ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4969
    Dolar
  • Euro
    43,6443
    Euro
  • Altın
    4.001,790
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/22°
    ADANA
  • ANKARA
    11/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/17°
    IZMIR
  • KONYA
    11/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
11 Mart 2024 Pazartesi - 14:59

Kurşun yağdırmıştı... Cezası belli oldu!

İzmir'de, dini nikahla birlikte yaşadığı Seher Genç'i (31) tabancayla yaralayıp, annesi Aysel Genç'i (62) öldüren tutuklu sanık Davut Yiğitsoy (39), ağırlaştırılmış müebbet ve 19 yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Yiğitsoy'un cezasında indirim uygulamadı.

Kurşun yağdırmıştı... Cezası belli oldu!

Olay, 13 Mart'ta saat 20.00 sıralarında, Karabağlar ilçesi Ali Fuat Cebesoy Mahallesi 9593 Sokak'ta meydana geldi. Uyuşturucu kullanan ve kıskanç tavırlar sergileyen Davut Yiğitsoy, iddiaya göre dini nikahla birlikte yaşadığı Seher Genç’e zorla uyuşturucu kullandırıp şiddet uyguladı. Yiğitsoy, daha önce de bacağından tabancayla yaraladığı Genç’e eziyetlerini her geçen gün artırarak sürdürdü.

Olay günü ise kahve kutusunda uyuşturucu kırıntısı bulan Seher Genç, akşam eve gelen Yiğitsoy ile bu konuyu konuşmak isteyince tartışma çıktı. Seher Genç, misafir olarak yanında olan annesi Aysel Genç ile evi terk etmek amacıyla valizini toplayıp apartmanın dışına çıktı. Anne ve kızı, taksi beklerken, yanlarına gelen Davut Yiğitsoy, tabancayla Seher Genç'i 7 yerinden yaralayıp, Aysel Genç'i ise öldürdükten sonra kaçtı. Polis tarafından yakalanan Davut Yiğitsoy, tutuklandı.

Davut Yiğitsoy hakkında, İzmir 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede Yiğitsoy için 'kadına karşı canavarca hisle öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar, 'uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti' suçundan 15 yıldan az olmamak üzere hapis, 'eziyet' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

8 MART'TA CEZAYA ÇARPTIRILDI

Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı 8 Mart'ta cinayetle ilgili karar duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Davut Yiğitsoy, taraf avukatları katıldı. Savcı, esas hakkındaki mütalaasını okudu. Ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Yiğitsoy hakkında 'eziyet ve uyuşturucu madde ticareti yapma' suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmışsa da sanık tarafından işlendiği sabit görülmediğinden beraatine hükmedildi.

Mahkeme, sanık Davut Yiğitsoy'u Aysel Genç'e yönelik eylemi nedeniyle 'kadına karşı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Seher Genç'in yaralanmasına ilişkin de 'kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 18 yıl hapse çarptırdı. Davut Yiğitsoy’a 'ruhsatsız tabanca bulundurmak veya kullanmak' suçundan ise 1 yıl hapis ve 30 tam gün karşılığı 600 TL adli para cezası verildi. Mahkeme takdiri indirim uygulamadı.

'VERİLEN KARAR İLE BİR NEBZE OLSUN ACIMIZ HAFİFLEDİ'

Seher Genç’in Avukatı Fırat Ay, "Verilen karar ile bir nebze olsun acımız hafifledi. Kadına karşı işlenen öldürme suçu ve öldürmeye teşebbüs suçu cezasız kalmadı. Yerel mahkemece verilen karar doğru bir karar. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz" dedi. 

 
Uyuşturucu parası isteyen oğlunu öldürdü!
 
Meteorolojiden İzmir uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyuşturucu parası isteyen oğlunu öldürdü!
Adana'da Tamer Evren (66), uyuşturucu için para isteyen oğlu Hazım Evren'i ...
Karısını bıçaklayan adama linç girişimi!
Van'da Z.Ş., tartıştığı eşi tarafından cadde ortasında bıçaklandı. Z.Ş. ...
Bakanlıktan İzmir'de jeotermal sondaj izni!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'in Dikili İlçesi'nde ...
 
Torbalı Adayı Övünç Demir'e Aziz Kocaoğlu desteği!
CHP’li Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir, Yazıbaşı Seçim Koordinasyon ...
Prof. Dr. Naci Görür İzmir’deki yapı ve zemin laboratuvarını ziyaret etti!
Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Suriyeli koca eşini 70 bin TL'ye sattı!
Osmaniye'de Suriyeli Luey H., eşini ve bir kadın akrabasını zorla fuhuş ...
 
Cemil Tugay’dan AK Parti'nin vaatlerine eleştiri: Komik olmasınlar!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, AK Partili ...
‘Medical Point Run’ Efes Ultra Maratonu’nda ter döktü!
Spor tutkunlarını bir araya getiren ‘Ephesus Ultra Maratonu’nun sağlık ...
Ümit Özlale: Basmane Çukuru'na silikon vadisi kuracağız!
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Ümit Özlale, gençlerin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri