ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4082
    Dolar
  • Euro
    34,7881
    Euro
  • Altın
    2.400,560
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
14 Haziran 2022 Salı - 21:08

Laik eğitim gericilerin kıskacında! Haberler Eskişehir ve Isparta'dan geldi

Eskişehir İl Müftülüğü’nde toplantıya davet edilen öğretmenlerden, öğrencileri ‘hafızlık’ projesine yönlendirmeleri talep edildi. Öte yandan Isparta’da da 167 öğrenci için hafızlık icazet töreni düzenlendi.

Laik eğitim gericilerin kıskacında! Haberler Eskişehir ve Isparta dan geldi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Haziran tarihinde Ankara Adliyesi’nde yaz Kuran kursu açılacağını açıkladı. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, 10 Haziran’da İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan imam hatip ortaokulunda harem selamlık eğitim başladığını ve kız-erkek öğrencilerin ayrı sınıfların yanı sıra okulun ayrı katlarına alındığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sorumluluğunda olan cemaat ve tarikatlar laik eğitimi hedef almaya devam ediyor.

ÖĞRETMENLER MÜFTÜLÜKTE TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 13 Haziran tarihinde Eskişehir’de ilkokul 4. sınıf öğretmenlerini, ilkokul rehberlik öğretmenlerini, ilkokul din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerini mesai saatleri içerisinde toplantıya çağırdı. Eskişehir İl Müftülüğü’nde gerçekleşen ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’ tanıtım toplantısında, öğretmenlerden öğrencilerini projeye yönlendirmeleri talep edildi. Ayrıca hafızlık sınavı için de öğrencilerinin 20 Haziran’a kadar başvuru yapmaları istendi. 

Eskişehir Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre hafızlık eğitimi alacak öğrencilere burs desteği verilecek. 

"GELECEĞİN HAFIZ DOKTORLARI, MÜHENDİSLERİ, BİLİM İNSANLARI, HUKUKÇULARI YETİŞECEKTİR"

Konuya ilişkin Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin adının yer aldığı tanıtım videosunda, ‘Okul-Kuran Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanıldığının ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklendiğinin altı çizildi. 

(Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre)

Videoda ayrıca, bu projenin amacının "hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesi, mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimleri desteklemek" olduğu belirtildi.

Eskişehir’de 3 okulda toplam 187 öğrenciye bu proje kapsamında eğitim verildiği, ortaöğretime geçiş sınavında yüzde 0.33’lük dilim başarı elde edildiği ve her yıl bu okullara yönelik taleplerin arttığı iddia edildi. 

Videonun son kısmında ise şu ifadelere yer verildi:

Okullarımız bünyesinde hafızlık ve örgün eğitim derslerinin bir arada verilmesinin avantajıyla geleceğin hafız doktorları, hafız mühendisleri, hafız sporcuları, hafız bilim insanları ve hafız hukukçuları yetiştirilmesinde Eskişehirimiz öncülük yapacaktır. Dört mevsim Kuran iklimi yaşayan bir gelecek için.

İCAZET TÖRENİNDE TEVHİT ÇAĞRISI

Öte yandan Isparta'da da laiklikle bağdaşmayan bir etkinlik düzenlendi. Isparta İl Müftülüğü tarafından 12 Haziran’da Mekke Yatılı Kuran Kursu ve Barla Yatılı Kuran kurslarında hafızlığını tamamlayan 167 öğrenci için hafızlık icazet töreni gerçekleşti.

Işıkkent Kapalı Spor Salonu’nda yapılan törene Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AKP Isparta milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Recep Özel, Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk katıldı.

(Isparta'da icazet töreni)

Törende konuşan Vali Baruş, “Bugün beraber bulunduğumuz hafız kardeşlerimiz Kuran-ı Kerim’i hıfzettiler ve bundan sonra insanlığa ve inananlara hizmet için yola koyulacaklar” dedi. 

Tevhit çağrısı yapılan törende, “Beklediğimiz istikbali kurmamız için, iman tohumlarını etrafa yaymak için, islamın destanını bayraklaştırmak için, hakkı tutup kaldırmak için, talimi Kuran geliyor. Tevhidi yaymak sevdasıyla, Allah-u ekber edasıyla onlar geliyor” denildi.

"HAFIZLIK MESLEK SAHİBİ OLABİLMENİN ÖN KOŞULU OLARAK SUNULMAKTADIR"

Konuya ilişkin Cumhuriyet.com.tr’ye konuşan Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Siyasi iktidar her alanı adım adım din yoluyla biçimlendirmeye devam ediyor” dedi.

Eminağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: 

Bir İl Müftülüğü, öğretmenleri kendi bünyesinde toplantıya çağırmak ve katılım sağlamak yoluyla onlar üzerinde fiilen yetki kullanabilme, kendi kurslarına onlardan öğrenci gönderilmesini isteme yoluna gidebilmektedir. Bu isteğe karşı duruş sergileyen öğretmenlerin yaşayabildiği idari baskıları ayrıca vurgulamaya gerek yok. Bu kurslarda, meslek sahibi olmak için hafızlık durumu özendirilmek bir yana, uygulama gözetildiğinde, ayrımcılıkla yaratılacak avantajlar dikkate alınırsa, hafızlık meslek sahibi olabilmenin adeta ön koşulu olarak sunulmaktadır.

(Eskişehir İl Müftülüğü'nde yapılan toplantı)

"ANAYASANIN DEĞİŞTİRİLMEZ İLKELERİNE AYKIRIDIR"

“Din eğitim ve öğretiminin İHAM kararları uyarınca isteğe bağlı olması gerekliliği karşısında, örgün eğitim alanı da taşınıp, bu kapsamın dışına çıkılıp, isteğe bağlılık adı altında her alanda özellikle teşvik edilmektedir” sözlerini kullanan Eminağaoğlu, şöyle devam etti:

Yarınlarda hafızlık, laik bir ülkede meslek sahibi olmanın temel ve tercih edilen koşulu haline gelecektir. Örgün eğitim alanındaki isteğe bağlı din eğitimi dışında söz konusu edilen eğitim, Anayasaya aykırılığı bir yana, uygulayan kamu görevlileri için de sorumluluk doğurucudur. Uygulamanın laiklik başta olmak üzere, Anayasanın değiştirilemez ilkelerine, eğitim hakkına, din ve vicdan özgürlüğüne, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yetki ve görevlerine, devrim yasalarına aykırılığı tartışılamaz. Bu gibi adımlara karşı duruş sergilenmemesi, siyasi iktidarın çağdışı adımlarının artarak sürmesine yol açmaktadır.

(Isparta'da icazet töreni)

Geçen aylarda Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Diyanet Akademisi kurulduğunu hatırlatan Eminağaoğlu, “Bu akademinin, başkanlığın taşra teşkilatı kapsamında yapılandırılması sağlandı. Bu Akademi eğitimleri başladığında konu daha da ayrı ve aykırı bir hal alacaktır dedi.

"LAİKLİK ORTADAN KALDIRILMAK İSTENİYOR"

Her geçen gün aykırı uygulamaların artarak sürdüğünü belirten Eminağaoğlu, Eğitim denilince akla sadece din ve tekbir geliyor. Eğitimin ve temelinin bilim olduğu gerçeği, laik bir ülkede unutturulmak, ortadan kaldırılmak isteniyor. Bu uygulamaların ülke genelinde yaygınlaşarak sürmesi demek, bu adımların siyasi iktidar tarafından bilinçli olarak atılması demektir. Siyasi iktidar, devletin tüm kurumları yoluyla toplumu, halkı tek bir din yoluyla biçimlendirmek iradesini ve bunu da artırarak sürdürme isteğini, laiklik ilkesini ve çağdaş eğitimi reddettiğini göstermektedir ifadelerine yer verdi. 

PERVİN TÖRE KİMDİR?

Okul müdürlerine baskı uyguladığı iddiaları ile gündeme gelen Pervin Töre, acı bir intihar olayı sonrası Muğla'daki il milli eğitim müdürlüğü görevinden alınmıştı. 10 ay aktif görev verilmeyen Töre, sessiz sedasız Eskişehir'e atanmıştı.

Töre'nin kamuoyunun hafızasına yerleştiği olay 8 Eylül 2020 tarihinde yaşanmıştı. Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş, o gün, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Baş’ın kalp krizi geçirmesinin arkasında, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından “enstitüye sınavla alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmadığı için istifa et baskısına maruz kalmasının olduğu” iddia edilmişti. Söz konusu sınava ilişkin inceleme başlatılırken Töre hakkında “taksirle ölüme sebebiyet vermek” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Töre hakkında 2016’da da FETÖ/PDY kapsamında soruşturma açıldığı da ortaya çıkmıştı. Gelişmeler üzerine Töre, görevden alınarak merkeze çekilmişti. Ardından Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü oldu. (Cumhuriyet/Haber Merkezi)

 
Kaftancıoğlu'na 39 ilçe başkanından destek
 
Foça'da Gülşen Pasin ve Sumru Pasin Resim Sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaftancıoğlu'na 39 ilçe başkanından destek
İstanbul'daki CHP ilçe başkanları ortak açıklama yaparak CHP İstanbul ...
Konya’da ucuz şeker izdihamı: 'Ağzımızı da açtırmıyorlar, oturup ağlamak lazım'
Konya’nın Ereğli ilçesinde, toz şekerin kilosunun 22 lira 75 kuruştan ...
İzmir'de soyguncular böyle yakalandı!
İzmir'in Kınık ilçesinde kuyumcuyu soyma girişiminde bulunan 4 şüpheli ...
 
O cadde yeniden çift yön oluyor!
Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Mithatpaşa Caddesi’nin bir kısmındaki tek ...
İzmir'de yangın alarmı...
İzmir-Çeşme Otoyolu'nun kenarındaki otluk arazide çıkan yangın havadan ...
İzmir'deki gemi söküm işçisinden acı haber!
Aliağa'daki gemi söküm tesislerinde geminin takıt tankının kesimi sırasında ...
 
Karşıyaka'dan Yusuf Güven'e veda!
Karşıyaka'da 12 Haziran Pazar günü pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü ...
Yemekten zehirlenen Ege taburcu oldu!
İzmir'in Gaziemir ilçesindeki restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlanıp, ...
Kendisini ambulansa kilitledi... 'Bakan gelmezse patlatırım'
Sağlık Bakanlığı'nda sıcak dakikalar yaşandı. Bir ambulans şoförü kendini ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri