ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
8 Mart 2022 Salı - 16:42

Kuşadası'nda coşkulu 8 Mart kutlaması!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Kuşadası’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Kent Konseyi’nin katkılarıyla Kuşadası Kadın Platformu tarafından düzenlenen etkinliğe kadınlar ellerinde taşıdıkları mor balonlarla katıldı.

Kuşadası nda coşkulu 8 Mart kutlaması!

Kuşadası’nda düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde bir araya gelen kadınlar yağmura rağmen İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’na kadar attıkları sloganlarla yürüdü. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in eşi Duygu Gül Günel, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Oğuzhan Turan, Seyfi Seyhan Suvari, Destek, İşletme ve İştirakler Müdürü Ethem Kerim’in de yer aldığı yürüyüşe siyasi partilerin kadın kolları üyeleri ile kadın hakları alanında faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

UKRAYNALI KADINLAR “SAVAŞA HAYIR” DEDİ
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamasına Kuşadası Ukrayna Kültür Derneği üyeleri ile birlikte Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri harekât nedeniyle ülkelerinden ayrılarak Kuşadası’na gelen kadın ve çocuklar da katıldı. Taşıdıkları Ukrayna bayrakları ile savaşın kadınlar ve çocuklar üzerindeki yıkıcı etkisine dikkat çeken Ukraynalılar, Kuşadalı kadınlarla birlikte taleplerini dile getirdiler.

6284 KOŞUSU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Etkinlik kapsamında Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı kanuna atıfta bulunan 6284 metrelik Yaşam Hak koşusu düzenlendi. Farklı yaş ve meslek gruplarından çok sayıda Kuşadalı kadının katıldığı koşuda 11 yaşındaki Ela Yelkenli birinci oldu.

“HAYAT EŞİTLİĞE DOĞRU AKACAK”
İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşegül Taşdelen Dağlı, 8 Mart’ın kadın mücadelesi açısından önemine dikkat çekti. Bütün kadınların emekçi olduklarını vurgulayan Ayşegül Taşdelen Dağlı “Kadınların üretim hayatı içinde yer almaları insanlık tarihi kadar eskidir. 19. Yüzyılda sanayi devrimi ile birlikte, yeni ve ucuz iş gücüne ihtiyaç duyulmuş ve böylece kadınlar ilk kez ücret karşılığı çalışmaya başlamıştır. O günlerden bu yana kadınlar, kadının insan hakları için, eşit işe eşit ücret almak için, insan onuruna yakışır şekilde yaşayabilmek için grevlerle, direnişlerle haksızlığa ve ayrımcılığa karşı mücadele veriyorlar” dedi.

Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin her geçen gün attığını ifade eden Ayşegül Taşdelen Dağlı, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmiş olmasının kadınları daha da savunmasız bıraktığını söyledi. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir demokrasi sorunu olduğuna dikkat çeken Ayşegül Taşdelen Dağlı, “Kadınlar ve erkekler dayanışma içinde mücadele ettikçe, hayat eşitliğe doğru akacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun” dedi. Ayşegül Taşdelen Dağlı’nın ardından Kuşadası Kadın Platformu bileşenlerini temsilen Aysel Batyarlı, Gülnur Aksoy, Gürsel Şenşafak, Hanife Özen, Işık Arcan ve Nebahat Ürün de yaptıkları konuşmalarla kadın hakları ile ilgili  taleplerini dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in eşi Duygu Gül Günel, Kent Konseyi Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşegül Taşdelen Dağlı ve Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver tarafından Yaşam Hak koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması, Başkan Ömer Günel’in eşi Duygu Gül Günel tarafından kadınlara İstanbul Sözleşmesi kitapçığı ile çeşitli hediyeler verilmesi ile son buldu.

 
Buca Cezaevi'nde yıkım başladı!
 
Göztepe'de Stjepan Tomas dönemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Bağımlılıkla Mücadelede Sıfır Kayıp Zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bir Hayata Dokun Derneği iş birliğiyle 10 ...
Maratonİzmir heyecanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Maratonİzmir’in üçüncüsü ...
Soyer'den İzmirlilere dayanışma teşekkürü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “karakış” destekleri ...
 
Başkan Engin'den kadın çalışanlara karanfil!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
Cumhuriyetin kadınları İzmir'de söyledi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladığı ...
Başkan Sandal, kadın çalışanlarla buluştu!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ...
 
Başkan Kılıç emekçi kadınlarla buluştu!
Buca Belediyesi, Ahura Ritim Topluluğu’nun da sahne aldığı bir programla ...
Gaziemir'de 907 kişi CV Bank ile iş sahibi oldu
CV Bank biriminde verdiği hizmetle iş arayan vatandaşlar ile personel ...
Soyer, Dubai'de EXPO 2026 hazırlıklarını anlattı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Dubai’deki Uluslararası Bahçe ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 32 12 6 14 41 45 -4 42
13 Bellona Kayserispor 32 10 11 11 40 50 -10 41
14 Çaykur Rizespor 32 12 4 16 38 50 -12 40
15 Corendon Alanyaspor 32 9 8 15 37 48 -11 35
16 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri