ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,4783
    Dolar
  • Euro
    51,9471
    Euro
  • Altın
    6.776,560
    Altın
  • Bist-100
    12.942,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/22°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    12/18°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/15°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
CHP'li Günaydın: Özkan Yalım da dahil olmak üzere, kırmızı sınırların dışına çıkan herkesi ihraç edeceğiz
CHP'li Günaydın: Özkan Yalım da dahil olmak üzere, kırmızı sınırların dışına çıkan herkesi ihraç edeceğiz
CHP kurultay ceza davasında karar belli oldu!
CHP kurultay ceza davasında karar belli oldu!
Özel'in açıklamalarının ardından Meclis'te sürpriz zirve: Erdoğan, Numan Kurtulmuş ile görüşüyor
Özel'in açıklamalarının ardından Meclis'te sürpriz zirve: Erdoğan, Numan Kurtulmuş ile görüşüyor
Mustafa Bozbey ve ailesine ait şirketlerde MASAK incelemesi: 7 şirkete kayyım atanacak
Mustafa Bozbey ve ailesine ait şirketlerde MASAK incelemesi: 7 şirkete kayyım atanacak
1 Nisan 2026 Çarşamba - 09:02

Marble İzmir’de tasarım ve deneyimin yeni merkezi: D-ESIGN Arena

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 14-17 Nisan tarihlerinde yapılacak Marble İzmir’de bu yıl D Holü, “D-ESIGN Arena” konseptiyle tasarım, inovasyon ve ticari iş birliklerinin buluştuğu dinamik bir deneyim alanına dönüşüyor

Marble İzmir’de tasarım ve deneyimin yeni merkezi: D-ESIGN Arena

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 14-17 Nisan tarihlerinde düzenlenen Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda bu yıl önemli bir yeniliğe imza atılacak. D Holü, “D-ESIGN Arena” konseptiyle yeniden düzenlenerek fuarda etkileşim ve sektörel buluşmaların yoğunlaşacağı yeni bir çekim noktası haline geliyor. D-ESIGN Arena ile tasarımın üretilebilirliğe ve ticari değere dönüşen yönü öne çıkarılırken, inovasyonu sektörle buluşturacak bütüncül bir etkileşim alanı oluşturulması hedefleniyor.



İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu, fuarda yeniden planlanan D Holü’ne ilişkin, “Marble İzmir’in büyüyen ticaret hacmi ve ulaştığı doluluk seviyesi, fuar kurgusunda daha güçlü bir adım atılmasını gerekli kıldı. D-ESIGN Arena ile tasarımın ve sanatın görünür olduğu, sektörel bilginin ve deneyimlerin paylaşıldığı, uluslararası ticari temasların yoğunlaştığı dinamik bir buluşma alanı oluşturuyoruz. Fuarlarımızı sadece ürünlerin sergilendiği ticari platformlar olarak görmüyor, sektörün bir araya geldiği, etkileşimin güçlendiği ve yeni iş birliklerinin geliştiği iletişim alanları olarak ele alıyoruz. Bu anlayış doğrultusunda kurguladığımız D-ESIGN Arena; doğal taş tasarım yarışmasından söyleşi programlarına, Heykel Çalıştayı sergisinden uluslararası B2B buluşmalarına kadar pek çok organizasyona ev sahipliği yapacak. Bu yeni kurgunun fuar deneyimini zenginleştirirken sektör içi etkileşimi ve iş bağlantılarını daha da güçlendireceğine inanıyoruz” dedi.
 
8. Uluslararası Doğal Taş Tasarım Yarışması 
D-ESIGN Arena’nın önemli içeriklerinden birini, Marble İzmir kapsamında bu yıl 8’inci kez düzenlenen Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması oluşturacak. Yarışma; mermer ve doğal taşın katma değeri yüksek ve inovatif ürünlere dönüşmesini teşvik etmeyi, sektörün uluslararası rekabet gücünü artırmayı ve genç tasarımcıları üretim odaklı fikirler geliştirmeye yönlendirmeyi amaçlıyor. 8 ülkeden 67 üniversitenin katılımıyla toplam 724 projenin başvurduğu yarışmada; doğal taş ve doğal taş artıkları kullanılarak dekoratif ürünlerden tekil mobilyalara, ev ve ofis kullanımına yönelik fonksiyonel tasarımlardan lavabo ve küvet gibi ürünlere kadar geniş bir yelpazede projeler değerlendirildi. Üretilebilirlik, malzemenin yenilikçi kullanımı ve ticarileşme potansiyeli jüri değerlendirmesinde temel kriterler arasında yer alırken, finale kalan 19 proje üretim sürecine geçirilerek fuar süresince D-ESIGN Arena’da sergilenecek. Ödüller ise açılış günü düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
 
Heykel Çalıştayı eserleri sergilenecek 
Marble İzmir Heykel Çalıştayı kapsamında altı heykeltıraşın 16 Mart – 8 Nisan 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de canlı üretim modeliyle hazırladığı eserler, Fuar ile eş zamanlı olarak 14–17 Nisan tarihlerinde D-ESIGN Arena’da ziyaretçilerle buluşacak. Küratörlüğünü heykeltıraş Ekin Erman’ın yürüttüğü çalıştayda Bahadır Hızol, Çağdaş Erçelik, Dilşad Akçayöz, Orhan Gazi Keskin, Özkan Arslan ve Tonguç Sercan tarafından üretilen eserler, doğal taşın sanatsal forma dönüşüm sürecini yerinde deneyimleme imkanı sunacak. Heykeller, fuarın ardından ise İzmir’in farklı noktalarına yerleştirilerek kalıcı olarak yerlerini alacak.


 
Marble Talks ile tasarım ve mimarlık odağında söyleşiler
D-ESIGN Arena’da ayrıca, doğal taş sektörü profesyonelleri, mimarlar, akademisyenler ve tasarımcılardan oluşan yerli ve yabancı konuşmacıların katılımıyla Marble Talks söyleşileri ve oturumları düzenlenecek. Alanlarında uzman isimlerin yer alacağı programda, sektördeki güncel yaklaşımlar, tasarım eğilimleri ve uygulama örnekleri ele alınacak. Profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra mimarlık ve tasarım öğrencileri de bu programa katılarak bilgi edinme fırsatı bulacak.
 
İş bağlantıları için özel alan
D-ESIGN Arena’da, fuarın uluslararası ticaret hacmini destekleyen önemli buluşma noktalarından biri olarak planlanan Marble B2B Lounge’da dünyanın farklı ülkelerinden fuara gelen sektör profesyonelleri, alıcılar ve katılımcı firmalar planlı ikili iş görüşmeleri gerçekleştirme imkanı bulacak. Aynı alanda yer alacak Marble VIP Lounge ise sektör temsilcilerinin bir araya gelerek temas kurabilecekleri networking alanı olarak hizmet verecek.

 
YÖK’ten doğum yapan lisansüstü öğrencilere ek süre düzenlemesi
 
Körfez Dedektifleri ile denizde eğlenceli öğrenme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tire’de görülmemiş konser: 20 bin kişi toplandı
Tire Belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında sahne alan efsane ...
Özkan Yalım'ın sevgilisi işe alınmıştı, Başkan Eşki'den açıklama geldi: 'Hatanın sorumluluğunu kabul ediyorum'
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, tutuklanan Uşak Belediye Başkanı Özkan ...
Çine’de sosyal tesis kararına sert tepki: "Bu tesisler Çinelinin, geri alınamaz!"
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, daha önce Çine Belediyesi’ne tahsis ettiği ...
 
Seferihisar’dan Taekwondo zaferi
24-31 Mart tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Uluslararası ...
Başkan Yetişkin 2 yılda Efeler'e altın çağını yaşattı
Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, göreve geldiği 31 Mart yerel seçimlerinden ...
Aydın'da tabela algısı çöktü!
Aydın’da yapımı süren yeni dört yol köprülü kavşak projesine, Aydın Büyükşehir ...
 
Mesleki eğitimde yapay zeka destekli simülatör projesi İzmir'de başladı
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen tek okul projesi olma özelliği ...
Kuşadası evcil hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinin maskotu 'fıstık'
Kuşadası Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Söke’de kömür madeni ...
Balçova’da Sosyal Belediyecilikte Güçlü Adım: İki Büyük Hizmet Coşkuyla Açıldı
Balçova Belediyesi’nin hayata geçirdiği Market’in Balçova ve Evde Sağlık ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 26 20 4 2 62 18 44 64
2 Fenerbahçe 27 17 9 1 61 28 33 60
3 Trabzonspor 27 18 6 3 53 29 24 60
4 Beşiktaş 27 15 7 5 49 31 18 52
5 Rams Başakşehir 27 12 7 8 44 30 14 43
6 Göztepe 26 11 10 5 30 20 10 43
7 Samsunspor 26 8 11 7 29 31 -2 35
8 Kocaelispor 27 9 6 12 23 32 -9 33
9 Gaziantep FK 27 8 9 10 36 46 -10 33
10 Corendon Alanyaspor 27 6 13 8 33 32 1 31
11 Çaykur Rizespor 26 7 9 10 32 36 -4 30
12 Tümosan Konyaspor 27 7 9 11 31 39 -8 30
13 Natura Dünyası Gençlerbirliği 27 6 7 14 28 37 -9 25
14 Hesap.com Antalyaspor 27 6 7 14 25 43 -18 25
15 Kasımpaşa 27 5 9 13 23 38 -15 24
16 Zecorner Kayserispor 27 4 11 12 21 48 -27 23
17 ikas Eyüpspor 27 5 7 15 19 38 -19 22
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 27 4 5 18 24 47 -23 17
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri