ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
21 Haziran 2022 Salı - 11:00

Menderes'te kazı kabusu... Yüzlerce ağaç kurudu, esnaf karanlıkta!

İzmir'in gözde turizm bölgelerinden Menderes'e bağlı Özdere'de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 7 ay önce başlatılan yol çalışması esnaf ve yurttaşları çileden çıkardı. Kasıtlı olarak 'Belediye çalışmıyor' havası verilmek istendiğini öne süren Başkan Mustafa Kayalar, "Yüzlerce mandalina ve turunç ağacı mahvoldu. Kaldırımlar geç yapıldı. Şu an ışıklandırma yok" dedi. Çevredeki esnaf da "Gerçekten mahvolduk, rezil olduk" diye tepki gösterdi. 

Menderes te kazı kabusu... Yüzlerce ağaç kurudu, esnaf karanlıkta!

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Karayolları Genel Müdürlüğü, Menderes'in denizi ve sahiliyle ünlü Özdere Mahallesi'ndeki Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yaklaşık 7 ay önce kaldırımların ve orta refüjün yenilenmesi için çalışma başlattı. Çukuraltı Sahili'nin yer aldığı bölgede turizm sezonu açılırken halen tamamlanmayan çalışmalar Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar ve esnafın tepkisini çekti.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Seferihisar'dan başlayıp Menderes'in Ahmetli Mahallesi'ne kadar bir yol çalışması başlattığını ve bunun 3-4 yıldır devam ettiğini belirten Başkan Kayalar, yüzlerce ağacın da katledildiğini söyledi. 

(Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar)

"KÖKLERİ AÇIK BIRAKILINCA KURUDU"

Başkan Kayalar şunları söyledi:

"Menderes'te de geçiş güzergahları yapıldı. 2-3 sene önce Orta Mahalle geçişi yapıldı. Geçen sene 14 Evler Göksu dediğimiz bölgenin geçişi yapıldı. Bu sene de Çukuraltı'nın geçişi yapılıyor. Parça parça geçişler yapılıyor araları halen eski yol. Vatandaşlarımız 3-4 senedir bundan rahatsız. Kaldırımlar, yollar bozuldu. Çalışma yapılıyor ama devam etmiyor. 2-3 ay yapılıyor, bırakılıyor. Bir daha 2-3 ay yapılıyor yine bırakılıyor. Bu çalışmalar sırasında birçok ağacımız katledildi. Orta refüj çalışmalarında yüzlerce mandalina, turunç ağacı mahvoldu. Bunların yol çalışması yapılırken dipleri boşaltıldı. Ağaçların kökleri açıkta kaldı. Öyle olunca bütün kökler kurudu. Şimdi bu ağaçlar da söküldü. Aralarda 3-5 tane kaldı. Vatandaşlarımız bu konudan çok şikayetçi. Biz de şikayetçiyiz. Karayollarının verdiği müteahhitin bu ağaçları koruması gerekiyordu. Başka yerlere nakletmesi gerekiyordu. Bunların köklerinin açık bırakılıp çürütülmesi doğanın, yeşilin katledilmesi oldu. Bu ağaçlar Çukuraltı Mahallemiz'deydi. Özdere'nin merkezi olan bölge."

"ŞU AN EN BÜYÜK SORUN IŞIKLANDIRMANIN OLMAMASI"

Bölgede yurttaşlardan çok yoğun tepki aldıklarını vurgulayan Kayalar şöyle devam etti:

"Ağaçların, doğanın kuruması hepimizi üzüyor. Bu çalışmalar sırasında esnaf da şikayetçiydi. Kaldırımlar da uzun süre yapılmadı. Vatandaşımız esnafımız sürekli bizi arıyor. Şu anda en büyük sıkıntı ışıklandırmanın olmaması. Bir an önce ışıklandırmanın yapılması gerekiyor. Biz Karayolları'na, Gediz Elektrik'e orta refüjün ışıklandırılması için yazı yazdık. Ancak kabul görmedi. 'Gerekiyorsa biz orta refüjün ışıklandırmasını Menderes Belediyesi olarak yapalım' dedik, kabul etmediler. Şu an halk muzdarip şekilde bekliyor."

"PALMİYELER İKİ AYDIR SULANMIYOR"

Çalışmaların bitirilmeyerek "Belediye çalışmıyor" havası verilmek istendiğini öne süren Kayalar sözlerini şöyle tamamladı:

"Ağaçlar kurutuldu, kaldırımlar geç yapıldı. Şu an ışıklandırma yok. Başka sorunlarla da karşılaşıyoruz. Menderes merkezde Karayollarının sorumluluk sahasında olan palmiyeler var. Palmiyeler bir iki aydır sulanmıyor. Oradaki otlar biçilmiyor, sanki Menderes Belediyesi çalışmıyor gibi hava yaratılıyor. Her hafta bir iki defa akşamları orayı sulatıyorum. Çünkü oradaki palmiyelerin kurumasına vicdanımız el vermiyor. Ekiplerimiz gece sulama yapıyor. Karayollarının sulama yapmaması, otları biçmemesi kötü görüntü oluşturuyor. Bu da 'Belediye çalışmıyor' havası yaratıyor. Gerekirse bu alan devredilirse bakımını yaparız. Bunu yapacak gücümüz var. Bu işi siyasi olarak görmemek lazım. Buraya bakım yapmayacaklarsa biz yaparız."

"TOZ, TOPRAK GERÇEKTEN REZİL OLDUK"

Çalışmanın devam ettiği yol kenarındaki esnaf da duruma tepki gösterdi. Ayakkabıcı Muhammet Çalışkan ışıklandırmanın yapılmamasından dert yanarak şöyle konuştu: 

"5-6 otel var burada. Turizm sezonu başladı. Orta refüjün ışıkları yanmıyor. Bunlar çok geç kaldı, şimdiye kadar yapılması gerekiyordu. Asfalt çalışmasının ve ışıkların çoktan hallolması gerekiyodu. Esnaf çok mağdur. Herkesin borcu, derdi var. Koronadan yeri çıktık, işler kötü. Akşamları otelden turistler çıkmıyor. Karanlık kaldığı için çıkmıyorlar. Çalışmalar geçen sene sezon sonu Ekim'de başladı. Geçen seneden beri devam ediyor. Toz toprak... Gerçekten mahvolduk, rezil olduk. Malların üstü iki karış toz. Temizliyoruz, on dakika sonra yine toz. Işıklarımız yanmıyor. Yaya yolu yok. Şuradan karşıya yol yok. Hepimizin annesi, ihtiyarları var. İnsanların yürüyüş alanı uzakta kalıyor. 500 metre ileride var. Buradan bir yaya yolu istiyoruz." 

"TURİSTLER KARANLIK KALMASINI YADIRGIYOR"

15 yıldır aynı bölgede esnaflık yapan Arif İncetürk ise "Yaklaşık 7 ay oldu bu yol çalışması başlayalı. Bizi çok sıkıntılarla, müşteri kayıplarıyla karşı karşıya bıraktı. Özdere'de bu yol çalışması esnasında biri Fransız, ikisi Türk vatandaşı olmak üzere 3 kişi arabaya çarpılarak öldü. Bir aydır yol çalışması tamamlandı gibi ama halen turistler 2022'nin bu mevsiminde buranın karanlık kalmasını yadırgıyor."

 
İzmir'de acı veda... Düğün gününde toprağa verildi!
 
Kapel ve Thiam Pendikspor'da!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de acı veda... Düğün gününde toprağa verildi!
İzmir'de Damla Soykorkmaz (29), beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü ...
Danıştay'dan flaş öğretmenlik kararı!
Bazı üniversiteler Eğitim Fakültesi mezunu olmayanların ‘pedagojik formasyon’ ...
Sahneden 00.30’da indirilen Sefo isyan etti!
Rapçi Sefo, "müzik yasağı" gerekçesiyle Bodrum'da verdiği konserde sahneden ...
 
Erdoğan’ın maaşına yüzde 40,4 zam!
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan 2022 yılı bütçe kanununda değişiklik ...
İzmir'de kaçak kazıya suçüstü!
İzmir’in Bergama ilçesinde, polis ekipleri tarafından kaçak kazı yapıldığı ...
İzmir merkezli FETÖ operasyonu!
 İzmir merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı ...
 
Gübre yerine idrar!
Araştırmacılar, insan idrarının geri dönüştürülme süreci olan peecycle'ın ...
Öldürülen Göztepe taraftarı ile ilgili flaş detay!
İzmir'de pompalı tüfekle vurularak öldürülen Göztepe Yalı Taraftar Derneği ...
İzmir'de ele geçirildi... Hepsi gümrük kaçağı!
İzmir'in Konak ilçesinde 990 gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri