ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,6684
    Dolar
  • Euro
    48,8865
    Euro
  • Altın
    5.160,820
    Altın
  • Bist-100
    11.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    9/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/24°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    10/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kerem coştu, Fenerbahçe siftah yaptı
Kerem coştu, Fenerbahçe siftah yaptı
Aziz İhsan Aktaş'ın şirketlerine kayyum atandı
Aziz İhsan Aktaş'ın şirketlerine kayyum atandı
Süreç komisyonunda umut hakkı gündemi
Süreç komisyonunda umut hakkı gündemi
CHP'li Kılıç'tan Can Atalay'ın anne ve babasının mektubuna yanıt
CHP'li Kılıç'tan Can Atalay'ın anne ve babasının mektubuna yanıt
3 Temmuz 2025 Perşembe - 14:47

Madımak Katliamı 32.yılında Efes Selçuk'ta anıldı

Madımak Katliamı, 32. yılında Selçuk Amfi Tiyatro’da Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi'nin hazırladığı program ile türküler ve şiirler eşliğinde anıldı. Etkinliğe Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, CHP'li belediye meclis üyeleri, bazı STK temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Madımak Katliamı 32.yılında Efes Selçuk ta anıldı

Alevi Kültür Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Yaşar Aydın anma programında yaptığı konuşmada aradan geçen yıllara rağmen Madımak Katliamı’nda can veren aydınları unutmayacaklarına dikkat çekerek; “Bizim acılarımızı unutmamız mümkün değil. Biz yaklaşık 1300 yıldır Kerbela’yı nasıl unutmadıysak, Sivas’ı da yıllar geçse de unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL’DEN “ADALET” VURGUSU

Madımak Katliamı Anma programında yaptığı konuşmasında “Adalet” vurgusu yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Adalet, Madımak’ta lazım, adalet sokakta lazım, adalet seçilmiş belediye başkanlarına lazım. Adalet, eşitlik, özgürlük bir ülkenin asla vazgeçmeyeceği şeylerdir. O gün yananlar bize hala ışık tutanlardır. Tüm karartmaya, tüm karanlığa, tüm alevlere rağmen içimizdeki alevi büyütenlerdir. Ruhları şad olsun” dedi.“O KARANLIĞI UNUTMAMAK İÇİN BURADAYIZ”

Madımak Katliamı’nın aradan geçen 32 yıla rağmen aydınlatılmamasından dolayı tepkilerini dile getiren Başkan Ceritoğlu Sengel; “2 Temmuz 1993’ün aslında bütün aydınlarımızı, bütün sanatçılarımızı, bu ülkenin geleceğini, bu ülkenin türkülerinin yandığını değil yakıldığı gece olduğunu herkese hatırlatmak istiyorum. O gece, orada atılan o ateş ne yazık ki geleceğe ışık tutan, hala daha söylemlerimizle dile getirdiğimiz, hiçbir zaman unutamadığımız, her seferinde o geceye ilişkin adalet nidaları attığımız ve her seferinde o canların yitip gitmesindeki gerçek suçluların ortaya çıkmasına ilişkin taleplerimizi yerine getirmiş olmamıza rağmen zaman aşımı dedikleri ve örtbas ettikleri o karanlığı unutmamak için hep beraber buradayız” dedi.“O AYDINLARI YAKANLAR, ONLARIN SÖZLERİNİ YAKMAK İSTEDİLER”

Madımak Katliamı’nda can veren aydınların yazdıkları makaleler, türküler ve şiirlerle bu güne ışık tuttuğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “2 Temmuz sadece bir tarih değildir. O günden sonra yaşayacağımız bütün karanlık düşüncelerin hepsinin gösterildiği, bize bu günleri bile yaşayacağımız ve daha da beterlerinin gelme ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu her geçen gün adalet duygusunun eşitliği, özgürlüğün ne kadar kıymetli olduğunu unutmamamız için de çok kıymetlidir. O türküleri, şiirleri, makaleleri yazanlar, bugünümüzü aydınlatanlar, aslında bu günleri gören kişilerdir. Neyle karşılaşacağımızı, ülkenin neyle karşı karşıya kalacağını hepimize gösterenlerdir. Her birinin yazdıklarına şöyle bir bakınız. Derler ki; “Ülke elden gidiyor, karanlığa teslim olmak üzere. Laiklik elden gidiyor, dikkat edin.” Derler ki; “Bakın bu memlekette biz hep beraber özgürce, bir arada, kardeşçe yaşayanlarız. Birbirinize sahip çıkın.” İşte o gün, o aydınları yakanlar, onların sözlerini yakmak istediler. Oysa biz, onların o ikazlarına kulak vermeye çalışan bir grup kişi ne demek istediklerini bugün birebir yaşıyoruz” diye konuştu.

 
Altay'da ayrılık şoku: Tuna Üzümcü imza atmadan görevi bıraktı
 
Karşıyaka'da yeni oluşum hazırlığı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir İtfaiyesi Çeşme'nin dört bir yanında görev başında
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Çeşme'de etkisini sürdüren ...
Yunusemre'de özel ağaçlandırma alanlarına bakım
Yunusemre Belediyesi, Orman Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında ...
Ege İhracatçı Birlikleri’nden Haziran ayında 1 milyar 448 milyon dolarlık ihracat
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Haziran ayında yüzde 10 artışla 1 milyar ...
 
Başkan Görkem Duman, atıl bir tesisi daha Buca’ya kazandırdı
Gölet Tesisleri’nde bulunan ve uzun zamandır atıl bir şekilde duran düğün ...
Karşıyaka'da çöp yığınları...
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde belediye araçlarının arızalanması nedeniyle ...
Sokak Senin Olimpiyatları başladı!
Mahalle kültürünü canlandırmak ve çocukları akranlarıyla bir araya getirmek ...
 
İş’te Konak 1 yılda 778 kişiyi iş sahibi yaptı
Konak Belediyesi’nin, işverenle iş arayan vatandaş arasında köprü olan ...
Mecliste Ak Parti’ye yatırım tepkisi: Hakkımızı alamıyoruz
Efes Selçuk Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı birinci oturumu Cumhuriyet ...
Başkan Balaban şampiyon sporcuları kutladı
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Yunusemre Belediyespor'un güreş, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 7 7 0 0 19 2 17 21
2 Fenerbahçe 7 4 3 0 12 5 7 15
3 Trabzonspor 7 4 2 1 9 6 3 14
4 Göztepe 7 3 4 0 10 2 8 13
5 Beşiktaş 6 4 0 2 11 8 3 12
6 Samsunspor 7 3 3 1 10 8 2 12
7 Gaziantep FK 7 3 2 2 10 12 -2 11
8 Tümosan Konyaspor 6 3 1 2 12 8 4 10
9 Hesap.com Antalyaspor 7 3 1 3 7 8 -1 10
10 Corendon Alanyaspor 7 2 3 2 8 7 1 9
11 Kasımpaşa 7 2 2 3 7 8 -1 8
12 Rams Başakşehir 6 1 3 2 6 6 0 6
13 Çaykur Rizespor 6 1 2 3 4 9 -5 5
14 ikas Eyüpspor 7 1 2 4 4 10 -6 5
15 Zecorner Kayserispor 7 0 5 2 5 13 -8 5
16 Gençlerbirliği 7 1 1 5 5 10 -5 4
17 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 7 1 0 6 7 16 -9 3
18 Kocaelispor 7 0 2 5 4 12 -8 2
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri