ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2271
    Dolar
  • Euro
    34,8433
    Euro
  • Altın
    2.433,310
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    11/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
4 Ocak 2022 Salı - 17:23

Kuşadası'nın turistik çarşısı yenileniyor!

Kuşadası Belediyesi, Grand ve Orient Bazaar olarak bilenen bölgeyi yenilemek için düğmeye bastı. Kuşadası’nı modern ve estetik bir turizm kenti haline getirmek amacıyla yaşama geçirilecek projede ilk etapta yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik bir alanın alt ve üst yapısı yenilenecek. Çalışmalar tamamlandığında Kuşadası, kente kruvaziyer gemileriyle gelen yabancı turistleri muhteşem bir manzara ile karşılayacak.

Kuşadası nın turistik çarşısı yenileniyor!

Kuşadası’nı modern ve estetik bir turizm kenti haline getirmek için çalışan Başkan Ömer Günel,  ‘Grand ve Orient Bazaar Sokak Sağlıklaştırma’ projesinin startını verdi. Tarihi Kervansaray’da bir toplantı düzenleyerek alt ve üst yapısı yenilenecek olan bölgenin esnafı ile bir araya gelen Başkan Ömer Günel, gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili olarak esnafı bilgilendirerek fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıya Başkan Ömer Günel ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Oğuzhan Turan, Seyfi Seyhan Suvari, Remzi Çengel, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi ve Kent Estetik Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Cumhur Ulusoy, Kent Estetik Kurulu Üyesi Ali Genç, birim müdürleri, Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten,  Kuşadası Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperati Başkanı Halit Şakar ve çok sayıda esnaf katıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİ İLE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK
Proje kapsamında ilk olarak bölgede zemin sökümü, tesviye ve hafriyat çalışma yapılacak. Ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, içme suyu hattı döşeme çalışmalarına, Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise yağmur suyu hattı çalışmalarına başlayacak. İlgili kurumlar tarafından elektrik, telefon ve internet hatlarının yenilenerek yer altına alınacağı çalışmalarda sokaklara doğal taş döşenip peyzaj çalışması gerçekleştirilecek. Aydınlatma sistemleri de yenilenecek olan Orient ve Grand Bazaar’da, işletmelerin cephe düzenlemeleri de yapılarak birbiriyle uyumlu hale getirilecek. Son olarak ise çarşının üzeri ahşap fener çatı sistemiyle örtülerek yazın serin kalması sağlanacak. Yenileme çalışmaları daha sonra Hacıfeyzullah, Dağ, Camiatik ve Alacamescit mahallelerinde devam edecek.

“YENİDEN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”
Toplantıda konuşan Başkan Ömer Günel, çalışmaların başlatılacağı bölgeye 53 yıldır yatırım yapılmadığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliğinde kentimizdeki turistik çarşıların büyük kısmını yenilemiştik. Grand ve Orient Bazaar’ın bulunduğu alanı da yenileyeceğimize dair esnafımıza söz vermiştik. Şimdi bu sözü tutacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Proje kapsamında ilk kazma perşembe günü vurulacak. Türkiye’nin içinden geçtiği tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen Kuşadası Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanında olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çalışmalar bittiğinde Grand ve Orient Bazaar özellikle kruvaziyer gemilerinden inen turistler için bir cazibe merkezi olacak” dedi.

“İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞINIZDAN EMİNİM”
Grand ve Orient Bazar’daki yenileme çalışmaları sırasında esnafın da vitrin ve cephe düzenlemelerini tamamlaması gerektiğini ifade eden Başkan Ömer Günel, “Daha önce de sıklıkla ifade ettiğim gibi sıfır işgaliyeden asla taviz vermeyeceğiz. Bu konuda kimseye ayrıcalık ya da iltimas yapmamız mümkün değil. Cephe düzenlemeleri konusunda da esnafımızın taşın altına elini koyacağını ve bizimle iş birliği yapacağından eminim.'' dedi. 

ESNAFTAN TEŞEKKÜR
Sunumun ardından Başkan Ömer Günel ile Fen İşleri Müdürü Fatma Çanakçı esnafın proje ile ilgili sorularını yanıtladı. Dükkanlarının bulunduğu alanın yenilenecek olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden bölge esnafı, yürütülecek çalışmalar ile ilgili olarak kendilerine detaylı bilgilendirme yapan Başkan Ömer Günel’e teşekkür etti. 

 
94 yaşındaki dede torununu öldürdü!
 
Ölen zanlının 66 suç kaydı çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oktay Akbal ismi ödül ile yaşatılıyor!
Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Gazeteci Oktay Akbal isminin ...
Gerçeğini aratmayan tatbikat!
Belediyesinde kısa bir süre önce göreve başlayan itfaiye erleri, düzenlenen ...
30 ilçede evde bakım hizmeti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi “evde bakım” hizmetini 30 ilçede vermeye başladı. ...
 
Menderes meclisine yol çalışmaları damga vurdu!
Menderes Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi ...
Kuşadası'nda ağaçlara özel koruma!
Kuşadası Belediyesi, hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle kent genelinde ...
Muğla Büyükşehir ulaşım ağını genişletiyor!
Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşım ağını genişletmek, filosunu gençleştirmek ...
 
Ege Bölgesi’nin ihracatı 28 milyar doları aştı!
Ege İhracatçı Birlikleri, 2021 yılında 16 milyar 325 milyon dolarlık ihracata ...
Bayraklı'da örnek dayanışma!
Sosyal yardım hizmetleriyle dar gelirli ailelere her alanda destek sağlayan ...
Kemalpaşa'da yılın ilk meclisi yapıldı!
Kemalpaşa Belediyesi’nin, 2022 yılının ilk meclis toplantısı olan Ocak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri