ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2583
    Dolar
  • Euro
    34,8256
    Euro
  • Altın
    2.434,830
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/27°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
26 Haziran 2023 Pazartesi - 14:29

Kuşadası'nda piyano resitali...

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) tarafından her yıl yaz aylarında düzenlenen ve bu yıl ana sponsorluğunu Ömer Prime Holiday Resort' un yaptığı  'Güvercinada Dinletileri' devlet sanatçısı Gülsin Onay'ın muhteşem piyano resitali ile başladı. Serhan Bali'nin anlatımıyla renk kattığı gecede, KUSAV'ın bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılı Sanat Onur Ödülleri, Klasik Müzik alanında Gülsin Onay’a verildi.

Kuşadası nda piyano resitali...

Türkiye'nin turizm başkenti Kuşadası, yaz sezonuyla birlikte birçok önemli kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapmaya başladı. Bu kapsamda Tarihi Kervansaray'da düzenlenen Güvercinada Dinletileri'nin ilk konuğu, Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay oldu. Konserin başında KUSAV Başkanı Levent Köylü tarafından Gülsin Onay’a KUSAV Onur Ödülü verildi. Dünyaca ünlü piyanist, resitalinde Joseph Haydn, Amadeus Mozart, Frederic Chopin ve Ahmet Adnan Saygun'un bestelediği eserlere yer verdi. Klasik Müzik dergisi Andante’nin genel yayın yönetmenliğini yapan Serhan Bali de sahneye çıkarak izleyicilere piyano resitalinde çalınan eserler ve bestecileri hakkında bilgi aktardı. Gülsin Onay, muhteşem konserinin sonunda izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Güvercinada Dinletileri, Tarihi Kervansaray ile Güvercinada Kalesi’nde 15 Ekim tarihine kadar sürecek.

KUSAV Başkanı Levent Köylü, Güvercinada Dinletileri’nin açılışını Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ile yaptıkları için gurur duyduklarını belirterek, “Kendisi Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan. Bizi kırmayıp, Kuşadası’nda muhteşem bir piyano resitali verdiği için kendisine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ise, “Bu akşam Kuşadası’nda 600 yıllık Tarihi Kervansaray’ın büyülü ortamında Serhan Bali’nin anlatımıyla Haydn, Mozart, Saygun ve Chopin’in eserlerinden oluşan bir program ile dinleyicilerle müziği paylaşmak harikaydı. Benim için gecenin en özel anı ise KUSAV’ın Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı vesilesiyle Klasik Müzik alanında KUSAV Onur Ödülü’nün bana verilmesiydi. Bu anlamlı ödül beni çok mutlu etti. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÜLSİN ONAY KİMDİR?

Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı'nda eğitim gören Gülsin Onay'a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verildi.1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırıldı. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi'nin de sürekli sanatçısıdır. Yurtiçi ve dışında pek çok yardım konseri veren Gülsin Onay, 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından ‘İyi Niyet Elçisi’ seçildi. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçı Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi. Uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilen Gülsin Onay, Polonya Hükümeti tarafından da Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırıldı.

 

--

 
Göztepeli taraftarlardan Başkan Ankersen’e 5 farklı dilde istek
 
Efes Selçuk'ta bayram buluşması...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de 77 bin haneye bayram müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı’nda da ihtiyaç sahibi aileleri ...
9. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nda coşkulu final
Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 19-25 Haziran tarihlerinde 9’uncusu ...
Başkan Kırgöz en kıymetli nikahı kıydı...
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün oğlu Ümit Kırgöz hayatını Feyza ...
 
Müzik kütüphanesi 7 ayda bin kişiyi ağırladı
7 ay önce kapılarını açan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi bahçesindeki ...
Buca'da temizlik ve denetimler tam gaz sürüyor
Kurban Bayramı için geri sayım başlarken Buca Belediyesi de ilçedeki temizlik ...
Bayraklı Zabıtası gıda denetimi yaptı...
Kurban Bayramı öncesi çalışmalarını hızlandıran Bayraklı Belediyesi Zabıta ...
 
İZTAŞIT’ta beşinci durak Ödemiş...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, çevre ilçelerin toplu ulaşım ağına entegre ...
Bayındır Balcılar Kiraz Festivali büyük ilgi gördü
Bayındır Belediyesi'nin düzenlediği 11. Balcılar Mahallesi Kiraz Festivali coşkuyla ...
Buca Metrosu'nda çalışmalar tam gaz sürüyor
İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Üçyol–Buca Metro hattında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri