ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0603
    Dolar
  • Euro
    48,5574
    Euro
  • Altın
    5.412,390
    Altın
  • Bist-100
    10.972,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/27°
    ADANA
  • ANKARA
    2/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/22°
    IZMIR
  • KONYA
    5/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İlköğretim müfredatına yeni ders geliyor!
İlköğretim müfredatına yeni ders geliyor!
CHP’li başkan kalp krizi geçirdi
CHP’li başkan kalp krizi geçirdi
Asgari ücrette pazarlık başlıyor
Asgari ücrette pazarlık başlıyor
Abdullah Gül'den 'Osman Kavala' çağrısı
Abdullah Gül'den 'Osman Kavala' çağrısı
17 Mart 2021 Çarşamba - 16:55

Memleket Hareketi'nden Andımız tepkisi: Ayrışmayı teşvik edecek!

Muharrem İnce'nin başlattığı Memleket Hareketi'nin kurucu üyesi ve  İzmir temsilcisi Cüneyt Oğuz yazılı bir açıklama ile Andımız'ın okullarda okunmasını engelleyen Danıştay kararına tepki gösterdi. Oğuz, "Bu olay dayanışmayı değil Ülkemizde ayrışmayı teşvik edecektir" ifadelerini kullandı

Memleket Hareketi nden Andımız tepkisi: Ayrışmayı teşvik edecek!

SONKALEİZMİR-Cüneyt Oğuz'un yazılı açıklaması şöyle: 

Bizler ülkemizin Milli birlik ve beraberliğine, bağımsızlığına olan bağlılığımızı Andımız'ı okuyup her daim hatırlayarak büyüdük. Andımızdaki sözler bizim yol göstericimiz oldu ve bizlerin bugün vatanını ve milleti seven, geçmişiyle gurur duyan insanlar olmamızı sağladı. Ülkemiz çocuklarını, iyi birer birey, vatanını seven iyi birer vatandaş olarak yetiştirmek adına çok anlamlı olan andımızın okunması yasağının kime hizmet edeceği sorgulanmalıdır. Bunu tedavülden kaldırmak isteyenler gerçekte bizim gibi vatanını seven milletini seven vatanseverlerden rahatsız olmakta ve bizim gibi yetişecek yeni nesillerin önünü kesmek istemektedirler.
Tüm dünya ülkelerinin bizim andımıza benzer uygulamaları vardır. Öğrenciler okulda ders öncesi ülkelerine bağlılıklarını vurgulayarak, uluslarının geleceği ve milli birlik için kendi menfaatlerinden vazgeçebileceklerine dair söz verirler. Geçmişte onlara bugünlerini yaşatmak için hayatını feda etmiş atalarına minnet duyarlar.  
Türk olmak bir üst kimliktir. Türk olmak kafatası milliyetçiliği değil yurttaşlık bilincinde olmaktır. Eğer her kavramı sulandırıp tartışmaya açarsak Ulusal egemenliğimiz tehdit altına sürüklenecektir. Din, dil, Irk, mezhep ayrımı yapmadan bu topraklar üzerinde özgürce yaşamalıyız bu özgürlüğümüzüde Ulusal egemenliğimizle teminat altına almalıyız. 
Türk Milleti, bir ırkı değil bir toplumu Türk de yurttaşlık bilinci içerisinde toplumun içinde yaşayan bir bireyi temsil etmektedir. Osmanlı İmparatorluğu dağıldıktan sonra Rumeli’den, Kafkaslardan, Irak ve Suriyeden Anadolu’ya gelen halkların oluşturduğu üst kimlik Türk Milleti kimliği artık kullanılmayacakmış. Bu durum ümmetçilerin ve bölücülerin ekmeğine yağ sürecektir ama bu kutsal topraklar üzerinde yaşayan insanların geleceği için ne ifade edecektir?
Bu olay dayanışmayı değil Ülkemizde ayrışmayı teşvik edecektir. Misakı Milli’yi tartışmaya açacak, Üniter devleti tehdit edecektir.
Bu duruma sessiz kalan siyasi partilerimizin yöneticileri ise teslimiyetçi muhalefet anlayışıyla yine konjonktürel davranmaktadır ve ilkesizliklerini birkez daha kamu oyuna göstermektedir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisinin koltuklarında oturan arkadaşlarda bu süreci kendilerine oy veren seçmenin düşüncelerini hiçe sayarak suskunlukla izlemektedir ve bu davranışlarıyla benim geçtiğimiz ay almış olduğum ayrılık kararımı maalesef birkez daha doğru kılmaktadır.  
Geliyoruz, din, dil, Irk, mezhep ve cinsiyet ayrımı yapmadan, Milli birlik ve beraberliğimizi korumak memleketimizin 83 milyon insanını kucaklamak için geliyoruz. Hükümetin zulmünden bu muhalefetin basiretsizliğinden çaresizliğinden umudunu yitirmiş vatandaşlarımıza umut olmak için aydınlık, huzurlu ve güvenli yarınlar sağlamak için geliyoruz !!!                                
MEMLEKET HAREKETİ..  AZ KALDI.."
 

 
CHP İzmir'de acı kayıp... Meclis üyesi hayatını kaybetti
 
Başkan Soyer'den İmamoğlu'na destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü
“Terör propagandası yapmak” suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası verilen HDP’li ...
AK Gençlik İzmir'de yönetim belli oldu
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkan’ı Recep Tayyip Taslak, yeni yönetimini ...
Akşener'den Erdoğan'a: Bak şimdiden uyarıyorum
Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener,"Bak şimdiden ...
 
DEVA Partisi İl Başkanı Ösen: Vazgeçmeyeceğiz, inadımız inat!
İş dünyasından siyasete geçiş yapan, 4 ay önce de DEVA Partisi İzmir İl ...
CHP'li Kılıç: Çatlasanız da patlasanız da yereldeki iktidarımızı genele taşıyacağız
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
Kılıçdaroğlu: Vatanını milletini seven AK Partili kardeşlerime, Bahçeli'ye sesleniyorum...
Kılıçdaroğlu: Vatanını milletini seven AK Partili kardeşlerime, Bahçeli'ye sesleniyorum...
 
MHP İzmir'den Atatürk Müzesi açıklaması
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Bu projeyi 2019 Yılında Cumhuriyetimizin ...
Erdoğan'dan İzmir mesajları... GÜMBÜR GÜMBÜR GELECEK!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Gençlik Kolları Kongresi’nde ...
Bahçeli: Bu karar pimi çekilmiş bombadır
Danıştay'ın okullarda andımızın okunmasını engelleyen kararına MHP lideri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 10 9 1 0 25 5 20 28
2 Trabzonspor 10 7 2 1 17 7 10 23
3 Fenerbahçe 10 6 4 0 18 6 12 22
4 Beşiktaş 10 5 2 3 16 12 4 17
5 Samsunspor 10 4 5 1 14 10 4 17
6 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
7 Göztepe 10 4 4 2 12 6 6 16
8 Tümosan Konyaspor 10 4 2 4 17 15 2 14
9 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
10 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
11 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 10 2 4 4 9 12 -3 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Gençlerbirliği 10 2 2 6 10 15 -5 8
16 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
17 Zecorner Kayserispor 10 0 6 4 8 22 -14 6
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri