ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,9027
    Dolar
  • Euro
    50,5598
    Euro
  • Altın
    6.250,520
    Altın
  • Bist-100
    11.294,00
    Bist-100
  • ADANA
    -1/11°
    ADANA
  • ANKARA
    -3/2°
    ANKARA
  • ANTALYA
    7/11°
    ANTALYA
  • BURSA
    2/7°
    BURSA
  • ISTANBUL
    3/8°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    0/10°
    IZMIR
  • KONYA
    -4/3°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Tutuklu Buğra Gökce'nin annesi Şeyma Gökce: 'Adalet benim Ankara’daki komşumun adı kaldı'
Tutuklu Buğra Gökce'nin annesi Şeyma Gökce: 'Adalet benim Ankara’daki komşumun adı kaldı'
İşçileri taşıyan otobüs şarampole yuvarlandı: Ölü sayısı artıyor!
İşçileri taşıyan otobüs şarampole yuvarlandı: Ölü sayısı artıyor!
Mert Hakan Yandaş'tan mektup: Fenerbahçe ismine leke getirecek hiçbir eylemde bulunmadım
Mert Hakan Yandaş'tan mektup: Fenerbahçe ismine leke getirecek hiçbir eylemde bulunmadım
Yenidoğan Çetesi davasında ara karar: 3 kişiye tahliye
Yenidoğan Çetesi davasında ara karar: 3 kişiye tahliye
21 Haziran 2020 Pazar - 13:22

Mahkeme, rektörlüğü haksız buldu: Cezalar iptal

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde geçen yıl Güzel Sanatlar Fakültesi'nin taşınmasına karşı çıktığı için hakkında idari ceza verilen bir akademisyenin başvurusunu değerlendiren mahkemeden karar: Akademisyen ifade özgürlüğünü kullandı.

Mahkeme, rektörlüğü haksız buldu: Cezalar iptal

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde geçen yıl Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınmasına tepki gösterdiği için ceza alan bir akademisyen hakkında mahkeme kararını verdi. Gazete Duvar'ın haberine göre, Rektörlüğün akademisyenler hakkında verdiği kademe ilerleme ve durdurma cezasını hukuka aykırı bulan mahkeme, maaş kesme cezasını da iptal etti. Ayrıca mahkeme akademisyenlerin duruma tepki göstermelerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi.

REKTÖRLÜK MAHKEMELİK OLDU

Eğitim Sen avukatları Nedim Değirmenci ve Birgül Değirmenci Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün bu uygulamaları hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukatlar rektörlüğün, akademisyenlerin ifade özgürlüğünü kısıtladığını söyledi. Ayrıca avukatlar, rektörlüğün bu işlemlerinin haksız ve hukuka aykırı olduğunu belirterek uygulamaların iptal edilmesini, maaş kesintilerinin de yasal faiziyle birlikte ödenmesini istedi.

ÜNİVERSİTE SAVUNMASI: KÜÇÜK DÜŞÜRDÜLER

Üniversite rektörlüğü ise akademisyenlere verdiği cezayı şu sözlerle savundu: “Bir kısım öğretim üyeleri sosyal medya ve yazılı basında üniversite aleyhine küçük düşürücü paylaşımlar yaptı. Akademisyenler, üniversite tüzel kişiliğinin zedelenmesine yol açıp taşınmama konusundaki iradelerini hukuka aykırı olarak ortaya koydu.”

Rektörlük ayrıca, akademisyenlerin öğrencileri güvenliği bulunmayan binada kalmaya teşvik edecek davranışlarda bulunduklarını, taşınma sürecini ‘kargaşa ortamına soktuklarını’ iddia etti. Saydığı bu gerekçelerden dolayı, disiplin cezası işleminin yasal düzenlemelere uygun olduğunu belirtti.

Hakkında cezai işlemin uygulamaya konulduğu bir akademisyen ise bütün faaliyetlerinin Anayasa tarafından güvence altına alındığının altını çizdi. Bu nedenle kendisine ceza verilemeyeceğini belirten akademisyen tepkisinin de ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savundu.

MAHKEME: REKTÖRLÜĞÜN UYGULAMALARI HUKUKA AYKIRI

İzmir 5. İdare Mahkemesi avukatların başvurularını karara bağladı. Mahkeme, bu eylemlerin akademisyenlerin kendi düşünce ve görüşlerini ifade etmesi kapsamında olduğu sonucuna vardı. Bu eylemler nedeniyle kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının hukuka aykırı olduğu yönünde karar veren mahkeme, akademisyenin uğradığı maddi kayıpların da faiziyle birlikte iade edilmesini istedi.

NE OLMUŞTU?

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin geçtiğimiz yıl Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ile Devlet Konservatuvarı binalarının depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile yeniden Narlıdere’den Tınaztepe’ye taşınacağını açıklaması üzerine çalışanlar duruma tepki gösterdi. Aralarında dekanlık ve bölüm başkanlığı gibi idari görev yapmış olanlar da bulunmak üzere, altı öğretim elemanı hakkında duruma tepki gösterdikleri ve bunu sosyal medyada paylaştıkları için soruşturmalar açıldı. Dört öğretim elemanına “kademe ilerlemesini durdurulması” cezası verildi. Altı öğretim elemanından ikisi bu baskılara daha fazla dayanamayıp emekliliklerini isteyip ve okuldan ayrıldı. Ayrıca akademisyenler hakkında maaş kesme cezası verildi.

 
Narlıdere’de sokaklara modern dokunuş
 
Tartıştığı postacının kulağını ısırıp kopardı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'EN BABA' BABALAR! Halkın sağlığı için evlatlarından uzaktalar
İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede ön safta ...
Kenevir tarlasını drone ile buldular!
İzmir'in Beydağ ilçesinde drone ile denetim yapan jandarma ekipleri, ormanlık ...
İzmir Barosu, insanlık dramını yerinde inceledi!
İzmir Barosu yönetim kurulu üyeleri Av. Deman Güler ve Av. Gamze Karaoğlu ...
 
Duayen gazeteciyi isyan ettirdiler! BE HEY İNSAFSIZLAR!
Usta gazeteci Uğur Dündar, ölümcül bir hastalık olmasına rağmen bazı ilaçları ...
Can kaybı 4 bin 927'ye ulaştı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 22 yurttaşın koronavirüsten ...
Eritre esareti bitti... Sevinci İzmir'de yaşandı
Tekneyle dünya turu yaparken Eritre'de gözaltına alınan ve 3 ay alıkonulduktan ...
 
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan "Savunma Yürüyüşü" çıkışı
80 baro başkanının Ankara'ya doğru başlattığı Savunma Yürüyüşü'ne dair ...
Kanser hastalarına saç bağışı
İzmir'de 3 gönüllü, kanser hastaları için yapılacak peruklarda kullanılması ...
''Çeşme Damla Sakızı'' için flaş başvuru
Tarım ve Orman İzmir İl Müdürü Mustafa Özen, "Çeşme Damla Sakızı" için ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri