ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
13 Mart 2024 Çarşamba - 20:46

Menemen Belediyesi 100. Yıl Köprülü Kavşağı'na coşkulu açılış...

Menemen Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla 4 ayda tamamladığı "100. Yıl Köprülü Kavşağı (battı-çıktı)" binlerce vatandaşın katıldığı coşkulu bir törenle hizmete açıldı. Bölgenin trafik yoğunluğunu bitirecek 460 metrelik battıçıktının üst bölümüne ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtı yapıldı. Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, "Bizi hayal kurmakla suçladılar. Başkalarının hayal kuramadıkları her şeyi bir bir hayata geçiriyoruz" dedi. 

Menemen Belediyesi 100. Yıl Köprülü Kavşağı na coşkulu açılış...

SONKALEİZMİR-Menemen Belediyesi'nin Çanakkale Asfaltı üzerinde yapımını tamamladığı Menemen Belediyesi 100. Yıl Köprülü Kavşağı hizmete girdi. Açılış törenine Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın yanı sıra Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, ilçe mülki amirleri ile binlerce vatandaş katıldı. 



"1 MİLYAR 200 MİLYON BORÇ ÖDEDİK"

Menemen Belediyesi'nin 1 milyar 200 milyonluk borcunu ödediklerini, fahiş fiyatlı araç kiralama dönemini bitirip 151 hizmet aracı aldıklarını belirten Aydın Pehlivan, ilçe genelinde de bir milyon metrekare alanda yol çalışması yürüttüklerini vurguladı.



"HER ŞEY HAYAL KURMAKLA BAŞLAR"

"Daha gidecek çok yolumuz, varacak çok hedefimiz var" diyen Aydın Pehlivan şöyle konuştu:

"Menemen'in trafik probleminin en önemli nedenlerinden olan battıçıktının olmayışı bu bölgede ciddi kazalara da neden oluyordu. Bugün battıçıktıyı yapmak da açmak da bize nasip oldu. Bu proje için yola çıktığımızda 'Yapamazsınız' diyenler oldu. 'Bu büyükşehirin, karayollarının görevi' dediler. Bizi hayalperest olmakla, hayal kurmakla suçladılar. Her şey hayal etmekle başlıyor. Bizim ayakları yere basan hayallerimiz var. Başkalarının hayal kuramadıkları her şeyi bir bir hayata geçiriyoruz. Battıçıktı hayallerimizden sadece biriydi. Bugün bunu gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm hayallerimiz güzel Menemenimiz için. Günde 60 bine yakın aracın kesintisiz geçeceği battıçıktıya cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla 100. Yıl Köprülü Kavşağı adını verdik. Her türlü iftiraya çalışarak yanıt verdik. Takdiri de siz hemşehrilerimize bıraktık. Ben sizim adalet terazinize güveniyorum. Çünkü bizim bağımız oy bağı değil, gönül bağıdır."



HAYATA GEÇİRİLEN PROJELERİ ANLATTI

Menemen'de hayata geçirdikleri projeleri anlatan Pehlivan şöyle devam etti:

"Ege'nin en büyük iki kütüphanesinin kaba inşaatını tamamladık. Sıra içine geldi. Türkiye'nin en büyük tematik çocuk oyun köyünü hizmete açtık. Bölgemizin en büyüklerinden olan iki bin metrekarelik fitnes center açtık. Halil Alkaya Pazar yerimizi tamamlayıp hizmete açtık. Koyundere ve Seyrek pazaryerlerimizi açtık. Bu ay da inşallah Türkelli'deki kapalı pazaryerimizi açacağız. Sosyal desteklerde iddia ediyorum. Değil İzmir'in, Ege'nin en iyisi konumundayız. Bir numarayız arkadaşlar, ikiyi kabul etmiyoruz. Emiralem Gençlik Merkezi'mizi açtık. Bu ay bir açık, diğeri kapalı iki adet yarı olimpik yüzme havuzumuzu açıyoruz, 19 Mart'ta. Yıl sonuna kadar da iki tane daha açacağız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Menemenimiz için az zamanda çok ve büyük işler yaptık.' Şimdi önümüzde 31 Mart var. Fragmanı bitirip, esas filmimize başlıyoruz. Bu filmin büyükşehir ölçeğinde başrolü inşallah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman arkamızda dağ gibi duran Sayın Hamza Dağ Başkanımıza nasip olacak."



"MENEMEN SAHİLLE BULUŞACAK"


Pehlivan yeni dönem hedefleriyle ilgili de şunları kaydetti:

"Menemen'imizi 27 kilometrelik sahille buluşturuyoruz. Bu sahilimizde plajımız olacak. Spor alanlarımız, yürüyüş alanlarımız, bisiklet yollarımız, spor kompleksimiz ve rekreasyon alanımız olacak inşallah. Tenis kortlarımız olacak. Menemenli, Menemen'den çıkmadan tatil yapma imkanına kavuşacak. Ayrıca burada bir de marinamız olacak. Menemen kazanacak, Menemenli kazanacak. Yıllık 700 milyar lirayla 1 milyar TL arasında bir gelir hedefliyoruz.  Menemen Stadını Ulukent'e taşıyarak takımımıza yakışır bir stat kazandıracağız ve adını da 100. Yııl Atatürk Stadı koyacağız. Menemen'e 400 yataklı devlet hastanesi geliyor. Bu dönem Menemen'de inşallah doğal gaz girmeyen mahallemiz kalmayacak. 



"NAMUS ŞEREF SÖZÜ VERİYORUM"

Emekleri çekilen cefaları genç kuşaklara aktaracağımız Atatürk ve Kurtuluş Müzemizi çok ama çok beğeneceksiniz. Hemen yanı başımızdaki eski otogarımız yanında bulunmuş olduğumuz alanımızda da çok güzel bir açık hava çarşısı kazandıracağız. Ve dükkanların önceliği de Menemenli esnafımızın olacak. 'Gözümüz Körfez'de' adını verdiğimizde bir projemiz var. İzmir'in, Ege'nin, Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük dönme dolabını güzel Menemenimiz'e yapıyoruz. İzmir Körfezi'ni artık gençlerimiz ve evlatlarımız keyifli dakikalar izleyerek seyredecekler. Yeni dönemde de Menemenimize dev akvaryum, hayvan yemi fabrikası, hal ve soğuk hava deposu, komposto tesisi, aqua parkımız, doğa evlerimiz, bölgesel kültür evleri, kamp alanlarımız gibi birçok daha eser kazandıracağız. Size Aydın Pehlivan sözü veriyorum. Artık Alsancak'ta, Konak'ta, Karşıyaka'da ne varsa güzel Menemen'imizde de olacak. Menemen refah seviyesi en yüksek ilçe olacak. Buradan namus şeref sözü veriyorum."



İNAN: "MAZBATAYI İZMİRLİ HEMŞEHRİLERİMİZ VERECEK"

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "31 Mart'ta Menemen'deki eser belediyeciliğini Hamza Dağ başkanımızla tüm İzmir'e yayacağız. Desteğinizi hep yanımızda hissettik. Güçlenerek başaracağımıza inanıyoruz. Birileri İzmir'in ilçelerinde mazbata dağıtıyor. Diyorlar ki 3 Nisan'da mazbatayı alacaksın, hayırlı olsun. Mazbatayı İzmirli hemşehrilerimiz verecek" dedi. 



HAMZA DAĞ: "AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİN NE OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Son olarak söz alan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ise battıçıktı ile ilgili hızlı şekilde izinleri çıkardıklarını belirterek şunları söyledi:

"Menemen Belediyesi'nin öz bütçesiyle bunun yapımını tamamlamış olduk. Son 10 yılda İzmir'de battıçıktı ve köprülü kavşak noktasında iki tane yapılan iş var. Birini Aliağa Belediyesi gerçekleştirdi, Cumhur İttifakı'ndan. Diğerini de Menemen Belediyesi gerçekleştiriyor. Teşekkür ediyorum. İnşallah ilçemiz tarihinin en büyük yatırımı olan bu proje ile yayalarımız ve sürücülerimiz rahat nefes alacak. Bu proje Aydın Pehlivan başkanımızın Menemen'de hayata geçirdiği ilk eser değildir. İnşallah son da olmayacak. 3 yıl gibi bir sürede Menemen'de gidişatı tersine çevirdi. AK Parti belediyeciliğinin ne olduğunu gösterdi. 
1 Nisan sabahı Menemen'de gerçek belediyeciliğe devam etmek istiyoruz. Büyükşehirde de İzmir'in çehresini değiştirmek için Menemen'den güçlü desteğinizi inşallah bu kardeşinize sağlayacağınızdan şüphem yoktur. Menemen'in şehrimizin elde edeceği kazanımlardan payını alması için desteğinize talibiz."



"MENEMEN BUCA ARASI 20 DAKİKAYA İNECEK"


İzmir için projelerini anlatan Hamza Dağ, "Yeni çevreyolu ile Menemen Bayraklı arasını 10 dakikaya, Menemen Buca arasını ise 20 dakikaya indireceğiz. Ulaşımda 90 Dakika uygulamasını geri getireceğiz. Genç İzmirim kart sahipleri için bu süresi 120 dakikaya çıkaracağız. 16 adet battıçıktı ve köprülü kavşağı şehrimize kazandıracağız. Şehrimizin genelinde 100 kreş açacağız. Yeni evlenecek dezavantajlı çiftlerimize çeyiz desteği vereceğiz. Engellilere yüzde 25 indirim yapacağız. Doğal gazın ulaşmadığı hiçbir mahalle bırakmayacağız. Göreve geldiğimizde su ücret tarifelerinde yüzde 50 indirime gideceğiz. Bizi daima sokaklarda göreceksiniz. " 

PAZARYERİNDE İFTAR YAPILDI

Konuşmaların ardından battıçıktının açılış kurdelesi kesildi. Ardından alandaki vatandaşlarla birlikte Halil Alkaya Pazaryeri'ndeki iftar programına geçildi. 
 

 
Seçim öncesi rezervden tarihi satış
 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Cemil Başkan AB normlarında belediyecilik yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de Ramazan dayanışması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayında bereketi büyütmek için ...
Karşıyaka’da çocuklar için 2. El Pazarı!
Zühtü Işıl Meydanı’nda kurduğu tematik pazarlar ile üretici ve tüketiciyi ...
CHP Kemalpaşa Adayı Türkmen Aşağıkızılcalılar ile oruç açtı
Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen Aşağıkızılca Mahallesi ...
 
İzmir’de raylı sisteme 40 milyar lirayı aşan yatırım...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlığı döneminde İzmir ...
Sandal'dan 5 yıllık değerlendirme: Çalmadık, çaldırmadık!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye bünyesindeki sosyal ...
Seferihisar'da üzüm üreticilerine ilaç desteği...
Seferihisar Belediyesi, üretici destekli çalışmaları kapsamında üzüm üreticilerine ...
 
Başkan Arda: Gençler vatanı için savaşmalı!
Pi Gençlik Derneği’nin 10. yıldönümü kutlama etkinliğinde konuşan Gaziemir ...
Çandarlı'nın gururu şampiyonluk kupasını Başkan Kırgöz'e getirdi
6-9 Mart 2024 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme ...
Menderes'te pide denetimi!
Menderes Belediyesi tarafından fırınlarda Ramazan pidesinin fiyat, gramaj ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri