ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
27 Şubat 2024 Salı - 17:21

Kuşadası'nda öncelik kadın ve çocuklar!

Başkan Ömer Günel döneminde, desteğe ihtiyaç duyan tüm kesimlere yönelik yeni projeler geliştiren Kuşadası Belediyesi, kadın ve çocuklar için açtığı mekânlar ve sunduğu hizmetler ile “Önce kadınlar ve çocuklar” diyor.

Kuşadası nda öncelik kadın ve çocuklar!

Kuşadası Belediyesi, çocukların fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklı gelişimlerine katkı sunmak amacıyla yaşama geçirdiği çalışmaların yanı sıra son 5 yılda kadınların sosyal ve ekonomik statülerini yükseltmeye yönelik geliştirdiği projelerle de dikkat çekiyor.

KADINLAR DANIŞMA MERKEZİ İLE DAHA GÜÇLÜ 

Kuşadası Belediyesi, Kadın Danışma Merkezi aracılığıyla başta aile içi şiddet olmak üzere kadın, çocuk ve gençlerin yaşadığı sorunlar ile ilgili olarak psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti sunuyor. Merkez bünyesinde istihdam edilen uzman psikologlar ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla sunulan hizmet kapsamında 5 yılda 4946 kişiye ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti verildi. Aile danışmanlığı hizmeti de veren Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kısa süre içerisinde Türkmen Mahallesi’nde yapımı sürmekte olan yeni binasında hizmet vermeye başlayacak.

EĞİTİMLİ EBEVEYNLER EĞİTİMLİ ÇOCUKLAR

Kuşadası Belediyesi tarafından İkiçeşmelik Mahallesi'nde bulunan Cafer Kotan Yaşam Parkı'ndaki Güler Aydın Süzgeç Sosyal Tesisi bünyesinde kente kazandırılan 'Anne Baba Çocuk Merkezi', çocukların çok yönlü gelişimine katkı sunarken, ebeveynlerin de çocuk gelişimi konusunda bilgilenmelerini sağlıyor. Kuşadası Belediyesi bünyesinde çalışmalarını yürüten diyetisyen, psikolog, psikolojik danışman ve sağlık görevlileri tarafından ebeveynler ile 3-6 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz eğitimlerin verildiği 'Anne-Baba Çocuk Merkezi' bugüne kadar 1200 çocuğa eğitim verdi. Merkez, düzenlenen çeşitli atölye çalışmaları ve etkinliklerle de çocukların ve ebeveynlerin gelişimine katkı sundu.

KUŞADASI’NIN YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI HAZIR

Kuşadası Belediyesi, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi'nce (CEMR) hazırlanan ve yaşamın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan 'Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı. Böylece CEMR ile kadınların sosyal ve siyasal yaşamdaki yeri güvence altına alındı. Kuşadası Belediyesi, belgenin imzalanmasının ardından, bünyesinde kurduğu Yerel Eşitlik Birimi tarafından Kuşadası'nda yaşama geçirilecek tüm faaliyetlerde toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesini göz önünde bulundurmayı amaçlayan 'Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın hazırlanmasını da sağladı. Belediye Meclisi son olarak Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı kabul ederek kentte toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla önemli bir adım daha attı.

KADINLAR İÇİN YARDIM HATTI

Kadına yönelik şiddetin önüne geçmeyi amaçlayan Kuşadası Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile ‘Acil Yardım Hattı’ iş birliği protokolü imzaladı. Protokole göre şiddet ve istismara maruz kalan kadınlar, hukuki ve psikolojik destek ile danışmanlık ihtiyaçlarını karşılamak için federasyonun acil yardım hattını arayabiliyor.

ÜRETEN KADINLAR ADA KOOP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİ

Kuşadası Belediyesi tarafından verilen destekle Ada Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında bir araya gelen gönüllü kadınlar, Emek Atölyesi’ni kurarak üretime başladı. Pandemi döneminde günde 2 bin adet maske üreterek Kuşadası’nın tüm maske ihtiyacını karşılayan Emek Atölyesi, tekstil ve gıda alanlarında üretimlerini sürdürüyor. Emek Atölyesi’nde üretilen ürünler, Kuşadası Belediyesi Halk AdaMarket adıyla Trendyol mağazasında satışa sunuluyor.

EL EMEĞİ FESTİVALİ İLE EV EKONOMİSİNE KATKI

Kuşadası Belediyesi tarafından kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği El Emeği Festivali sürüyor. ‘Emek sizden, destek bizden’ sloganıyla Kuşadası Atatürk Meydanı ile Davutlar Mahallesi’nde bulunan İbrahim Saka Parkı’nda açılan stantlarda kadınlar el emeği, göz nuru ile ürettikleri birbirinden güzel ürünlerini yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuyor. Festival, her hafta sonu kurulacak stantlar ile 30 Nisan’a kadar sürecek

 
Halk AdaMarket yeni yerinde hizmete başladı!
 
Parkta karşılaşan 2 aday tahterevalliye bindi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halk AdaMarket yeni yerinde hizmete başladı!
Kuşadası Belediyesi‘nin yerel tarımsal üretimi geliştirmek amacıyla yaşama ...
Karşıyaka’da 2. El Pazarı 3 Mart'ta kuruluyor!
Karşıyaka Belediyesi, yeniden kullanım kültürünü yaygınlaştırmak ve kaynak ...
Hocalı Şehitleri Bornova’da anıldı!
Bornova Belediyesi, Hocalı Katliamı'nın 32. yılında Karacaoğlan Mahallesi'ndeki ...
 
Başkan Günel üye katılım törenine katıldı..
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası ...
32 yıl önce Hocalı'da katledilenler unutulmadı!
Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı’da Ermenistan tarafından ...
Menemen'de Folklorik Deve Gösterisi coşkusu!
Menemen Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 11. Geleneksel Türkelli Folklorik ...
 
Bornova’da Go Turnuvası heyecanı!
Bornova Belediyesi’nin İzmir Go Oyuncuları Derneği işbirliği ile düzenlediği ...
İzmir’in kadın kooperatifleri festivalde buluşacak!
İzmir’in farklı ilçelerinde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin ...
Narlıdere Metrosu 15 Nisan’a kadar ücretsiz...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 24 Şubat’ta hizmete aldığı Fahrettin Altay-Narlıdere ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri