ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4163
    Dolar
  • Euro
    34,8062
    Euro
  • Altın
    2.402,670
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
7 Şubat 2020 Cuma - 09:21

Marinalar 2019'da doldu taştı

Türk yat turizmi ve marinalar, Türkiye’yi terk eden yabancı yatlardan dolayı yaşanan sıkıntılı dönemi geride bırakarak yükselişe geçti. Yabancı bayraklı teknelerin geri dönüşü ile 2019'da Ege Denizi’nde yat trafiği hızlanırken, marinalarda doluluk oranları yüzde 125’e kadar çıktı. Artan talep, yeni marinaların yapımını da gündeme getirdi. Ege kıyılarında hizmet veren marinaların temsilcileri, 2020’de daha parlak bir sezon beklediklerini belirterek, yakalanan ivmenin devamı için destek istedi.

Marinalar 2019 da doldu taştı

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 15 Temmuz kalkışmasından sonra Türkiye’yi terk eden birçok teknenin 2019 sezonunda ülkemiz kıyılarına geri döndüğü açıkladı. Öztürk, “Ülkemiz marinalarının geçen yılı yüzde 125 doluluk oranıyla kapattıklarını öğrendik. Bizim bölgemizde hizmet veren sekiz marinada da tablo aynı. Bu gelişmeler çok sevindirici” dedi. Öztürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İzmir’de beş adet yeni yat limanı planlandığını belirterek, bu projelerin hayata geçmesini de beklediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türk karasularında yabancı bayraklı ticari yat yerine Türk bayraklı ticari yat çalıştırılması kararının da sektöre olumlu etkide bulunduğunu ifade eden Öztürk, bu uygulamanın ardından birçok Türk yatırımcının yat kiralama işine girdiğini açıkladı. Öztürk, “Yatların Türkler tarafından Türk karasularında Türk bayrağı ile hizmet edecek olması da bizi heyecanlandırdı” diye konuştu.

SEKTÖR 2020’DEN UMUTLU

Setur Kuşadası Marina Müdürü Hakan Tellioğlu, “Marinamızın doluluk oranı yüzde 110 oldu. Yatçılık ve marinacılıkta yakaladığımız başarıyı iyi değerlendirerek bürokratik pürüzlerden arınmış yeni yatırım alanları yaratabilirsek, önümüzdeki dönemde ülkemizde gerçekleştirilecek yatırımlara ivme kazandırabiliriz” dedi.

IC Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, marina yatırımı ve işletmesinde bürokrasinin basitleştirilmesini istedi. Akaltan, “Yat limanlarından tahsil edilen kira bedelleri düşürülmeli, özelikle yabancı yatçıların ülkemiz sularında ziyaret ve çartır hizmeti almaları teşvik edilmelidir. Yeni jenerasyonun yatçılığa daha kolay ulaşımı için tekne paylaşımının hukuki zemini hazırlanmalıdır” diye konuştu.

D-Marin Didim Marina Müdürü Murat Gezgin, “2019 yılında sektör son birkaç yıldır yaşadığı sıkıntıları geride bırakmaya başladı. Özellikle yurtdışından bizi ziyaret eden tekne sayısında ciddi oranda artış oldu. Bu hareketlenmeyi soğutmadan devam ettirerek gelecek sezonu daha da ileri götürmek arzusundayız” dedi.

Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü, “Modern anlayış ve rekabet ortamının yarattığı sinerji ve Türk misafirperverliği sayesinde, ülkemizde marina hizmeti dünya standartlarının üzerinde bir noktaya ulaştı. Ancak henüz potansiyelimizi yeterince değerlendirdiğimizi söyleyemeyiz. Türkiye’nin denizcilikteki potansiyelini görmek için ülkemize “üç tarafı denizlerle çevrili” olarak değil “üç denizi 196 ülkeye açılan birer kapı” olarak bakmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Setur Altınyunus Çeşme Marina Müdürü Onur Kunduz, “Son beş yıllık dönemde deniz turizminde oldukça zorlu bir dönem geçirsek de 2019 yılı itibariyle turizm verilerinde yükselişler olduğunu, marinalarda doluluk oranlarının arttığını mutlulukla takip ediyoruz” dedi.

İZMİR’E BEŞ YAT LİMANI PROJESİ

Yat turizmine hizmet vermek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İzmir’de Yeni Foça Yat Limanı (280 yat kapasiteli), Çeşmealtı Yat Limanı (330 yat kapasiteli), Şifne Yat Limanı (700 yat kapasiteli), Şakran Yat Limanı (550 yat kapasiteli) ve Bayraklı Yat Limanı (500 yat kapasiteli) olmak üzere beş yat limanın yapımı planlanıyor.

Margen Deniz ve Kara Araştırmaları Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Sahibi ve İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkan Danışmanı Dr. Ersel Zafer Oral, “Söz konusu yat limanı projeleri içerisinde Şifne ve Bayraklı Yat Limanı projeleri öne çıkmakta ve yakın zamanda Yap-İşlet-Devret modeli ile gerçekleştirilmek üzere ihaleye çıkması beklenmektedir. Coğrafi konumu ve temel özellikleri nedeniyle yeterli tanıtımın yapılması durumunda her iki projeye de yatırımcıların ilgisi olacaktır” dedi.

 


 

 
Kompresör ile yaralamaya 4 buçuk yıl istendi
 
Çiğli Belediyesi’nden okullara Atatürk büstü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar ne kadar oldu?
Dolar/TL günlerdir 6 seviyesinin hemen altında işlem görürken corona virüsün ...
"Gümrük Birliği Anlaşması güncellenmeli"
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Birliği (AB) ile aralık ayında görüşme ...
Dolarda son durum... İşte rakamlar
Dolar/TL 6 seviyesinin hemen altında 9 ayın en yüksek gün içi seviyelerinde ...
 
Fırıncılar simide zammı az buldu!
İzmir'de uzun süredir beklenen simit ve boyoz fiyatlarındaki artış yüzde ...
Fuar İzmir vites yükseltiyor
İzmir’in fuarcılık sektöründeki yerini sağlamlaştıran Fuar İzmir; IF Wedding ...
Dolar sınıra yaklaştı...
Dolar/TL'de, İdlib başta olmak üzere jeopolitik gelişmelerin ve küresel ...
 
Zeytinyağı ticari sır oldu
Ege ve İzmir çiftçisinin geçim kaynağı zeytinyağı ticari sırra dönüştü. ...
Benzine zam geldi
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 8 kuruş zam yapıldı.
Emlak Vergisi’ne, suya, çöpe zam
Emlak vergilerine evin bulunduğu sokağa, mahalleye göre büyük zamlar yapılacak. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri