ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2209
    Dolar
  • Euro
    34,7704
    Euro
  • Altın
    2.456,770
    Altın
  • Bist-100
    10.329,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
CHP'li Yücel'den Bakanlığın ÇEDES etkinliği yanıtına tepki...
CHP'li Yücel'den Bakanlığın ÇEDES etkinliği yanıtına tepki...
CHP’li Murat Bakan: Aziz Nesin hikayelerine konu olacak bir dava
CHP’li Murat Bakan: Aziz Nesin hikayelerine konu olacak bir dava
Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı!
Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı!
8 Ocak 2021 Cuma - 17:58

MESLEK FABRİKASI'NDA MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ!

İzmir'de günlerdir süren ve yandaş medyanın da devreye girmesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik karalama kampanyasına dönüşen Meslek Fabrikası eğitmenlerinin eylemi, içeride rahatsızlık yarattı. Eyleme katılmayan birçok eğitmen, kendilerine hiçbir zaman "daimi iş sözü" verilmediğini, yıllardır Halk Eğitim'den çok daha iyi koşullarda İBB bünyesinde çalıştıklarını anlatırken, eylemci arkadaşlarına sitem etti.

MESLEK FABRİKASI NDA MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak 13 kurs merkezinde faaliyet yürüten Meslek Fabrikaları, günlerdir amacının çok dışında bir tartışmanın içine çekilmiş durumda... Meslek Fabrikaları'ndaki kurslarda görevli bir grup eğitmen, bugüne kadar taşeron firma ile yapılan sözleşme çerçevesinde çalıştırıldıklarını, artık "kalıcı iş" istediklerini belirterek Kemeraltı Çarşısı'ndaki İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde eylem başlattı. "Daimi iş istiyoruz" diye pankart açan eğitmenler, Başkan Tunç Soyer seslerini duyana kadar eyleme devam edeceklerini açıkladı. Ancak, eylem, yandaş basının devreye girmesiyle İBB'ye ve bugüne kadar binlerce kişiye meslek, iş olanağı sağlayan Meslek Fabrikaları'na yönelik karalama kampanyasına dönüştü.

(Bir grup eğitmenin, Kemeraltı'ndaki İBB binasının önünde başlattıkları eylem sürüyor)

BİZ RANDEVU İSTEDİK, ONLAR GREV İSTEDİ...

Eylemci eğitmenlere, kendi arkadaşlarından tepki geldi. SONKALE'ye konuşan eğitmenlerden aşçılık ve pastacılık öğretmeni Aysun Kandemir, "Arkadaşlarımızın birçoğunu tanıyorum ve seviyorum. Ancak verilen beyanlar ve yapılan eylemi doğru bulmuyorum. Hatta bu beyanları okudukça, hem kurum adına hem arkadaşlar adına çok üzülüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi hiçbir şekilde bizim hakkımızı yemedi. Tersine, ücretlerimizin hepsini fazlasıyla ödedi. Fazla mesailerimizi bile dakikası dakikasına yatırdılar. Müdürlerimiz, amirlerimiz hiçbir zaman eğitimcileri geri çevirmedi. Taleplerimizi hep karşıladılar. Bizler de o eylemci arkadaşlarımızla aynı ücretleri alıyoruz. Bu grev kararının doğru ve hakkaniyetli olmadığını söyledik. Başkanımızdan randevu isteyelim, daimi işle ilgili taleplerimizi iletelim dedik. Ama onlar bizim bu önerimizi reddedip 'grevle sesimizi duyuralım' dediler. Sonuçta ortaya böyle bir manzara çıktı" dedi.

PANDEMİDE SIRF ÇALIŞABİLELİM DİYE İYİLİK YAPTILAR

Eğitmen Aysun Kandemir, bazı basın organlarında çıkan haberlere de tepki gösterirken, "Yok başkanımız (Soyer'den bahsediyor) yanına gidenleri makamından kovmuş. Yok iş sözü tutulmamış. Bunların hiçbiri doğru değil. Ben tüm arkadaşlarımızla iç içeyim. Ayrıca bize istihdam garantisi verilmedi zaten. Biz geçici süreli öğretmenleriz. Türkiye'nin her yerinde de bu böyle. Hatta pandemi başlayıp kurslar kapanınca sıkıntı çekmememiz için hemen bizi maske bölümüne yolladılar. 'Ben pastacılık öğretmeniyim, ne anlarım dikişten' dedim. Olsun gel sen yine, getir götürde, paketlemede, sayımda çalışırsın dediler. Sırf alacağımız para kesilmesin diye bize böyle iyilik yaptılar. 9 ay boyunca herkes evinde otururken biz fazlasıyla paralarımızı aldık. Evlerimizi geçindirdik. Şimdu bu iyiliklere karşı böyle mi davranmak gerekiyor" diye konuştu.

İNSANLARI KIRIP İNCİTEREK OLMAZ

Halk Eğitim'de aynı şartlarda çalışan eğitmenlerin kendilerinden çok düşük, "asgari ücret" düzeyinde paralar aldığını aktaran Kandemir, "Tabii ki daimi iş istiyoruz. Ama bu şekilde insanları karalayarak, kırarak, inciterek olmaz. Böyle olduğu için, iş bu noktalara gittiği için çok üzünüz" dedi.

BANKA DEFTERLERİ KONTROL EDİLMELİ

Meslek Fabrikaları'ndan seramik öğretmeni Yeşim Dizer Nur ise şunları söyledi: "Gazetelerde çıkan haberler, yazılar ve demeçler tahammül edilebilecek gibi değil. Birçok arkadaşımızın yola çıkış amacı ile şu an durduğu yerler çok farklı. Ben şu son pandemi döneminde annemin sağlık durumu yüzünden pek faaliyetlere katılamadım. Ama belediye her zaman yanımızdaydı. Paramızı alamadığımız, kandırıldığımız gibi iddialar kesinlikle doğru değil. Dakikası dakikasına fazla mesailerimizi, maaşlarımızı fazla fazla aldık. Hiç hakkımız yenmedi. Çıkan haberlerin hiçbiri doğru değil. Hatta bence herkesin banka defterlerini kontrol etmeliler. İnsanlar biraz vicdanlı olmalı..."

İBB'DE ÇALIŞMAK KESİNLİKLE BİR AYRICALIK

Eylemin başlangıç amacından farklı yerlere taşındığı görüşünü yineleyen Nur, "Ben 2 yıldır Meslek Fabrikaları'nda çalışıyorum. Ama burada 11- 12 yıldır çalışan öğretmenler var. Yapılan bir rutin işlem vardır. Her yıl 27- 28 Aralık'ta sözleşme biter. Yine ihaleye girilir, sözleşme tamamlanır. Çalışacağımız bölgeler, kurslar belirlenir. Biz de işimize devam ederiz. Bu böyledir. Ama kimseye daimi istihdam sözü verilmez. Bize de verilmedi. Ben Halk Eğitim'den geçmeyim buraya... Şunu açık yüreklilikle söyleyeyim; İBB'de çalışmak kesinlikle bir ayrıcalık ve devam etmek istiyoruz. Bence arkadaşlarımız da eylemine son versinler" ifadelerini kullandı.

İYİLİK İÇİN VARIZ DEYİP BU NOKTAYA GELMEK ÇOK VAHİM!

Bilgisayarlı muhasebe ve klavye öğretmeni Rabia Kama ise pandeminin başından beri aralıksız çalıştığını ve insanların sağlığını korumaya vesile olan maskeleri diktiği için mutlu olduğunu söyledi. Yapılan eylemi "çok ayıp ettiler" diye eleştiren Kama, "Ben aslında muhasebe öğretmeniyim. Ama pandemi ile birlikte maske gerektiği için aralıksız çalışmaya başladık. Bu süreçte Tunç başkan bize iki kez ziyarette bulundu. Bu ziyaretlerde hiç bir şekilde kadro sözü vermedi. Sadece (meslek fabrikasıyla ilgili iyi şeyler düşündüğünü) söyledi. Biz de İzmir için biz de varız dedik. İyilik için varız dedik. Şimdi iyilik için varız deyip bu noktaya gelmek çok vahim" dedi.

ÇOK AYIP ETTİLER...

Kama, şöyle devam etti: "Maskematiklere konulan o maskeleri insanlar ellerine aldığında biz çok mutlu oluyoruz. Acaba bunu hangimiz dikmişti diye düşüyoruz. Biz iyilik için başladık bu işe. Zeki müdürümüz, belediyemiz hep arkamızdaydı. Her hakkımız verildi. Zannedersem arkadaşlar burayı çok sevdi, kalıcı olmak ve buradan gitmek istemiyor. O yüzden böyle bir hamle yaptılar. Ama çok ayıp ettiler. Ne Zeki müdürümüze, ne Tunç başkanımıza yapılabilecek bir şeydi bu..."

ŞUNU HAYATIM BOYUNCA HİÇ UNUTMAYACAĞIM

Uzun yıllardır emek veren eğitmenlerin beklemesine rağmen, Halk Eğitim'den daha kısa süre önce gelen eğitmenlerin bu eylemi tetiklediğini vurgulayan Kama, "Bu çok büyük bir haksızlık.. Özellikle şunu hayatım boyunca hiç unutmayacağım; pandeminin ilk anından itibaren evimin önünden alınıp işyerine bırakıldım, işyerinden alınıp evimin kapısının önüne bırakıldım.. Yani bizim canımızı, sağlığımızı bu kadar önemseyen bir anlayış var. Maaşlarımız tam ve kesintisiz şekilde verildi. Bunların hakkını ödeyemeyiz. Keşke bu taşeron sözleşmesi nedeniyle 2-3 ay ara verilmese... Ama bu her yıl yaşanan bir şey. İşten çıkarılma filan söz konusu değil. Aynı insanlar 2 ay sonra gelip bu kurumda çalışacaklar. Biraz sağduyulu ve hakkaniyetli olmalarını istiyorum. Bu kötü pandemi koşullarını fırsata dönüştürmemek gerekiyordu" diye konuştu.

SONKALE'nin ulaştığı, ismini vermek istemeyen çok sayıda eğitmen de benzer görüşler dile getirip, eylemi haksız bulduklarını söyledi. 

 

 
Kaftancıoğlu'dan Erdoğan'a 'Militan' yanıtı
 
Bakan Koca'dan İzmir açıklaması: YÜZDE 40 DÜŞÜŞ VAR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polis memuru koronaya yenildi
İzmir'in Torbalı ilçesinde görevli polis memuru Elvan Özdemir (49), yakalandığı ...
İzmir'deki 'kızlı erkekli' davasında ilginç karar! 5 AY BARLARA GİREMEYECEKLER...
İzmir'de 2013 yılında, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, ...
CHP Genel Merkezi'nden Menemen tepkisi! TEHDİTLERE PAPUÇ BIRAKMAYIZ...
Menemen’de yaşananlara tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit ...
 
Bakan Soylu İzmir'de... 'ÇOK CEPHELİ TAARRUZLA KARŞI KARŞIYAYIZ'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu ...
Metin Göktepe katledilişinin 25'inci yılında anılıyor
Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, 8 Ocak 1996’da, haber izlemek ...
Saadet Partisi’nden ‘ittifak’ açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ...
 
Menemen’de yeni kura çekimi tarihi belli oldu
İyice karışan Menemen Belediyesi Başkanvekilliği seçim sürecinde, İzmir ...
Fatmanur Altun: Üniversitelerde başörtülü hocaların oranı yüzde 70'e yakın olmalı
Yeni yılın ilk gününde ‘başı kapalı-açık profesör ayrımı yapmadıklarını’ ...
Doğru oturmak sağlık için önemli
Kendimizi korona virüsünden korumak için daha çok evde kalmaya çabalarken, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri