ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3552
    Dolar
  • Euro
    34,7075
    Euro
  • Altın
    2.437,590
    Altın
  • Bist-100
    9.991,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
5 Haziran 2021 Cumartesi - 16:57

MUHARREM İNCE: ERDOĞAN'IN FAİZ TAKINTISI MİLYARLARA MAL OLUYOR'

İzmir'de partisinin il hizmet binasının açılışını yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, artan döviz kuru üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İnce, "Dolar 10 kuruş arttığında dış borcumuz 45 milyar lira artıyor. Şakası yok. Erdoğan'ın faiz takıntısı var. O takıntıyı hiçbir iktisatçı kabul etmiyor. Merkez Bankası başkanım diyor. O m harfi var ya, Türkiye'ye milyarlara mal oluyor. Sırf egosu yüzünden" dedi.

MUHARREM İNCE: ERDOĞAN IN FAİZ TAKINTISI MİLYARLARA MAL OLUYOR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir'in Konak ilçesine bağlı Çankaya semtinde partisinin il hizmet binasının açılışı yaptı. Eşi Ülkü İnce ile birlikte hizmet binası önüne seçim otobüsü ile gelen İnce, ardından Alsancak Kordon'da kendisini bekleyen yurttaşlara seslendi. İnce'ye Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz da eşlik etti. Muharrem İnce, Menemen'de 4 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra CHP'den aday gösterilmeyen Tahir Şahin'e de partisinin rozetini taktı.

"DOLAR 8-10 LİRA OLACAK DEDİĞİMDE GÜLÜYORLARDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ekonomi politikaları üzerinden eleştiren Muharrem İnce şunları söyledi:

"Dolar 10 kuruş arttığında dış borcumuz 45 milyar lira yükseliyor. Şakası yok. Erdoğan'ın faiz takıntısı var. O takıntıyı hiçbir iktisatçı kabul etmiyor. 'Merkez Bankası başkanım' diyor. O m harfi var ya, Türkiye'ye milyarlara mal oluyor. Sırf egosu için. Sanki ilçe başkanını kast ediyor. Merkez Bankası tarafsız, bağımsız olmalı. Eğer dış yatırımcı bağımsız olmadığına inanırsa senin ekonomin düzelmez. Genelgeyle, kararnameyle faiz düşmez. Ey Erdoğan sana sesleniyorum. Faizin düşmesini, dövizin çıkmasını istemiyorsan, üretimi artıracaksın. Riskleri azaltacaksın. Hukuk devleti olacaksın. Bunları yapmazsan faiz düşmez. Dolar 8-10 lira olacak dediğimde gülüyorlardı. Şimdiden sonrası gökyüzü. Onu biz de bilmiyoruz."

"SARAY'DA OTURMAK VİCDANA UYGUN DEĞİL"

Muharrem İnce şöyle devam etti:

"20 yıldır AK Parti'ye oy verip, bugün 'Yeter artık, bunlara oy vermeyeceğim ama elim diğerlerine gitmiyor' diyenlere sesleniyorum. Senin yerin tam Memleket Partisi. Gel buraya, gel. 'Biz anadan dededen CHP'liyiz ama kerhen oy veriyoruz, AKP mi gelsin" diyenler, sizin yeriniz Memleket Partisi. 'Ben ülkücüyüm ama bu MHP'yi Erdoğan'ın peşine taktılar', 'Ben CHP'ye kızmıştım, İYİ Parti'ye gittim', 'Ben HDP'ye oy veriyorum ama HDP Türkiye partisi olamıyor, terörü kınamıyor' diyenler, gelin sizin yeriniz Memleket Partisi. Umutsuzsan gel, umutlarını yeşert, tazele, birlikte başaracağız. Türkiye'nin bu kötü gidişine birlikte karşı koyacağız. Meydanlarda kavga etmeyeceğiz, onlar bizim düşmanlarımız değil, rakiplerimiz. Siyasete nezaketi getireceğiz, mizahı, zekayı getireceğiz.

Bizim diğerlerinden farkımız ne biliyor musunuz? Bizim bir ayağımız Ankara'da bir ayağımız Washington'da, Brüksel'de ya da Tahran'da değil. Bir ayağımız Moskova'da da değil. Aklı, yüreği, beyni, gönlü Ankara'da olan yurtseverleriz. Memleketi baş tacı yapacağız. Adalet, hukuk, bağımsız yargı lazım. Adalet yetmez vicdan da lazım. Millet açlıktan ölürken, 100'ün üzerinde müzisyen intihar etmişken, Saray'da oturmak hukuka uygun olabilir ama vicdana uygun değil. Herkesin bir işi olacak. Maviden sonraki ikinci sloganımız "Diş bilemiyoruz, iş biliyoruz" Bu ülkeyi namuslu yöneteceğiz. Biz üç h vaat ediyoruz. Huzur, hakkaniyet ve hukuk."

"MAFYA YARGIYA YOL GÖSTERİYOR"

Muharrem İnce sözlerini şöyle tamamladı:

"5-10 sene sonra çocuklar iş bulmaya gittiklerinde soracaklar ne zaman mezunsun diye. Pandemi dönemindeyse işe almayacaklar. Çünkü kayıp bir nesil geliyor. Bu beceriksizler çocuklara internet veremediler. Çocukların evlerinde bilgisayar yok. Sizlere söz veriyorum, Memleket Partisi'nin iktidarında tüm öğrenciler öğrenim yaşamları boyunca internete hızlı ve ücretsiz olarak ulaşacak. Türkiye'nin haline bakın, mafya yargıya yol gösteriyor. 10 bin dolar maaş alan siyasetçiler var. 'Saray'dan para alıp parti kuranlar' var dediler. 'Bir dakika kim bu' dediğimde 'Muharrem İnce'yi kast etmedik dediler', açıklama yaptılar. İzmir'den bir daha sesleniyorum. Üç milletvekilimiz var bir önerge verdiler. 20 imza lazım işleme girebilmesi için. Meclis'teki tüm partilere sesleniyorum. Temiz ve arınmış bir siyaset istiyorsanız. Gelin Saray'dan para alan kim onu bulalım. Siz yalancı, iftiracı değilseniz, buraya imza atarsınız. Mafyadan 10 bin dolar maaş almak şerefsizliktir. Saray'dan para alıp parti kurmak da insanlara iftira atmak da şerefsizliktir."

 
Başkan Çerçioğlu'ndan plastik kullanımını azaltma çağrısı!
 
Altay genel kurula gidecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kısıtlamasız Cumartesi yoğunluğu!
İzmir'de sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı ilk cumartesi gününde çok ...
Katliam yaptılar: En az 100 ölü!
Burkina Faso'da Solhan köyünü basan silahlı saldırganlar dehşet saçtı. ...
Profesör Yılmaz'dan kuş uyarısı!
Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi tarafından bir yıldır ölü kuşlar üzerinde ...
 
3 kez müjde, 25 kez zam!
Enerji ve Altyapı Politikalarından Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
2 kişinin cansız bedenleri bulundu!
Adana'nın Seyhan ilçesinde, 2 kişinin olduğu hafif ticari araç, sulama ...
8 yaşındaki Toprak'tan acı haber!
Batman'da görevli doktor çift Gülsüm Kahveci Kılınç ve Şenol Kılınç’ın ...
 
Şentop'tan Soylu'ya ''10 bin dolar'' sorusu!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Peker'den ...
100 milyon dolarlık proje atıl kaldı!
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık ...
TIR'da başlayıp tarlaya sıçradı!
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, saman yüklü TIR'da çıkan yangın, buğday ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri