ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    47,1819
    Dolar
  • Euro
    53,9206
    Euro
  • Altın
    6.085,976
    Altın
  • Bist-100
    14.172,16
    Bist-100
  • ADANA
    24/35°
    ADANA
  • ANKARA
    19/33°
    ANKARA
  • ANTALYA
    27/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/35°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/33°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/37°
    IZMIR
  • KONYA
    20/34°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
folkart, orion,
Oğuzhan Uğur hakkında tutuklama talebi
Oğuzhan Uğur hakkında tutuklama talebi
Ekonomistlerin faiz beklentisi belli oldu
Ekonomistlerin faiz beklentisi belli oldu
Murat Emir'den Yargıtay kararına tepki: 'Yeni parti' için Özgür Özel'i işaret etti
Murat Emir'den Yargıtay kararına tepki: 'Yeni parti' için Özgür Özel'i işaret etti
Kılıçdaroğlu’nun arınma ekibinde uzaklaştırma şoku: 'Şiddet uygulama riski bitmedi'
Kılıçdaroğlu’nun arınma ekibinde uzaklaştırma şoku: "Şiddet uygulama riski bitmedi"
9 Mart 2022 Çarşamba - 16:15

Kuşadası İstasyon, Ukraynalı kadınlara umut oldu!

Kuşadası Belediyesi, Rusya’nın askeri harekatı sonrası evlerini terk ederek Kuşadası’na sığınan Ukraynalı savaş mağduru kadınlara Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi’nin kapılarını açtı. Kendi ülkelerinde de internet üzerinden çalışan 12 Ukraynalı kadın, haftanın belirli günlerinde Kuşadası Belediyesi ile Habitat Derneği iş birliğinde açılan Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi’ne gelerek teknolojik olanaklardan faydalanmaya başladı.

Kuşadası İstasyon, Ukraynalı kadınlara umut oldu!

Ukrayna'da Rusya’nın saldırısı nedeniyle birçok kişi evlerini terk ederek, çocuklarıyla birlikte farklı ülkelere gitmek zorunda kaldı. Kuşadası'ndaki sivil toplum kuruluşları, turizmciler ve iş insanları bu kapsamda Moldova'ya sığınan Ukraynalı kadın ve çocuklara yardım eli uzattı. Bir tur firmasının uçağıyla 5 Mart’ta Moldova'nın başkenti Kişinev'den uçakla aralarında çocukların da olduğu 97 kişi, İzmir'e getirildi. Ardından savaş mağduru kadınlar, Kuşadası'ndaki çeşitli otellere yerleştirildi.

Kuşadası Belediyesi yeme ve içme giderlerini karşıladığı Ukraynalı kadınların iş hayatlarına geri dönebilmeleri için de harekete geçti. Bu kapsamda Kuşadası Belediyesi ile Habitat Derneği iş birliğinde kurulan Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi’nin kapıları Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in girişimiyle kendi ülkelerinde internet üzerinden çalışan Ukraynalı kadınlar için açıldı. İngilizce öğretmenliği, satış-pazarlama ve e-ticaret gibi mesleklere sahip 12 Ukraynalı kadın, haftanın belirli günleri merkezin sahip olduğu rahat çalışma ortamı ve teknolojik imkânları kullanarak iş hayatlarına devam edebilecek.

 “ÖĞRENCİLERİMİ YENİDEN GÖREBİLECEĞİM”

Kiev’de İngilizce öğretmenliği yaptığını belirten Varvara Somova, “Benden İngilizce dersi alan ve farklı ülkelerde yaşan birçok öğrencim var. Ancak bir süredir onlarla iletişime geçemiyordum. Şimdi bize sunulan imkân sayesinde öğrencilerimi yeniden görebileceğim. Bu aynı zamanda ekonomik olarak bana katkı da sunacak" dedi.

Özel bir turizm şirketinde çalışan Zara Samadi de, “Burası gerçekten çok güzel. İnternet altyapısı da çok iyi. Rahat bir çalışma ortamı var. Bizlere bu imkânı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Şu an en azından işlerimizi yürütebildiğimiz için memnunuz” diye konuştu.

Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Fahrettin Çiçek ise “Ukraynalı misafirlerimiz Kuşadası’na alışmaya başladı. Barınma ve yeme ihtiyaçlarının dışında uzaktan da olsa çalışabilmelerine imkân sağlamak için bizden yardım istediler. Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel’in öncülüğünde Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi’nde kendilerine çalışma imkân sunduk. Yabancı misafirlerimiz haftanın belirli günleri buradan faydalanacaklar” dedi.

 
Kadın Hakları ve Demokrasi Konak’ta konuşuldu!
 
Kuşadası'nda Ukrayna için yardım kampanyası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın Hakları ve Demokrasi Konak’ta konuşuldu!
Konak Belediyesi’nin, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Ege ...
Narlıdere'deki oyun ayakta alkışlandı!
Narlıdere Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında ‘Benim ...
Çeşmeli kadınlar fark yarattı
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Çeşme’de düzenlenen etkinliklerle dolu ...
 
İzmir’in dördüncü turizm ofisi Kemeraltı’nda açıldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kemeraltı vizyonu ve İzmir’i ...
Buca kendi çiçeklerini yetiştiriyor!
Sürdürülebilir yeşil bir kent yaratmak için çalışmalar yapan Buca Belediyesi, ...
Kemalpaşa'da 8 Mart...
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Kemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ...
 
İzmir'de görkemli gece.. İzmir Yıldızı ödülleri sahiplerini buldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliğine dair iyi ...
Çiğli'de altyapı çalışmalarına sıkı denetim!
Çiğli Belediyesi’nin Mart ayı ikinci olağan birleşiminde ilçede gerçekleşen ...
Torbalı'da buğday tohumları filizlendi
Torbalı Belediyesi, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına bu yıl ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Amed Sportif Faaliyetler 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Çorum FK 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Erzurumspor FK 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Konyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
19 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri