açıklamasıyla Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) da bütçeye maliyeti belli oldu.

KKM'nin bütçeye maliyeti ekimde 6,6 milyar TL oldu. Merkezi bütçeden KKM sahiplerine ödenen tutar eylülde 9,2 milyar TL, ağustosta 15 milyar TL olmuştu.

Böylece 8 ayda bütçeden KKM sahiplerine toplam 91,5milyar TL ödendi.

NE OLMUŞTU?

Aralık ayında yaşanan kur krizinin ardından hükümet kur korumalı mevduatı devreye alarak mudilerin yatırımlarını TL aracılığı ile bankada değerlendirmesine ve olası kur zararının Hazine aracılığı ile karşılanmasına ilişkin düzenleme getirmişti. Kur korumalı mevduatta hesaplar 3, 6 ve 12 aylık vadelerle açılabiliyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz