ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2652
    Dolar
  • Euro
    34,7417
    Euro
  • Altın
    2.405,240
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    12/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Cani anne-baba engelli çocuğu timsahlara attı!
Cani anne-baba engelli çocuğu timsahlara attı!
Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi!
Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi!
Sevan Nişanyan'dan skandal paylaşım…Öğretmen katilini savundu!
Sevan Nişanyan'dan skandal paylaşım…Öğretmen katilini savundu!
10 ilde terör operasyonu: 72 gözaltı!
10 ilde terör operasyonu: 72 gözaltı!
4 Kasım 2021 Perşembe - 13:10

Mahkemenin Gültepe kararına mahalleden tepki: HAYAL KIRIKLIĞI!

Konak'ta uzun yıllardır beklenen Gültepe kentsel dönüşüm imar planlarının Şehir Plancıları Odası'nın açtığı dava sonucu durdurulması muhtarların tepkisini çekti. Alandaki en büyük mahallelerden 26 Ağustos ile Anadolu'nun muhtarları "Planların iptali nedeniyle mahalleli hayal kırıklığı yaşıyor. Üzgünüz, başa döndük. İki yıldır harcanan bir emek var. Sıfırlamış olduk her şeyi" diyerek Şehir Plancıları Odası'na tepki gösterdi.

Mahkemenin Gültepe kararına mahalleden tepki: HAYAL KIRIKLIĞI!

SONKALEİZMİR-Konak'ta 14 mahallede 300 bin hektarlık alanı kapsayan Gültepe bölgesiyle ilgili imar planlarının 4. İdare Mahkemesi kararıyla durdurulmasına bölgenin iki büyük mahallesinin muhtarından tepki geldi. 

(26 Ağustos Mahallesi Muhtarı Şerife Gökgör)

"ARTIK ÇÖZÜLMESİ LAZIM"

Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclislerinde onaylanan imar planlarının durdurulması nedeniyle bölge halkının hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen 26 Ağustos Mahallesi Muhtarı Şerife Gökgör, "Bu bölgedeki yapıların çoğu imarsız. Kentsel dönüşüm başladığında evsiz kalacağını düşünenler de var. Ancak genel olarak planların iptali nedeniyle mahalle sakinleri hayal kırıklığı yaşıyor. Biz Konak Belediyesi'nden kentsel dönüşümle ilgili bilgilendirme yapılmasını talep etmiştik. Pandemi nedeniyle bu bilgilendirme süreci istediğimiz şekilde gitmedi. Şehir Plancıları Odası'nın imar planlarında hastane ve yurt gibi bazı eksiklikler olduğu gerekçesiyle itiraz ettiğini biliyoruz. Ancak bu bölgenin yıllardan gelen bir kentsel dönüşüm beklentisi var. Artık bunun çözülmesi lazım" diye konuştu.



"HER ŞEY SIFIRLANMIŞ OLDU"

Gültepe'nin en büyük mahallelerinden Anadolu Mahallesi'nin Muhtarı Hasan Balcı da "Kentsel dönüşüme vatandaşımız karşı değil. Gültepe'deki muhtarların içinde Gültepe doğumlu olan tek muhtarım. Kimliğimde bile Gültepe yazar. 54 yıllık Gültepeliyim. Mutlaka olması gereken bir şey fakat vatandaşın mağdur edilmemesi gerekiyor" dedi. Yurttaşın bir bölümünün tedirgin olduğunu söyleyen Balcı şöyle konuştu:

"Büyük bir rant olduğu belli. Burada vatandaşın yıllardır başını sokacak bir gecekondusu var. Yasal olarak bir belgesi yok, yapı kaçak. Emekli maaşı ve başını sokacak bir evi var. Kimse bunu kaybetmek istemiyor. Devletin de el atması gerekiyor. Gerçekten güzel bir plan. Ancak uygulaması da bir o kadar zor. Parseller çok büyük. Tapusuz araziler var. O plan uygulansa Gültepe İzmir'in en güzel yeri olur. Keşke o plan uygulansa. Vatandaşın hak kaybı yaşayacağı konusunda endişeleri var. Planın iptal edilmesinden dolayı üzgünüz. Başa döndük. İki yıldır harcanan bir emek var. Mahkeme kararı ile sıfırlamış olduk her şeyi." 



"İSTEMEYEN DE VAR"

14 mahalleyi kapsayan Gültepe bölgesi imar planlarıyla ilgili diğer muhtarlar ise bilgilendirme eksikliğine vurgu yaptı. Atamer Mahallesi Muhtarı Şenay Korkmaz, "İnsanların aklında soru işaretleri var. Halkın bilgisi yok ne olacağından, önlerini göremiyorlar" dedi.  Çınartepe Mahallesi Muhtarı Dursun Çelenk, "Geçmesini isteyen de var, istemeyen de var. 80 metrekareye kat koymuş. Geçmişte yapmışlar.  'İnşallah olur' diyen de var. Bugün başlansa 10 yıla bitmez deniyordu. İtirazlar da olunca süreç daha da uzayacak" derken, Millet Mahallesi Muhtarı Şener Doğan ise "Yeterli bilgi almadık. Planlama tekrar gündeme alınacak. Üç dört katlı binası olan vatandaş zaten karşı. 4 tane brodway arabası olan vatandaşa bir mercedes verelim diyorlar. Böyle olunca mahallemizdeki yüzde 70 istemiyor" diye konuştu.



BAŞKAN BATUR: SADECE ZAMAN KAYBEDİYORUZ

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Şehir Plancıları Odası'nın davası sonrası mahkemenin aldığı kararı şöyle yorumlamıştı:

"Ciddi bir emek ve uğraşlarla hazırladığımız, Gültepe’nin makus talihini ortadan kaldıracak, yepyeni bir kentin temelini oluşturacak imar planları hakkında maalesef Şehir Plancıları Odamızın İdare Mahkemesine yaptığı itiraz neticesinde yürütmeyi durdurma kararı verildi. 50 yıldır kimsenin cesaret edemediği bu çalışmaları yürüttük. Bizim duruşumuz belli, vazgeçmek yok. Sadece zaman kaybediyoruz. Kentin de bu konularda vakit kaybetmeye tahammülü yok."

 
Ağabeyi suçu Tosuncuk'a attı!
 
Başkan Tugay, Cumhuriyet Mahallesi'nde... NİHAYET GİTTİ!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muhtar bile olamaz denilen Adam 6 Şubat 2023 Pazartesi 18:09

Kentsel dönüşüm ne demek? 1. Onlarca Sene orada yaşayanların evlerini yıkıp karşılık olarak ne verilecek? Bunların Adaletli yapılması lâzım! 2. Kentsel dönüşüm diyerek 10 Katlı çirkin Binalarımı dikeceksiniz? İnsanları Asosyal yapan Binalar! 3. İster Köy isterse Şehir olsun, Binaların yüksekliği Ağaçların Boyunu geçmeyecek!! 4. Her Mahalleye Çarşı Pazar isteyenler taşınıp öyle Semtlere gitsin!!

Yorumu oyla      0      0  
Kahveci 4 Kasım 2021 Perşembe 21:11

PLANCILAR ODASI SANANE KARDEŞİM BENİM MAHALLEMİN PLANINDAN. SEN NE KARIŞIYON. SENMİ YAŞIYON BURDA.NİYE KADERİMİZLE OYNUYON

Yorumu oyla      0      0  
Nergis Çelik 4 Kasım 2021 Perşembe 13:17

bu Şehir plancılar odasındakileri getirip buralarda 1 hafta yaşatmak lazım.çoluğumuzun çocuğumuzun parkı oyun alanı yok.pazar yeri yok kültür merkezi yok. yok allah yok. bırakın düzeltsinler. niye itiraz ediyorsunuz. bize gelip sordunuz mu. istiyor muyuz istemiyor muyuz diye. biz bu dönüşümü istiyoruz. konak belediyesine de güveniyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Kel Osman 4 Kasım 2021 Perşembe 13:11

Bunlar plancı değil pilavcı..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda hummalı çalışma!
Kuşadası Belediyesi tarafından uzun yıllardır bakımsız kalan Güzelçamlı ...
Seferihisar'da örnek enerji yönetimi!
Sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle faaliyetlerine devam eden Seferihisar ...
Büyükşehir'den ''kara kış'' desteği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışı ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan ''Mobilya Akademisi'' övgüsü!
Geçtiğimiz hafta İzmir’e gelerek Karabağlar’da bir dizi açılış ve temel ...
Soyer'den sıfır karbon taahhütü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2050’ye kadar net sıfır karbon salımını amaçlayan ...
Bu görüntülere belediye bile isyan etti: Neden böyle bıraktınız!
Bornova Büyükpark'ta bir bank üzerinde bırakılan çöpler ve yere atılan ...
 
Gaziemir’in şampiyon taekwondocuları!
Gaziemir Belediyesi’nin Taekwondo Antrenörü Volkan Yalçınkaya, Türkiye ...
Yaşar Seyman Bakraklı'da okurlarıyla buluşacak!
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte CHP PM Üyesi-Yazar ...
Büyükşehir'den ücretsiz çekici hizmeti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki trafik yoğunluğunu azaltmak ve ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri