ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3614
    Dolar
  • Euro
    34,6364
    Euro
  • Altın
    2.388,710
    Altın
  • Bist-100
    10.200,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
8 Ağustos 2023 Salı - 17:54

Kuşadası Belediyesi'nden eğitim ve kültür yatırımları..

Kültür, sanat ve eğitime büyük önem veren Başkan Ömer Günel öncülüğünde önemli yatırımlara imza atan Kuşadası Belediyesi, kentte yaşayan tüm kesimlerin çağın gereklerine uygun eğitim olanaklarına sahip olabilmesi amacıyla yürüttüğü çalışmaları yeni mekânlar açarak sürdürüyor.

Kuşadası Belediyesi nden eğitim ve kültür yatırımları..

Tüm kent sakinlerine eşit okuma imkânı, gerekli materyal ve mekân temini sağlamak amacıyla yeni projeler geliştirmeye devam eden Kuşadası Belediyesi tarafından açılan Kütüphane ve Kitap Kafe, ilk ve ortaokul öğrencileri başta olmak üzere her yaştan Kuşadalı tarafından büyük ilgi görüyor. Kuşadası Belediyesi tarafından İkiçeşmelik Mahallesi’nde kente kazandırılan Cafer Kotan Yaşam Parkı içerisinde yer alan Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi bünyesinde hizmet veren Kütüphane ve Kitap Kafe, ödünç kitap alma olanağı sunmasının yanı sıra kitap okumak ve ders çalışmak için sunduğu hijyenik, sessiz ve uygun ortamı ile de tercih nedeni oluyor. Kütüphanede 3 bini ilk ve ortaokul öğrencileri, bini ise yetişkinler için olmak üzere toplam 4 bin kitap yer alıyor. Kütüphane ve Kitap Kafe, hafta içi 08.30-18.00, cumartesi günleri ise 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

ASKIDA KİTAP VE OYUNCAK İLE DAYANIŞMA KÜLTÜRÜ

Açıldığı günden bu yana Kütüphane ve Kitap Kafe’nin olanaklarından binlerce kişi faydalanırken ayrıca yaşama geçirilen askıda kitap ve oyuncak uygulaması da dayanışma kültürüne katkıda bulunuyor. Art arda gelen zamlar nedeniyle kitap ve oyuncağa ulaşmakta zorluk çeken ihtiyaç sahibi çocukların faydalanması için oluşturulan bölümde, yardımseverlerin bağışları ile toplanan kitap ve oyuncaklar paylaşılıyor.

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN BİLİNÇLİ EBEVEYNLER

Kuşadası Belediyesi tarafından Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi bünyesinde kente kazandırılan bir diğer eğitim kurumu olan 'Anne Baba Çocuk Merkezi' ise çocukların çok yönlü gelişimine katkı sunarken, ebeveynlerin de çocuk gelişimi konusunda bilgilenmelerini sağlıyor. Kuşadası Belediyesi bünyesinde çalışmalarını yürüten diyetisyen, psikolog, psikolojik danışman ve sağlık görevlileri tarafından ebeveynlere ve 3-6 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz eğitimlerin verildiği 'Anne-Baba Çocuk Merkezi', düzenlenen etkin, sürdürülebilir, dinamik, yenilikçi aktiviteler ve atölyeler ile kent için önemli bir işlev görüyor.

KUŞADASI’NDAN DÜNYAYA AÇILAN DİJİTAL KAPI

Kuşadası Belediyesi tarafından Habitat Derneği, Meta, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Uluslararası Ticaret Odası (ICC) ortaklığında açılan İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi, gençlerin gelişen internet dünyası ve buna bağlı olarak ortaya çıkan mesleklere kolay uyum sağlayabilmesi amacıyla eğitimler veriyor. Aynı zamanda uluslararası ve yerel kurumları ve toplulukları buluşturduğu etkinlikler ile gençlerin farklı kültürden yaşıtlarıyla bir araya gelmesi için olanak tanıyor. Dijital dünyanın gelişimlerine karşı öğrencileri bilinçlendirmek için finansal bilinç, dijital dönüşüm, girişimcilik ve sosyo ekonomik uyum kategorilerinde eğitim olanakları sunan İstasyon Kuşadası, rahat çalışma ortamı ile de beğeni kazanıyor.

BİNLERCE DİJİTAL KİTABA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Kapılarını açtığı günden bu yana çocuklara kitap okuma sevgisi kazandırmak amacıyla düzenli etkinlikler gerçekleştiren Sevil-Yaşar Altaş Eğitim ve Kültür Merkezi (SEYAKMER) Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, çocuk ve gençlere 9 bin 45 basılı, 25 binin üzerinde 26 farklı kategoride ise dijital yayına ulaşma olanağı sunuyor. 1902 üyesi bulunan SEYAKMER, ders çalışmak ve ödevlerini yapmak isteyen öğrencilere sunduğu sessiz ve konforlu ortamı ile hafta içleri 09.00 ile 18.00 arası, cumartesi günleri ise 10.00 ile 17.00 arası hizmet veriyor. Öte yandan SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, kontenjanlı atölye çalışmaları ile öğrencilerin bireysel gelişimlerini arttırmayı hedefliyor.

OTİZMLİ BİREYLER İÇİN YENİ EĞİTİM VE YAŞAM ALANI      

Kuşadası Belediyesi tarafından hayırsever iş insanı Ali Bekmezci arasında imzalanan protokolle inşaatına başlanan 12 derslikli Kuşadası Nazik Bekmezci Otizm Merkezi’nin yapımı ise sürüyor. Yavansu Mahallesi’nde yer alan merkez hizmete girdiğinde, yaş sınırı olmaksızın kentte yaşayan tüm otizmli bireylere yönelik eğitimler, atölyeler, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler düzenleyecek. Otizmli bireyler eğitim ve etkinliklere aileleri ile birlikte katılabilecek.

 
İzmir'de smaç gösterisi...
 
Dünya şampiyonu sporcu öldürüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda yaz akşamları konserlerle şenleniyor
Kuşadası Belediyesi tarafından kentin farklı bölgelerinde düzenlenen ücretsiz ...
Seferihisar Ekmeksiz Plajı'nı çöplüğe döndürdüler!
Seferihisar Akkum’da bulunan ve yaz aylarında hafta sonları vatandaşların ...
Buca parkları vandalların hedefinde...
Buca’da vandallar parklarda bulunan fıskiyeleri ve zamanlayıcı su saatlerini kırıyorlar.
 
Bayraklı'da 4 yılda 60 bin ücretsiz diş tedavisi...
Bayraklı Belediyesi, ağız ve diş sağlığı poliklinikleriyle vatandaşın ...
Seferihisar'a arıtma tesisi geliyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar ilçesine ...
İzmir Büyükşehir ISO 27701 standardına sahip ilk Büyükşehir oldu
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) uyumluluğunda öncü olan İzmir ...
 
Çiğli'de medya ve sinema eğitimleri... Kayıtlar başladı!
Çiğli Belediyesi tarafından, medya ve sinema alanında kendini geliştirmek ...
Karşıyaka'da tüketim çılgınlığına karşı 2. El Pazarı...
Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 2. El Pazarı, Ağustos ...
Seferihisar’da demokrasi geleneği…
Seferihisar Belediyesi, “Halk Günleri” ile ilçe halkını ağırlıyor, istek, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri