ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3215
    Dolar
  • Euro
    34,7694
    Euro
  • Altın
    2.388,690
    Altın
  • Bist-100
    10.262,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
9 Temmuz 2021 Cuma - 10:20

Kurşunlu Manastırı turizme kazandırılacak!

Kuşadası Belediyesi’nin destekleriyle Kurşunlu Manastırı’nda yürütülen temizlik ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı. Kuşadası Belediye Başkan Vekili Emre Fazlılar “Göreve geldiğimiz günden beri Kuşadası’nın kültürel mirasına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Kurşunlu Manastırı’nı da Güvercinada gibi, turizme kazandırmak için çalışacağız” dedi.

Kurşunlu Manastırı turizme kazandırılacak!

Davutlar Mahallesi’ndeki Samson Dağları’nın eteğinde bulunan Kurşunlu Manastırı’nın turizme kazandırılması amacıyla restorasyon çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda milattan sonra 13’üncü yüz yılda Laskarisler Dönemi'nde inşa edildiği tahmin edilen tarihi yapıda ilk olarak temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldı.

 Aydın Arkeoloji Müzesi Başkanlığı ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü iş birliğinde yürütülen çalışmalara Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. ADÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Erön’ün koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalarda manastırın dış cephe duvarlarından başlayarak kubbe kısmını da örten bitki örtüsü kaldırıldı. Ayrıca Kurşunlu Manastırı’nın çevresindeki diğer tarihi yapıların da zarar görmemesi için üzerlerinde biriken yosun tabakası temizlendi.

Kurşunlu Manastırı’ndaki düzenleme çalışmaları için bir alan gezisi düzenlendi. Geziye, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Emre Fazlılar, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, ADÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Erön, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden ile Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Esen katıldı. İnceleme gezisinin ardından yapılan çalışmalarla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.

“KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYORUZ”
Kuşadası Belediye Başkan Vekili Emre Fazlılar, “Kuşadası hem doğası hem de kültürel değerleriyle çok önemli bir kent. Göreve geldiğimiz günden beri Kuşadası’nın kültürel mirasına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Kurşunlu Manastırı’nı da Güvercinada gibi, turizme kazandırmak için çalışacağız. Biz Kuşadası Belediyesi olarak bu tür faaliyetlere elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Kadıkalesi’ndeki kazıya olduğu gibi burada yürütülecek çalışmalara da katkımızı sunacağız” dedi.

“TURİZME KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer ise “Yaz turizmini kültür turizmiyle birleştirmek için tüm kamu kuruluşu ve turizm sektör temsilcileriyle iş birliği içerisinde hareket ediyoruz. Manastırımızda bugün itibariyle temizlik ve çevre düzenleme işlerini tamamladık. Manastırımız, restorasyon çalışmalarına hazır hale geldi. Önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmasının ihalesini yapacağız. Birkaç hafta içinde ise çalışmaya başlayacağız. Yerel yönetimlerimiz ve turizm sektör temsilcilerimizle birlikte kısa sürede bu çalışmaları tamamlayıp Kurşunlu Manastırı’nı turizme kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“KUŞADASI YENİ BİR DEĞER KAZANACAK”
Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari ise “ Kurşunlu Manastırı inanç turizmi açısından çok önemli bir yer. Kuşadası Belediyesi olarak burada yürütülen temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarına biz de destek verdik. Bizden istenen her şeyi yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Amacımız, Kuşadası’na yeni bir değer kazandırmak” dedi.

 
Ferrari'yi ucuza kaptırmış!
 
Bornova'da ilk bamya hasadı Soyer'den...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençler hayran kaldı!
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Davutlar Mahallesi’ndeki ‘Aydın Efeler Gençlik ...
Gençler için AB projesi!
Bayraklı Belediyesi ile Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği ...
Çiğli'de yaz konserleri Özarslan ile başlıyor
Çiğli Belediyesi, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte startını ...
 
Buca'da kurbanlık denetimi!
Kurban Bayramı öncesi halk sağlığı için sahaya inen Buca Belediyesi veterinerlik ...
Kazananlar belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ...
Foça'da çok özel çalıştay
Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi Değerlendirme-Durum Teşhis Çalıştayı, Foça ...
 
Çiğli'de çekişmeli mücadeleler!
Çiğli Belediyesi, Türkiye genelinde 10 kategoride 25 bini aşkın sporcunun ...
Kemalpaşa'da festival coşkusu!
Pandemi kısıtlamaları nedeniyle uzun süredir kültür sanat etkinliklerine ...
Aydın Büyükşehir'den 375 köye ziyaret!
Katılımcı belediyecilik anlayışı ile hareket eden Aydın Büyükşehir Belediyesi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri