ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
30 Nisan 2023 Pazar - 17:28

Mansur Yavaş: 'Bunlar mevsimlik vatansever!'

Millet İttifakı'nın İzmir buluşmasında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bu ülkede teröristlerle işbirliği ile suçlanacak son kişi sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur.. PKK ona suikast yapmıştır. Bütün söylenenler 2 bin 400 sayfalık mutabakat metninde vardır. Bu ülkeyi sıfır terörle alıp, herkesi terörist olarak ilan ediyorlar. Bunlar mevsimlik vatansever" dedi. 

Mansur Yavaş:  Bunlar mevsimlik vatansever!

SONKALEİZMİR- Gündoğdu Meydanı'ndaki Millet İttifakı mitinginde İzmirliler'den büyük ilgi gören Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı'nın törör söylemlerini eleştirdi. 14 Mayıs Seçimleri'nin önemine değinen Yavaş şöyle konuştu: "Sevgili İzmirliler... Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinden selam getirdim. Biz artık alıştık. Normal seçimi unuttuk. Siyasi partilerin birbirleriyle yarıştığı dönem bitti artık. Seçime gidiyoruz. Sürekli üstümüze bir şeyler sallıyorlar. Yaptıklarını anlatmaktan öte deniz bittiği için, 21 yıl sonunda söyleyecekleri kalmadığı için sürekli suçluyorlar. Biz bu nefret dilini yok edeceğiz. Kötülüğü, yok edeceğiz. Türkiye'yi normal siyasetle buluşturacağız. 'Biz kaybedersek darbe olur' diyorlar. Biz size kaybettirmek için buraya geldik. Başaramadınız, bitirdiniz. 'Siz kaybedin' diye seçime girdik. 'Seçime girebilirsiniz ama kazanamazsınız' diyorlar. Hayır... Demokrasi yerini bulacak. Milletin iradesi sandığa yansıyacak. Tehditvari konuşmaları millet dinlemiyor. 25 yıllık rant imparatorluğunu bırakmamak için, çocuklarının televizyonlarla futbol takımları ile oynamaya devam etsin diye iftaralar attılar. 'Yönetemez' dediler. Ankara'nın 5 milyar borcunu ödedik, ödüller aldık. Tıkır tıkır işlerimiz devam ediyor. Uluslararası şeffaflık ödülünü aldık. İhaleler canlı yayınlanıyor. Yolsuzluk dönemi bitti. Halktan aldığımız para halka dönüyor. En az 100 misli şekilde insani yardımlarımız sürüyor. 'İşten çıkaracaklar' dediler. İşçi çıkarmadık. 'Bunlar seçilirse maaşları ödeyemez' dediler. Baktılar ki anketler kötü... Şimdi yapılan konuşmalar da ona bağlı. Saçmalamaya devam ediyorlar. Nasıl saçmalıyorlar? Ankara'da dediler ki 'PKK'lılar sayaç okuyacak.' Cumhuriyetin başkentinde PKK'nın ne işi var. Seçildik, söktükleri TC tabelasını hemen yerine taktık. İstanbul seçiminde de aynı şeyleri söylediler. 'İstanbul düşerse, Kudüs düşer' dediler. Seçimi iptal ettiler. Sayın İmamoğlu gerekli dersi verdi, çok iyi oldu. Çakarlı arabalarını, villalarını, 3-5 maaşı, liyakatsızlığı birakmak istemiyorlar. Bu düzen onların işine geliyor."

"SINIRLARIMIZ DELİK DEŞİK OLMUŞ"

Mansur Yavaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"'Şampanya ile kutlayanları mı, alnı secdeye değenleri mi seçeceksiniz' diyorlar. Biz seçimi kazandığımız akşam otobüsün üzerinde şunu söyledik. 'Ankara halkı bizi seçti. Asla zafer kazandık saymıyoruz' dedik. Çünkü bize oy vermeyenler düşmanımız değil. Sabah gittik, şükür namazımızı kıldık, başladık. Siz bizi ne sanıyorsunuz. Uçakta bir bakan var. Şampanyayı çekmiş, sızmış. İktidarın bakanı. Ona tek kelime söz ettiklerini duydunuz mu? Çok dindar geçiniyorlar. 'Her cuma günü google'den ayet bulup sallıyoruz' diyen varya. Ona tek kelime edeni buldunuz mu? Başkasına haram bunlara helal. Sayın bakana şunu söylüyorum. 'Bir lokma, bir hırka' diye geldiniz. Şimdi durumunuz, servetiniz nasıl? Onları bilmem ama haklın fakirleştiği kesin. İnsanlar ev sahipleriyle boğuşuyor. Ülkemiz mülteci yeri olmuş. Sınırlar delik deşik olmuş. Diyorlar ki 'Siz teröristsiniz..'" 

"BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilere tepki gösteren Yavaş sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ülkede teröristlerle işbirliği ile suçlanacak son kişi Kılıçdaroğlu'dur.. PKK ona suikast yapmıştır. Bütün söylenenler 2 bin 400 sayfalık mutabakat metninde vardır. Bu ülkeyi sıfır törörle alıp, herkesi terörist olarak ilan ediyorlar. Bunlar mevsimlik vatanseverler. 'Şurası yanlış' diyen herkesi teröristlikle suçluyorlar. Bu ülkede normalleşmenin zamanı geldi. Bütün 85 milyon insanı, vatandaş kabul edecek, oy versin-vermesin herkese aynı muameleyi edeceğiz. Ankara'da seçildik, rozetimizi çıkardık. Oy vermeyenlere hizmet götürmemezlik yapmıyoruz. 6 lider uzlaştı. Türkçe'mizin en güzel kelimelerinden birisi uzlaşma... Ülkemizin dertlerine çare bulacağız. İyi bir müslümanın ağzından bal damlar. Kimseye iftira atmaz. Başkası hakkında yalan söylemez. Sayın genel başkanımızın bugüne kadar tek kelime kötü söz söylediğini duymadım. İnşallah siyasetin normalleştiği, tatlı dil, merhamet, vicdan kelimelerinin ön plana çıktığı bir Türkiye için birleştik. Birleşe birleşe kazanacağız."

 
Tunç Soyer: Yeni bir Kemal çıkaracağız!
 
Ekrem İmamoğlu: Ortak akıl iş başına geliyor, 86 milyon kazanıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunç Soyer: Yeni bir Kemal çıkaracağız!
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir Gündoğdu ...
Kılıçdaroğlu alana geldi
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Tarihi mitingten kareler!
İzmir gündoğdu miting
 
Saat 15.00 itibariyle tüm meydan doldu...
Millet İttifakı'nın saat 15.30'da başlayacak İzmir mitingi öncesinde, ...
Gündoğdu Meydanı dolmaya başladı...
Millet İttifakı'nın saat 15.30'da başlayacak İzmir mitingi öncesinde Gündoğdu ...
Son seçim anketi... Kılıçdaroğlu ve İnce detayı!
TEAM Araştırma'nın son anketine göre, 47.4 puana ulaşan Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Tanju Özcan’dan güldüren Nureddin Nebati taklidi!
CHP'li milletvekili adaylarıyla birlikte seçim çalışmalarına katılan Bolu ...
Havada çarpıştılar... Milli paraşütçü hayatını kaybetti!
Muğla’nın Fethiye ilçesinde iki yamaç paraşütü yere inişe yaklaştıkları ...
Tarihi mitinge geri sayım... Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de!
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri