ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5682
    Dolar
  • Euro
    45,5155
    Euro
  • Altın
    4.278,260
    Altın
  • Bist-100
    9.117,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/36°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/35°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/36°
    IZMIR
  • KONYA
    16/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İmamoğlu'nun avukatı hakkında tutuklama talebi
İmamoğlu'nun avukatı hakkında tutuklama talebi
İran'dan İsrail'e yeni saldırı
İran'dan İsrail'e yeni saldırı
Deep Turkish Web ekibi 'Entel Feridun' skeci nedeniyle yeniden ifadeye çağrıldı
Deep Turkish Web ekibi 'Entel Feridun' skeci nedeniyle yeniden ifadeye çağrıldı
Bir Demet Tiyatro'nun yönetmeni Sevgi Birsel vefat etti
Bir Demet Tiyatro'nun yönetmeni Sevgi Birsel vefat etti
12 Kasım 2021 Cuma - 20:13

Kuran kursundaki cinsel istismara takdir indirimi!

Yatılı Kur’an kursunda çalışan Fatih Öztürk’ün, 4 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, Öztürk’ü, önce 39 yıl 9 ay hapse çarptırdı. Ancak mahkeme duruşmalarda genellikle ellerini önde bağlayıp başını öne eğerek duran Fatih Öztürk'e verilecek cezanın sanık üzerindeki etkilerini dikkate alarak takdir indirimi uyguladı. Hapis cezası toplamda 33 yıl 1 ay 15 güne indirildi.

Kuran kursundaki cinsel istismara takdir indirimi!

İstanbul Sarıyer'de bulunan Tarabya Hz. Ebubekir Camii Yatılı Kuran Kursu’nda kadrosuz belletmen olan Fatih Öztürk'ün, yaşları 11 ila 13 arasında değişen, A.A.O., B.K., E.M.Ç. ve S.Y.A isimli 4 erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmişti.

ANNENİN İHBARIYLA OLAY ORTAYA ÇIKMIŞTI

Yatılı kuran kursunda kalan çocuklardan birinin annesinin ihbarı üzerine ortaya çıkan olayda, Fatih Öztürk hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 4 çocuğa karşı, ‘çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı' ve ‘çocuğa karşı eziyet' suçlarından toplamda 74 yıldan 171 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Fatih Öztürk, tutuklu bulunduğu ceza infaz kurumundan getirildi. Duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu.

“KONUŞMAYI FAZLA BECEREMİYORUM”

Esas hakkındaki savunması sorulan tutuklu sanık, suçlamaları kabul etmeyerek, “Eski savunmalarımı tekrar ediyorum. Ben konuşmayı fazla beceremiyorum. Tuzağa düşürüldüm” diyerek, beraatını talep etti.

Mağdur avukatları da, şikayetlerinin devam ettiğini ve sanığın cezalandırılmasını talep etti.

TOPLAMDA 33 YIL 1 AY 15 GÜN HAPİS

Kararını açıklayan mahkeme, Fatih Öztürk'ü, 4 çocuğa karşı, ‘çocuğun cinsel istismarı' suçundan toplamda 39 yıl 9 ay hapse mahkum etti. Sanık duruşmalarda genellikle ellerini önde bağlayıp başını öne eğerek üzgün bir sanık görünümü çiziyordu. Mahkeme, verilen cezanın, sanık üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak takdir indirimi uyguladı ve cezayı 33 yıl 1 ay 15 güne indirdi.

18 BİN TL ADLİ PARA CEZASI

Mahkeme, Öztürk'e, yine 4 çocuğa karşı ‘basit yaralama' suçundan da toplamda 18 bin lira adli para cezası vererek, bu cezayı erteledi. Fatih Öztürk'ün tutukluluk halinin devamına karar verildi.

BASİT YARALAMA SUÇUNDAN DA CEZA VERİLDİ

Sarıyer’de Tarabya Hz. Ebubekir Camii Yatılı Kur'an Kursu’nda, kadrosuz belletmen Fatih Öztürk’ün 4 erkek çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, mahkeme, Öztürk’e, ‘çocuğa karşı cinsel istismar’ suçunun yanında ayrıca ‘basit yaralama’ suçundan da ceza verdi. Öztürk, önceki duruşmada, yaptığı savunmada çocukları kerata ve terlikle dövdüğünü itiraf etmiş, duruşma savcısı bunun üzerine, Öztük’ün, basit yaralama suçundan da cezalandırılmasını istemişti.

“VURDUĞUMU KABUL EDİYORUM”

Tutuklu sanık Fatih Öztürk’ün, bir önceki duruşmada, çocukları kerata ve terlikle dövdüğünü itiraf eden savunmasını şu şekilde yapmıştı;

* Bana tuzak kuruldu. Benim saf halimi kullandılar. Bazen disiplinli davrandım. B.K., okulda kendinden küçük çocukları dövüyordu. E.M.Ç. de aynı şekilde davranırdı. Ben de diğer çocukları korumak için kendilerine vuruyordum. Hatta bir keresinde, B.K., kendinden küçük bir hafıza yumruk atmıştı.

* Bunun üzerine ben de ayakkabı çekeceği ile B.K.'nin ellerine vurdum. Çekecek kırılmıştı. Yine bir gün A.A.O., yaramazlık yapmıştı. Ben de kendisine vurdum. Bu sırada yüzünü duvara çarptı. S.Y.A.'ya hiç vurmadım. Ben mağdurlara arkadan sarılıp taciz etmedim. Ben çocuklar gürültü yaptıkları ve kavga ettikleri zaman kendilerine terlikle vurduğumu kabul ediyorum.

SAVCI, BASİT YARALAMADAN DA CEZALANDIRILMASINI İSTEMİŞTİ

Önceki duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Öztürk’ün çocuklara şiddet uyguladığına dair itirafını dikkate alarak, ‘kasten yaralama’ suçunu da işlediğine kanaat getirmiş ve bu suçtan da cezalandırılmasını talep etmişti.

Savcılık, Öztürk’ün 4 çocuğa karşı, zincirleme şekilde ‘çocuğun cinsel istismarı' ve ‘kasten yaralama' suçlarından toplamda 107 yıldan 188 buçuk yıla kadar hapsini istemişti.

 
İzmir'de "Bi Hareketine Bakar Hayat" farkındalığı
 
Erdoğan'ın evinin fotoğrafını çeken İsrailliler'e şok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de "Bi Hareketine Bakar Hayat" farkındalığı
İzmir'in Urla ve Tire ilçelerinde polis ile jandarma ekipleri "Bi Hareketine ...
217 can kaybı daha
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
Gaziantep'te hedef gösterilen öğretmene İzmir'den destek!
Gaziantep'teki 10 Kasım törenlerinde Cumhuriyeti ve Atatürk'ü öven Yıkın ...
 
Başkan Kırgöz'den plan iptali yorumu: KANUN NEYSE UYARIZ AMA BURADA BİR POLİTİKA YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR!
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Cumhuriyet Mahallesi'nde tarım alanlarını ...
Muz paylaşımı ile ilgili yeni gelişme
Sosyal medyada muz paylaşımı yapan 45 yabancı uyruklu, sınır dışı edilmek ...
Kaçak elektrik direği can aldı... "BU KAZA DEĞİL"
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi, Manisa'nın Alaşehir ...
 
Sokak röportajı işinden etti!
Sokak röportajında çalışma koşullarına isyan ederek "Şurada bir araba ...
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren karar
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, açık öğretim okulları ...
Mülteci krizinde kritik gelişme
Avrupa Birliği ile Belarus arasında devam eden gerilim tırmanırken yeni bir gelişme yaşandı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri