ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4084
    Dolar
  • Euro
    34,8183
    Euro
  • Altın
    2.431,990
    Altın
  • Bist-100
    9.978,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
28 Nisan 2023 Cuma - 16:20

Masal Evi projesi Çiğli Egekent’e de ulaştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunmak ve annelere mesleki beceri kazandırarak iş gücüne katılımlarını desteklemek için başlattığı Masal Evi projesi Çiğli’de de hayata geçirildi. Başkan Soyer, “Seçim kampanyamızda 20 Masal Evi vadetmiştik, bugün hedefimizi aştık. Hizmetlerimiz katlanarak devam edecek” dedi.

Masal Evi projesi Çiğli Egekent’e de ulaştı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ilk kez 2016 yılında Seferihisar’da hayata geçirilen Masal Evi projesi kent genelinde yaygınlaştırılmaya devam ediyor. Çocukların sosyal gelişimlerini sağlarken annelere mesleki beceri kazandırarak iş gücüne katılımlarını desteklemek için başlatılan proje, Toros, Kadifekale, Bayraklı, Örnekköy, Gümüşpala, Tire, Aliağa, Kınık, Mersinli, Limontepe, Buca, Kemalpaşa, Bornova ve Menemen Asarlık’ın ardından Çiğli Egekent’te de kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 17 Masal Evi’nin yanı sıra, Başkan Tunç Soyer’in vizyonuyla, Karaburun ve Selçuk’ta birer, Çeşme’de ise üç Masal Evi de İzmirlilere hizmet veriyor.

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği açılışa Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanı sıra Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve annesi Nilgün Gümrükçü, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ve belediye bürokratları, CHP İzmir Milletvekili adayları, Esin Doğan Metin ve Hacer Foggo ile CHP’li ilçe başkanları, oda, dernek ve kooperatif başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, çocuklar ve yurttaşlar katıldı.

“Hizmetlerimiz katlanarak devam edecek”
“İzmir seninle gurur duyuyor” tezahüratlarıyla karşılanan Başkan Tunç Soyer, “İzmir deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla bütün Türkiye’nin takdirini topladı. Deprem bölgesindeki çocuklara da ilk günden itibaren Masal Evi’yle hizmet verdik. Masal Evlerinin ilkini Seferihisar’da açtık. Bir yandan bakım hizmeti vererek çocuklarımızın kültürel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Bir yandan da annelere meslek kursları vererek aile gelirlerine katkı sağlıyoruz. Seçim kampanyamızda 20 Masal Evi vadetmiştik, bugün hedefimizi aştık. Hizmetlerimiz bitmeyecek. Katlanarak devam edecek. Tüm İzmir’e tüm Türkiye’ye yayılmasını diliyorum” dedi.

“15 Mayıs sabahı başka bir ülkeye uyanalım”
Derinleşen yoksulluğa dikkat çeken Başkan Soyer, “Buraya gelene kadar yüzlerce CV elime tutuşturuldu. Bu insanlar rant peşinde değil. Hayatlarını sürdürmek istiyorlar. Alın teriyle para kazanmak istiyorlar. Halktan yana iktidar yoksa bir grup, bir çete zengin olur. Bu güzelim topraklarda hiç kimse bu yoksulluğu hak etmiyor. Dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan Anadolu, dünyanın en zengin insanlarının yaşadığı bir yer olabilecek iken ülkemiz yoksulluğa sürüklendi. Yazıklar olsun.  Bu hale getirenlere yazıklar olsun. Bu işsizlik yoksulluk emin olun kader değil. Asla kader değil. Mecburiyet değil. Biz bunu aşacak çareleri biliyoruz. Masal Evi buna küçük bir örnektir. 14 Mayıs sabahı bizler demokrasiyi oylayacağız. Demokrasiyi seçmezseniz adaletsizlik, yoksulluk katmerlenerek devam edecek. 15 Mayıs sabahı başka bir ülkeye uyanalım. Bir şey değişecek, her şey değişecek” şeklinde konuştu.

Başkan Soyer’e teşekkür
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise “Çiğli’nin ilk Masal Evi’ni açmanın gururunu yaşıyoruz. Emeklerinden dolayı Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

60 çocuğa hizmet verebilecek
12 milyon liralık yatırımla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı Çiğli Egekent Masal Evi ve Kurs Merkezi’nde, 60 çocuğa hizmet verilebilecek. Meslek Fabrikası Kurs Merkezi’nde ise “Çocukta Temel İhtiyaçlar Kursu”, “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu”, “Mutfak Atölyesi: Pastacı Çırağı Kursu ve Aşçı Çırağı Kursu”, “Sosyal Medya Yönetimi ve Dijital Pazarlama Kursu”, “İngilizce” eğitimleri yapılıyor. Toplam öğrenci kapasitesi ise 40.

 
Meteorolojiden zirai don uyarısı!
 
Jet Fadıl’a 2 bin 504 yıl hapis cezası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pehlivan'a büyük onur... Menemen Belediyesi'ne ''Gençliğin ve Geleceğin Kenti'' ödülü...
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Yeni Asır Gazetesi'nce ...
Karşıyaka'da Çiçek Festivali zamanı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Çiçek Festivali, Bostanlı ...
Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı!
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen, Ege’nin enfes ...
 
Başkan Sandal Osmangazi’de vatandaşlarla buluştu...
Genel seçimler öncesi mahalle gezilerini hızlandıran Bayraklı Belediye ...
Bornova’nın fideleri Hatay’da ürün verecek!
Kahramanmaraş merkezli iki depremin başından bu yana tüm imkanlarını depremzedeler ...
Karabağlar'da Aşık Veysel unutulmadı...
Karabağlar Belediyesi, Anadolu Aşıklık geleneğinin güçlü temsilcilerinden ...
 
Gaziemir’in en eski yapısı yeniden doğacak!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 2 milyon 800 bin lira bedelle kamulaştırdıkları ...
Maratonİzmir için geri sayım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 7 Mayıs’ta düzenlenecek ...
İzmir'de 100. yılda 100 proje...
İZSU Genel Müdürlüğü Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 dev projeye imza ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri