ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5769
    Dolar
  • Euro
    34,9937
    Euro
  • Altın
    2.461,380
    Altın
  • Bist-100
    9.894,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP lideri Özel, motosiklet sözünü tuttu!
CHP lideri Özel, motosiklet sözünü tuttu!
İmama cami önünde infaz!
İmama cami önünde infaz!
Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur tutuklandı!
Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur tutuklandı!
Motosikletliyi öldürdü, sevgilisini ve aracı bırakıp kaçtı!
Motosikletliyi öldürdü, sevgilisini ve aracı bırakıp kaçtı!
30 Mart 2022 Çarşamba - 13:37

Marble İzmir kapılarını 27. kez açtı

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük fuarı Marble İzmir kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Buradan tüm sektör temsilcilerine çağrı yapıyorum. Dünyanın en büyük ve modern fuar alanlarından biri olan İzmir fuarı tüm sektörlerimizin dünyayla buluşturmak için emrinize amadedir, hazırdır tüm kadrolarımızla tüm çalışma arkadaşlarım ile beraber en iyisini, en güzelini yapmaya ve sizleri dünya ile buluşturmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

Marble İzmir kapılarını 27. kez açtı

SONKALEİZMİR- İzmir’de doğan ve alanında dünya markası haline gelen Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 27. kez ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Ticaret Bakanlığı’nın himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ve dün açılan fuar, 2 Nisan’a kadar sürecek.

Fuarın açılışına, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter ve Tacettin Bayır, eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı MAPEG Genel Müdürü Cevat Genç, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mermer sektörü temsilcileri ve sektör profesyonelleri katıldı.



SOYER: ÇOK YOĞUN BİR ŞEKİLDE HAZIRLANDIK

Fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuarı bayram gibi kutladıklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Ülke olarak doğal taş üretim ve ihracatında dünyanın en büyük hacmine sahibiz. 2021 yılında doğal taş sektörü 2 milyar doların üzerinde bir ihracat rakamına ulaştı. 2022 yılı Ocak ve Şubat aylarında ise, geçtiğimiz yılın ilk iki ayına göre ihracat rakamlarında yüzde on artış yakaladık. Bu yıl Marble İzmir’e bu ivmeyi pekiştirmek ve sektöre destek olmak için çok yoğun bir şekilde hazırlandık. Türkiye sadece elinde bulunan rezervler nedeniyle değil, aynı zamanda yerli üretim makineleri, özenli işçilik ve hüneriyle de dünyanın öncü ülkelerinden biri. İhracat payı her geçen yıl artan katma değeri yüksek ürünlerimizle doğal taş sektöründeki konumumuzu daha da güçlendiriyoruz. Marble İzmir, hem Türkiye hem de dünya doğal taş sektörü için bir sahne. Bu sahnede dünyanın trendlerini belirleyen ürünlerle, fikirlerle buluşmak mümkün. Her yıl daha fazla rağbet gören ve büyüyen doğal taş sektörünün geleceğini belirleyecek, bu sahneye ışık olacak ise siz değerli katılımcılarsınız. Ülke olarak katma değeri yüksek üretime verilecek teşvikler, yapılacak yatırımlarla 2 milyar dolarlık ihracat rakamının çok üzerine çıkabilecek güçlü bir sektöre ve potansiyele sahibiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ; markalarımızın, firmalarımızın kabiliyetlerini ve ürünlerini, bu ustalığa yaraşır bir mekanda Fuar İzmir’de dünyayla buluşturmaya devam edecek.”

Başkan Soyer, fuarcılığı daha da ileri götüreceklerini belirterek, “Bundan önceki dönemde görev yapan çok değerli belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Ondan önceki dönemde 'İzmir fuarlar şehri olacak' diyen rahmetli Ahmet Piriştina'nın anısının önünde saygıyla eğiliyorum. Bu yolun devamını hep birlikte getireceğiz. Onların taşıdığı bayrağı daha ileri taşıyacağız. Eğer bir şey üretiyorsanız, pazarlamak zorundasınız. Pazarlayamıyorsanız ürettiğinin değerinin kıymetinin faydasının hiçbir anlamı yok. Dolayısıyla bir köye dönüşen ve küreselleşen dünyada, pazar en önemli faaliyetlerden biri. İhtisas fuarları da bu fuarcılık anlamında en önemli zeminler” dedi. Fuar sayısını 2022'de 31'e çıkardıklarını hatırlatan Başkan Soyer, “İzmir Fuarı tüm sektörlerimizi dünya ile buluşturmak için emrinize amadedir. Sizleri dünya ile buluşturmaya hazırız” diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı MAPEG Genel Müdürü Cevat Genç, “Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım beklenen neticeler alınır” dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Marble İzmir, düzenlendiği ilk günden bu yana, 50 katılımcıyla başlayıp binlere uzanan çok güzel bir hikaye. Bir gurur tablosu... Dört büyük holün tüm koridorlarında binlerce profesyonelle bir arada olacağız” dedi.

“FUAR SAYESİNDE ŞAMPİYONLAR LİGİNDEYİZ"

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, “İnanılmaz noktalara geldik. Bu fuarın sayesinde dünyaya açıldık. Amatör kümede görünmezken şampiyonlar liginde oynuyoruz” diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, “Biliyorum ki bu fuar daha öncekiler gibi çok iyi olacak. Gelecek yıllarda da sektörümüze yön vereceğini, yeni pazarlar açacağını içtenlikle söyleyebiliriz” dedi.

TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Başkan Soyer'e mermercilere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, bereketli bir fuar beklediklerini ifade etti.

ATATÜRK BÜSTÜ AÇILDI

Başkan Soyer ve beraberindeki heyet, açılışın ardından mermer üreticilerini ziyaret etti. Ardından fuarı katılımcılarından Kömürcüoğlu Mermer’in, İZFAŞ’a hediye ettiği Atatürk Büstü'nün açılışı yapıldı.

Marble İzmir Fuarı, renk ve desen çeşitliliği ile dünya ticaretinin lideri Türk doğal taşını, küresel alıcılar ile buluşturacak. Marble için A, B, C ve D holleri ile açık alanın tamamının tahsis edildiği Fuar İzmir’de tüm alanlar doldu. Fuar kapsamında açık alanda blok ve iş makinaları, A ve B hollerinde doğal taş, C holünde mermer makinaları, D holünde ise sarf malzemeler sergileniyor. 150 bin metrekare alanda düzenlenen fuarda bine yakın katılımcı ve bin 400’e yakın blok taş yer alıyor. Fuar doğal taş, işlenmiş ve yarı işlenmiş taş, mermer makinaları, iş makinaları ve sarf malzemeler gibi ürün gruplarından oluşuyor. Sektörün merakla beklediği dev buluşmaya İran pavyonla katılıyor. Bu yıl ayrıca C holünün yüzde 60’ı önceki yıllarda dış alanda yer alan mermer makinecileri firmalarına tahsis edilerek “Makine ve Makine Teknolojileri Holü” şeklinde konumlandırıldı.

Geçen yılı doğal taşta toplam 2 milyar doların üzerinde ciroyla kapatan sektörde ihracat rakamları 2022 yılının ilk iki ayında, önceki yılın ilk iki ayına oranla yüzde 10 artarak 306 milyon 424 bin 769 dolara yükseldi. Bu yılın Ocak ve Şubat ayları raporlarına göre, işlenmiş mermer ihracatındaki ekonomik büyüme ise yüzde 30,27 artışla 132 milyon 430 bin 574 doları buldu.

Fuarda, sektörün dört önemli ihracatçı birliği  İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), Denizli İhracatçıları Birliği (DENİB) ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) ile bir “Alım Heyeti Programı” düzenleniyor ve 41 ülkeden yaklaşık 500’e yakın ziyaretçinin katılacağı bir B2B iş ortamı oluşturuluyor.

PROGRAMA KATILAN ÜLKELER

Programa katılan ülkeler Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arabistan, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Filistin, Güney Afrika, Hindistan, Irak, İspanya, İsrail, İtalya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Kuveyt, Letonya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Nepal, Pakistan, Slovakya, Tunus, Umman, Ürdün, Yunanistan olarak sıralandı.

Fuarda ayrıca, 31 Mart 2022 tarihinde doğal taşın dünya üzerindeki konumu ile ilgili uluslararası doğal taş uzmanlarının katılımı ile iki oturumda oluşan söyleşiler olacak. “Doğal Taşa Karşı İnsan Yapımı Materyaller: Harici Uygulamalar” isimli oturumda Doğal Taş Enstitüsü’nden (Amerika) Taş Uzmanı Daniel Wood seramik gibi yapay taşlar karşısında doğal taşın kullanımının önemini açıklayacak. “Tasarım ve Mimaride Mermerin Farklı Kullanım Alanları” isimli oturum ise Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Kahraman moderatörlüğünde yapılacak. Oturuma, Varşova Güzel Sanatlar Akademisi’nden Prof. Michal Stefanowski, Doğal Taş Enstitüsü’nden Taş Uzmanı Daniel Wood, Katar Mimarlar Merkezi Üyesi Feryel Chebeane ve İran’dan Mimar Soheil Motevaselani Pour katılacak. Dünya doğal taş uzmanları, 27. Marble İzmir kapsamında doğal taşın kullanımının önemi ve farklı kullanım alanları üzerinde duracak.

Marble İzmir Fuarı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER), İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Denizli İhracatçıları Birliği (DENİB), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından destekleniyor.

 
Motorinde bir indirim daha!
 
Narlıdere Belediyesi'nin iki projesine ödül!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyeden su için interaktif etkinlik
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü iklim krizi ve kuraklığa ...
İzmir polisinden otogarda asayiş uygulaması!
İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde asayiş uygulaması gerçekleştirildi.
Emsal karar: Tek evi olanlara '8 bin TL para iadesi'
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından açıklanan emsal karar ile tek ...
 
Adnan Oktar davasında flaş gelişme...
Adnan Oktar suç örgütü davasında haklarında tutuklamaya yönelik yakalama ...
Kruvaziyer için hazırlık
İzmir’e yıllar sonra ilk kruvaziyer seferi 14 Nisan’da yapılacak. İzmir ...
Tire Süt'te Osman Öztürk dönemi başladı!
Tire Süt Kooperatifi'nin 23 Mart'ta yapılan genel kurulunda göreve seçilen ...
 
CHP'den astsubaylar için kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, astsubayların göreve başlama derecesinde ...
Kılıçdaroğlu'na seslendi: Kurtarın artık bizi, yeter!
Manisa'da bir çiftçi, halkın sorunlarını dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ...
Tebliğciler yine ortaya çıktı!
İstanbul'un çeşitli yerlerinde alkollü mekanlarda oturan vatandaşlara ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri