ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2746
    Dolar
  • Euro
    34,7894
    Euro
  • Altın
    2.405,390
    Altın
  • Bist-100
    10.308,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/22°
    ADANA
  • ANKARA
    3/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist öldürüldü!
Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
O babadan bu kez Vargas hamnlesi!
O babadan bu kez Vargas hamnlesi!
10 Mayıs 2019 Cuma - 13:23

MENEMEN'DE BÜYÜK SKANDAL...

Sahte imzalarla kulübü sessiz sedasız devralıyorlardı..

MENEMEN DE BÜYÜK SKANDAL...

*Menemen Belediyespor'un eski Başkan Tahir Şahin'e ait Menemen Sportif Faaliyetler ve Ticaret A.Ş'ye devredilmek istenmesi ilçede gerginlik yaratırken, SONKALE skandal niteliğinde belgelere ulaştı.
*Şahin'in kulübün devri gündemi ile 23 Aralık 2018 tarihinde aldırıp deftere işlettiği genel kurul kararındaki 7 imzadan 2'sinin sahte olduğu ortaya çıktı.
*İmzaları taklit edilen iki kulüp yöneticisi, "toplantıdan ve alınan karardan bile hiç haberimiz olmadı" diye mahkemeye dilekçe verdi.
* Kulübün kurucu üyesi Fikret Uzun ise üyelere duyurulmadan ve sahte belgelerle alınan olağanüstü genel kurul kararının iptali için dava açtı.
* Mahkeme kulübün devriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı alıp ilk duruşmayı 28 Mayıs tarihine verirken, Tahir Şahin cephesinden başka bir hamle daha geldi.
*Şu an kulüp başkanı olan Tahir Şahin'in kardeşi Aydın Şahin imzasıyla tam duruşma tarihinin 3 gün öncesine, yani 25 Mayıs'a yeni genel kurul kararı alındı.
*Avukat Deniz Karakurt, mahkeme kararını beklemeden kulübün "oldu bittiye getirilerek" Tahir Şahin'e devredilmek istendiğini söyledi, "Ayrıca son bir hafta içinde, usülsüz şekilde 250 kişiyi de kulübe üye kaydettiler" dedi.

Mustafa Akbaş-Abdullah Çelebi/SONKALE-(ÖZEL HABER)Menemen'de belediye eski başkanı Tahir Şahin ile mevcut Başkan Serdar Aksoy arasında gerilime neden olan Menemen Belediyespor'un devri konusunda şok belgeler ortaya çıktı. SONKALE'nin ulaştığı belgelere göre, Tahir Şahin'in kardeşi Aydın Şahin'in başkanlık koltuğunda oturduğu kulüpte 23 Aralık 2018 tarihinde alınan olağanüstü kongre kararındaki 7 imzadan 2'sinin sahte olduğu belirlendi. Menemen Belediyespor Kulübü Derneği'nin, Menemenspor Sportif Faaliyetler ve Ticaret A.Ş.'ye devrinin görüşülerek karara bağlanacağı 10 Ocak 2019 tarihindeki kongreye ilişkin kararda, üyeler Kazım Tekçe ve Caner Cantürk'ün imzalarının taklit edildiği saptandı. Kulübün karar defterine de işlenen bu sahte imzalarla, 10 Aralık için kongre çağrısı yapıldığı, ancak çoğunluk sağlanamaması nedeniyle kongrenin 18 Ocak 2019 tarihine ertelendiği ortaya çıktı. Tam da belediyeye ait kulübün sessiz sedasız şekilde Tahir Şahin'in tek başına sahibi olduğu Menemenspor Sportif Faaliyetler ve Ticaret A.Ş.'ye devri sağlanacakken, oyunu kulübün kurucu üyesi Fikret Uzun'dan gelen hamle bozdu. Uzun, kulübün devrinin görüşüleceği genel kurul kararının iptali için Menemen 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

İMZALARININ TAKLİT EDİLDİĞİNİ
ANLAYINCA ŞAŞKINA DÖNDÜLER

Durumdan haberdar olan, imzaları taklit edilen yöneticiler Kazım Tekçe ve Caner Cantürk de aynı mahkemeye "Söz konusu toplantıdan ve alınan karardan hiçbir şekilde haberim olmadığı gibi böyle bir karara da imza atmadım. Yerime sahte imzanın atıldığı açıktır" şeklinde ayrı ayrı dilekçe verdi. Mahkeme, delillere bakarak, kongrenin yapılması ve dolayısıyla kulübün devriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı. Söz konusu imzaların yer aldığı karar defterini de isteyen mahkeme, dava için ilk duruşmayı 28 Mayıs 2019 tarihine verdi.


DEFTERİ YOLLAMAYIP DURUŞMANIN
3 GÜN ÖNCESİNE ÇAĞRI YAPTILAR

Ancak, Tahir Şahin cephesinden bu kez başka bir hamle geldi. Mahkemenin talep ettiği karar defterini yollamayan kulüp, başkan Aydın Şahin'in imzasıyla, tam da duruşma tarihinin 3 gün öncesine, yani 25 Mayıs'a olağanüstü kongre kararı aldı. Kongre ilanında "Menemen Belediye Spor Kulübü Derneği adının Menemen Spor Kulübü Derneği olarak değiştirilmesi" ve "Menemen Sportif Faaliyetler ve Ticaret Anonim Şirketi hisselerinin Menemen Spor Kulübü Derneği tarafından devir alınması" konularının karara bağlanması maddelerinin oylanacağı duyuruldu. Çoğunluk sağlanamaması halinde kongrenin 1 Haziran'da toplanacağı aktarıldı.
BİR "OLDU BİTTİYE" GETİRİP
KULÜBÜ ALMAYA ÇALIŞIYOR

Fikret Uzun'un avukatı Deniz Karakurt ise usulsüz sahte evrak ve belgelerle Menemen Belediyespor kulübünün Tahir Şahin'in sahibi olduğu şirkete devredilmeye çalışıldığını savundu. Karakurt, "Kongre kararının iptali ve kulübün şirkete devrine engel olmaya çalışıyoruz. 23 Aralık'ta sahte imzalarla alınan ve üyelere duyurulmayan kongre kararının iptali için 9 Ocak'ta dava açtık. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen yeniden kongre kararı alınmış" dedi.


KULÜBE USÜLSÜZ BİR ŞEKİLDE
YENİ ÜYELER KAYDEDİLİYOR

Bu kez de başka bir usülsüzlük yapıldığını dile getiren avukat Karakurt, "Şimde de kongre öncesi yeni üye operasyonları yapıldığını duyuyoruz. Kulübe son 1 hafta içinde 250 yeni üyenin kaydının yapıldığı iddiaları kulağımıza geliyor. Ama genel kurulun önceki dönem hazirun listesinde yer alan 147 üye ile gerçekleşmesi gerekir. Aksi halde çok ciddi bir hukuksuzluk söz konusu olur. Ayrıca, müvekkilim Fikret Uzun ilk kongre kararında dava açmamış olsa kulüp zaten oldu bittiye getirilerek şirketleştirilmiş olacaktı" diye konuştu.
TEK ORTAKLI ŞİRKET KURDU
YAKINLARINI DA YÖNETİCİ YAPTI

SONKALE, Tahir Şahin'in kulübü devralmak için kurduğu şirketin bilgilerine de ulaştı. Menemen'de 4 dönem üst üste belediye başkanlığı yapan ancak 31 Mart'ta CHP'nin tekrar aday göstermediği Tahir Şahin'in Menemenspor Sportif Faaliyetler ve Ticaret Anonim Şirketi'ni 15 Ağustos 2018 tarihinde kurduğu belirlendi. Tek ortak olduğu şirkette, Tahir Şahin'in temsile yetkili yöneticiler olarak ise kayınbiraderi Ufuk Anık, teyzesinin oğlu Nadir Şenel ve yakın çalışma arkadaşı eski belediye meclis üyesi Mustafa Sevinç'i göstermesi dikkati çekti. 3 ismin de sahte imzalarla alınan kongre kararında imzası bulunuyor.
Öte yandan, süreci yakından takip eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise ilçeye astırdığı afişlerde "Menemen Belediyespor halkın kulübüdür, sattırmam" ifadeleriyle tepkisini dile getirmişti.

 
İşçilere hapis cezasına tepki
 
Travesti cinayetinde şok detaylar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muşlu 11 Mayıs 2019 Cumartesi 08:48

Ayak bastı parası reklam gelirleri sponsor gelirleri, kısacası rant, paylaşılamayan para

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'ya Amatör Evi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, amatörlere müjde Verdi. Ege ...
Büyükşehir'in ilk iftarı onlara
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı iftar buluşmalarında, engelli ...
Soyer'den ulaşım müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, yolcuların dini bayramlarda ...
 
Bayraklı'ya yeni cazibe merkezi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilgili birim müdürleriyle birlikte ...
Neye niyet, neye kısmet
İzmir'de 31 Mart yerel seçimlerinde Seferihisar Belediye Başkan adayı ...
Yüzde 50 indirim izdihamı
İzmir’de 10 gün önce başlatılan Halk Taşıt uygulaması ilginç manzaralar ...
 
Soyer çifti AB heyetini ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Günü dolayısıyla ...
Selçuk'ta inanç birlikteliği mesajı
İzmir'in Selçuk ilçesindeki Aziz Yuhanna Bazilikası'nda, Aziz Yuhanna'nın ...
Özdere'de plaj işgaline geçit yok
İzmir'in Menderes İlçesi'ne bağlı Özdere Mahallesi'nde yapılan 'Çukuraltı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri