ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4969
    Dolar
  • Euro
    43,6443
    Euro
  • Altın
    4.001,790
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/22°
    ADANA
  • ANKARA
    11/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/17°
    IZMIR
  • KONYA
    11/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
TMMOB'dan Kanal İstanbul uyarısı: İstanbul susuzluğa mahkum ediliyor, derhal iptal edilmeli!
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürleri, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Sırrı Süreyya Önder'in tedavisi sürüyor: Doktorlar 5 Mayıs'ta açıklama yapacak
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
Murat Kurum: Kanal İstanbul gündemimizde yok
12 Aralık 2022 Pazartesi - 11:44

Mahkeme, basına demeç veren profesörün maaşını kesen DEÜ Rektörlüğü'nü haksız buldu

İzmir 3. İdare Mahkemesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nün, ANKA Haber Ajansı ve Birgün Gazetesi'ne verdiği demeçler nedeniyle Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk hakkında uyguladığı "1/8 oranında maaştan kesme" cezasının hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Mahkeme, maaştan kesilen tutarların Prof. Dr. Çelenk'e faiziyle iade edilmesine karar verdi.

Mahkeme, basına demeç veren profesörün maaşını kesen DEÜ Rektörlüğü nü haksız buldu

SONKALEİZMİR- Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi binasının, 2019 yılında Narlıdere'den Buca'ya taşınması sürecine itiraz eden Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk hakkında o dönem disiplin soruşturması açılmıştı. “Kademe ilerleme cezası” da verilen Prof. Dr. Çelenk, "görülen lüzum üzerine" üç kez görevden uzaklaştırıldı. Prof. Dr. Çelenk'in fakülte yönetiminin kararlarına karşı açtığı davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Dava süreci devam ederken DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Disiplin Kurulu, 6 Aralık 2021'de soruşturma dosyasını yeniden açarak Prof. Dr. Çelenk'e “maaşında kesinti cezası” vermişti. Kademe ilerleme cezası da yeniden verilen Çelenk'e devam eden disiplin soruşturmaları nedeniyle ise cezanın brüt aylığın yarısının kesilmesi olarak uygulanacağı bildirilmişti.

O dönemde ANKA Haber Ajansı'na konuşan Prof. Dr. Semih Çelenk, bu ceza ve soruşturmaları yargıya taşıyacağını açıklarken, "Konu ile ilgili görüş bildirmek istemiyorum. Bu olay 4'ü sonuçlanan 4'ü de süren 8 davaya konu oldu. Adalete intikal etmiş bir konu hakkında yorum yapmak istemem. İşimle ilgilenmek istiyorum. Ben şimdi önümüzdeki günlerde sahneye koyacağım Haldun Taner’in 'Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım' oyunuyla meşgulüm. Oyunda Efruz ile Vicdani’ye Hoca’nın söylediği bir laf var. Diyor ki ‘Düşünen kafalara zararlı fikirler üşüşür. Büyüklerimiz her şeyi bizden iyi düşünür.’ Haldun Bey’i rahmetle anıyorum" demişti.

İzmir 3. İdare Mahkemesi, Prof. Dr. Çelenk'in açtığı, basına demeç verdiği gerekçesiyle uygulanan "1/8 oranında aylıktan kesme" cezasına ilişkin davada ise kararını açıkladı. Mahkeme, AK Parti eski Milletvekili Nükhet Hotar'ın rektörü olduğu DEÜ'yü haksız buldu. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Disiplin Kurulu'nun aldığı kararın hukuka aykırı olduğuna hükmeden mahkeme, yapılan tüm kesintilerin ise yasal faiziyle birlikte Prof. Dr. Çelenk'e iade edilmesini kararlaştırdı. Mahkeme, yargılama giderlerini de DEÜ Rektörlüğü'nün üzerinde bıraktı.

"DAVACI, KENDİSİNE YÖNELTİLEN SORULARA YANIT VERMİŞTİR"

Mahkemenin oybirliği ile aldığı kararda şöyle denildi:

"Dosyada bulunan bilgi ve belgelerin birlikte değerlendirilmesinden; davacıya ceza verilmesine neden olan haber içeriklerinden davacının kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdiği, beyanlarında davalı idare kurulları tarafından alınan kararları organ veya üyelerinin aleyhinde davranışlara yol açmak maksadına ilişkin herhangi herhangi bir ifadeye yer verilmediği, alınan kararların içeriklerinden bahsettiği, kararlara karşı dava açacağını ifade ettiği dikkate alındığında yukarıdaki yasa maddesinde belirtilen 'organ ve yetkisi aleyhine davranışlara yol açmak maksadıyla' yaptığı sabit olmadığından dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmıştır.

Dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığından işlem nedeniyle yoksun kalacağı parasal haklarının kesinti tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle ödenmesi gerekmektedir.

Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline, davanın kabulüyle, davacının işlem sebebiyle yoksun kalacağı parasal hakların kesinti tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalı idarece davacıya ödenmesine, 610,10-TL yargılama gideri ile karar tarihinde yürürlükte olan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca belirlenen 5.500,00 TL vekalet ücretinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine, artan posta ücretinin talep edilmemesi halinde işbu kararın kesinleşmesinden sonra davacıya iadesine, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde İzmir Bölge İdare Mahkemesi"ne istinaf yolu açık olmak üzere11/11/2022 tarihinde oybirliğiyle karar verildi."

 
Gavur Mahallesi sergisi ziyaretçi rekoru kırıyor!
 
İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 117 arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklarda insan koronavirüsü tehlikesi!
Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi ...
Sapık amcanın cezası belli oldu!
Diyarbakır'da 6 yaşından 10 yaşına kadar öz amcasının istismarına uğrayan ...
CHP lideri Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı'na yürüdü!
Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkındaki soruşturma hakkında bilgi ...
 
Tire Dereli Barajı'nda sona doğru!
Türkiye’nin en verimli havzalarından Küçük Menderes havzasında bin 420 ...
Dünyanın en sert maddesi!
Dünyanın en sert maddesi artık elmas deği. Bilim insanlarından oluşan ...
Gaspçılara açılan ateş Zuhal'i canından etti!
İstanbul Valiliği, silahlı gasp suçundan 7 ayrı sabıkası olan iki kişinin ...
 
Şakkadanak Batırel'den yeni iddia!
AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin yazarı Necmettin ...
Tatile gelen Rus jinekoloğa dehşeti yaşattılar!
Bursa merkezli 3 ilde düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınıp, ...
Antalya’da sel felaketi!
Antalya Kumluca'da etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi... ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri