ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,4890
    Dolar
  • Euro
    51,5932
    Euro
  • Altın
    6.788,960
    Altın
  • Bist-100
    13.838,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/18°
    ADANA
  • ANKARA
    2/12°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/17°
    ANTALYA
  • BURSA
    6/12°
    BURSA
  • ISTANBUL
    6/8°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/14°
    IZMIR
  • KONYA
    4/13°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
İmamoğlu ile beraber diploması iptal edilen profesör hakkında yeni karar
İmamoğlu ile beraber diploması iptal edilen profesör hakkında yeni karar
Endonezya felaketi yaşıyor: Can kaybı 70'e yükseldi
Endonezya felaketi yaşıyor: Can kaybı 70'e yükseldi
E-Devlet'te en çok aranan hizmet belli oldu!
E-Devlet'te en çok aranan hizmet belli oldu!
Hamaney'den ABD'ye cevap, 'Savaşı başlatırlarsa bölgesel çatışma olur'
Hamaney'den ABD'ye cevap, "Savaşı başlatırlarsa bölgesel çatışma olur"
16 Aralık 2023 Cumartesi - 12:06

Lösemiyi yendi doktor oldu!

Çocukluk çağında geçirdiği lösemiyi doktorların çabasıyla yenen Nurgül Büyüktarakçı Erfidan, hayalini gerçekleştirerek tıp fakültesini tamamladı ve doktor olarak göreve başladı. Dr. Erfidan, "Beni canlı örnek olarak gördüklerinde onları mutlu edebildiğim için ben de mutlu oluyorum. Anneler, babalar durumumu öğrenince onlar için de umut oluyor" dedi.

Lösemiyi yendi doktor oldu!

Aydın'da dünyaya gelen Erfidan'a 12 yaşında lösemi teşhisi kondu. Yaklaşık 2 yıl süren tedavi sürecinde çok sevdiği okulu ve arkadaşlarından uzak kalan Erfidan, hastalığının ilerlemiş olması nedeniyle yüksek dozlarda kemoterapi ve radyoterapi tedavileri gördü.

Doktor ve hemşirelerin özel ilgisi ve moral desteğinin de katkısıyla iyileşen Erfidan, doktor olmaya karar vererek eğitimine devam etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Nurgül Büyüktarakçı Erfidan (31), İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başladı.

Hastanede acil servisin yanı sıra evde sağlık biriminde de görev alan Erfidan, hasta çocuklara evlerinde hizmet veriyor. Çocuk hastalar ve yakınları ile özel olarak ilgilenen Erfidan, ailelere kendi yaşadığı süreçleri anlatarak moral vermeye çalışıyor.

"İyi ki doktor olmuşum"

Erfidan, lösemi tedavisi gördüğü günleri hala unutamadığını, görev yaptığı hastane odalarının kendisi için ayrı bir anlamının bulunduğunu kaydetti.

Hastalığının çok ağır geçtiğini, o dönemde en yakın arkadaşlarının doktor ve hemşireler olduğunu anlatan Erfidan, şöyle konuştu:

"Hastaneye yattığımda kanamalarım çok fazlaydı. Neredeyse artık 'Yaşamayacak mıyım?' diye düşünmeye başlamıştım. Ama tedaviyle birlikte yaşama tutununca, o süreç beni doktor olmaya teşvik etmişti. Doktorlarımız ve hemşirelerimiz bizimle ilgileniyordu. Çünkü biz onlara göre özel hasta grubuyduk. Bizim daha çok ilgiye, sevgiye ihtiyacımız vardı. Ve normal bir hasta bir gün, iki gün yatıp taburcu oluyordu ama bizim artık birinci evimiz hastaneler olmuştu. Onların bize uyguladığı hem tıbbi müdahale hem de sevgi, şefkat hayata tutunmamıza sebep olmuştu."

Uyguladığı tedavilerin yanı sıra kendi hastalık sürecini çocuklara ve ailelerine anlatarak onlara umut olmaya gayret ettiğini dile getiren Erfidan, görev yaparken aklına çocukluğunda kendisiyle ilgilenen doktorların geldiğini ifade etti.

Erfidan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beni canlı örnek olarak gördüklerinde onları mutlu edebildiğim için ben de mutlu oluyorum. Çocuk hastalar her şeyin farkında olmuyor. Onlara oyun gibi geliyor bu süreç. Anneler, babalar durumumu öğrenince onlar için umut oluyor.

Gittiğim her hasta çocuğun evinde durumumdan bahsediyorum. 'Merak etmeyin geçici bir dönem. Ben de sizler gibi zorluk yaşadım. Hem maddi hem manevi anlamda.' diyorum. Bunların geçici olduğunu onlara göstermek istiyorum. İyi ki doktor olmuşum diyorum. Çünkü bir hastanın bile iyileşmesine vesile oluyorsak, hayata tutunmasına vesile oluyorsak, bu ne kadar güzel bir şey."

Hastanede 12 yaşındaki oğlu epilepsi ve serebral palsi tedavisi gören Kezban Erkul da Dr. Erfidan'ın hikayesinin kendilerini çok etkilediğini, onunla tanıştıktan sonra daha olumlu düşünmeye başladıklarını söyledi.

Hemşire Hülya Yıldırım ise birlikte görev yaptığı Erfidan'ın hastalarla kurduğu empatinin çok farklı olduğunu dile getirdi.

 
Bucaspor 1928'de Berke dönüyor, Erhan yok
 
Karşıyaka’da 1 yılda yaklaşık 40 bin dosta yardım eli uzatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Şemseddin Yalçın'ı görevden aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ...
İclal Aydın, İzmir depreminde ölen ikizler için sahne aldı
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde hayatını kaybeden 15 yaşındaki ...
Eski bakan Yaşar Okuyan entübe edildi!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Okuyan'ın yoğun bakımda tedavi gördüğü açıklandı.
 
Salim Ensarioğlu İYİ Parti'den istifa etti!
Şeyh Said ile ilgili açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilen İYİ ...
Mahkemeden İzmir Otogarı ile ilgili flaş karar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha önce Aralık ayında ...
Aslanoğlu'dan İzmir adayı açıklaması!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir ...
 
Can Tanrıyar'a yurt dışı yasağıyla tahliye
Yağma suçlamasıyla yaklaşık 7 aydır tutuklu bulunan Can Tanrıyar hakkında tahliye kararı verildi.
İzmir'de işçilerin yürüyüşüne başkanlar da katıldı...
DİSK Genel İş Sendikası işçilerinin, vergide adalet ve asgari ücret taleplerini ...
Veli Ağbaba'dan Mustafa Günay açıklaması...
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, "İzmir Urla'dan belediye başkan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 19 14 4 1 43 14 29 46
2 Fenerbahçe 19 12 7 0 43 17 26 43
3 Trabzonspor 20 12 6 2 38 23 15 42
4 Göztepe 20 11 6 3 27 12 15 39
5 Beşiktaş 20 10 6 4 35 25 10 36
6 Rams Başakşehir 20 8 6 6 34 21 13 30
7 Samsunspor 20 7 9 4 24 21 3 30
8 Gaziantep FK 19 6 7 6 26 32 -6 25
9 Kocaelispor 19 6 6 7 16 19 -3 24
10 Corendon Alanyaspor 20 4 10 6 20 22 -2 22
11 Çaykur Rizespor 20 4 8 8 24 30 -6 20
12 Hesap.com Antalyaspor 20 5 5 10 19 33 -14 20
13 Gençlerbirliği 19 5 4 10 23 27 -4 19
14 Tümosan Konyaspor 20 4 7 9 24 33 -9 19
15 ikas Eyüpspor 20 4 6 10 16 28 -12 18
16 Kasımpaşa 20 3 7 10 15 27 -12 16
17 Zecorner Kayserispor 19 2 9 8 16 37 -21 15
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 20 2 3 15 17 39 -22 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri